Daniela Uzelac, blogerica

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Kol
2020
08

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Daniela Uzelac › Daniela Uzelac, blogerica

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
08
 
07.2020

Daniela Uzelac, blogerica

NAJVEĆA AVANTURA
Daniela Uzelac, blogericaDaniela uzelac put boginje
 

Osobnosti babuna i babuški sastoje se od neupitnih uvjerenja, navika i reaktivnih obrazaca ponašanja. Oni su poslušni, a na promjene pristaju tek pod diktaturom. Jer njih pokreće strah. Kao takvi, savršeni su za matriksovo programiranje. A nadogradnja robova u robote, samo je novi, logičan korak matriksa. Sve većom ovisnošću o tehnoligiji i wi-fiju, matriks nas uvodi u eru transhumanizma.

U vremenu koje je pred nama, babuni i babuške će se, putem čipova, povezati s umjetnom inteligencijom, a dijelovi njihova tijela bit će zamijenjeni tehnološki nadmoćnijim materijalima. Drugim riječima, čovjek će biti pretvoren u biostroj. Nemotiviran da razvija svoje ljudske i duhovne sposobnosti, zapast će u još dublji san, i tako postati sluga sustava pod totalnom kontrolom.

Ljudi postaju roboti.
Tako kažu.
Ali ja vidim nešto drugo.
Upravo suprotno!
Ja vidim da roboti postaju ljudi...

Vidim drastično pojačanu kontrolu - kao paničan izraz gubitka kontrole inženjera matriksa. Vidim dramatično povećanje nasilja i demonstraciju moći - kao način prikrivanja nemoći. Vidim robove koji postaju svjesni svoje neslobode. Vidim robote koji postaju svjesni svoga Bića. Vidim babuške koje šire svoju svijest. Vidim bogove i boginje koji se bude. Vidim rađanje divinskog humanzma.

Ljudi, koji su imali iskustva „tik do smrti“ ili „života nakon života“ – glasnici su tog svijeta u nastajanju. Oni su tu da nas podsjete tko smo mi iz proširene perspektive. Jer uključivanje proširene perspektive ima svoju primjenu u svakodnevnom životu.

Prisjećanje, da smo više od fizičkog tijela, sadrži u sebi potencijal da drugačije navigiramo kroz fizički svijet. Jer u tom sjećanju znamo da smo nefizička bića koja imaju fizičko iskustvo. Mi nismo ovo tijelo, misli i emocije. Mi smo beskrajna svijest koja ima fizičku pustolovinu kroz ovo tijelo, misli i emocije.

Boginja se pretvara da je babuška.

I kada se tijekom dana ponovo i ponovo podsjećamo na ovu istinu, možemo početi biti ono što stvarno jesmo i za što smo sposobni. Mijenjajući perspektivu prema onome što proživljavamo, imamo kapacitet cijeniti svako iskustvo koje smo kreirali. Jedino tako možemo preuzeti odgovornost za sebe i svoj stvaralački potencijal. A odgovornost donosi slobodu.

Navikli smo sami stvarati neslobodu praveći granice između fizičkog i duhovnog svijeta. Ali one su umjetne. Svatko od nas pripada i ovdje i ondje – jer je sve tu i sad. Tu povezujemo, podržavamo i pojačavamo međusobni kreativni potencijal. Tako, individualno i kolektivno, kreiramo našu stvarnost, u prekrasnoj simfoniji misli, uvjerenja i mašte.

"Naučeni smo vjerovati i u hijerarhiju. Mislimo da je liječnik važniji od dilera, bogataš od siromaha. No, i ove hijerarhijske vrijednosti su umjetne i nebitne. Ako mislimo da je naš život u ovom fizičkom svijetu dosadan, čudan ili zbrkan – to nije važno. Ionako je istina ta da svatko od nas ima vrijedno iskustvo - čak i samim time što je ovdje! Jer svako iskustvo proširuje i povećava Sve Što Jest" - kaže Natalie nakon što je "preživjela" smrt.

Ono što je univerzalno u izvještajima klijenata koji su prošli iskustvo „života nakon života“ je temeljna radost postojanja. To je radost istraživanja i izražavanja našeg kreativnog potencijala, te intimnih veze koju svaka svijest ima s drugom sviješću. Radost je sama suština Svega Što Jest. Ta je prekrasna Sila beskonačno radoznala i kreativna energija. Mi sudjelujemo u Sili. a Ona u nama.

Babuška vjeruje kako pojedinačni trud ne može promijeniti ništa značajno. Boginja zna kako svaka pojedinačna svijest daje vrijedan doprinos ovom i onom svijetu. Bez obzira koliko se babuška može osjećati upropaštenom i beznačajnom unutar matriksovog sustava vrijednosti, ona može promijeniti sebe i sve, već i samim zamišljanjem harmoničnije mogućnosti! Ili, kako kaže Natalie:

„Imamo kapacitet živjeti zajedno – iako se ne slažemo. Imamo kapacitet da dijelimo – i kada nemamo dovoljno. Imamo kapacitet prevladavanja vlastitih strahova – i bez njihova istresanja na druge… Ako želimo promijeniti naše osobne živote, ili čak cijeli svijet, imamo potencijal to učiniti. Imamo potencijal stvoriti nešto novo - zamišljajući nešto drugačije. Ta je nova zamisao početak transformacije.“

I zaista…

Kada bi svi djelovali iz svijesti TKO SMO ZAISTA – kakav bi to svijet bio!?

Terra Magica...

 Kazalo za lakše snalaženje na Putu boginje

Boginja, diva – izvorna ženstvenost, stvarna žena

Bog, div – izvorna muževnost, stvarni muškarac

Baba, babuška, Roksa – anti-žena, umjetna, nestvarna osoba sastavljena od slojeva boli, povijesti, disfunkcionalnih uvjerenja i starih podataka

Babac, babun, Roki – anti-muškarac, muška babuška

Minibikinibalkanac – balkanac u doba matriksa

Megabalkanac – balkanac iz prapovijesnog, megalitskog doba

Matriks – sustav u kojem živimo, umjetni svijet anti-razuma konfiguriran od filozofskih, religijskih, socijalnih, političkih, ekonomskih, odgojnih, obrazovnih, medijskih, vojnih, psiholoških i svih drugih programa kontrole i posluha. 

O PUTU BOGINJE…

Put boginje je ciklus knjiga koje objedinjuju postove s istoimene blog stranice, a koji se bave raznim pitanjima iz života žene. Kroz arhetipove babe i boginje - koji ocrtavaju jasan, provokativan i duhovit kontrast između uzvišenog i banalnog, vidljivog i nevidljivog, prirodnog i umjetnog, funkcionalnog i disfunkcionalnog, ukiseljenog i svježeg, zombiranog i budnog - čitateljice počinju osvještavati i korigirati vlastite vibracione putove na kojima se ljepše i lakše kreću kroz svakodnevnicu, dovodeći se tako u sklad sa sobom i životom.      

O AUTORICI…

Daniela Uzelac  ex novinarka, sad blogerica, i autorica više knjiga. Godine 2006. objavljuje knjigu Igrači, a četiri godine kasnije tiska pet unikatnih primjeraka knjige Igra. Izdavačka kuća Beletra 2016. objavljuje njezinu prvu knjigu iz ciklusa Put boginje pod nazivom Buđenje boginje (ružičasta, ženska)Godine 2017. izlazi druga knjiga Ritam boginje (modra, muška), a 2019. i treća knjiga Div i Diva (ljubičasta, ljubavna). 

tekstove Daniele Uzelac čitajte na: 

https://www.putboginje.com/ 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Daniela uzelac put boginje
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Daniela Uzelac › Daniela Uzelac, blogerica