Daniela Uzelac, blogerica

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Ruj
2020
25

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Daniela Uzelac › Daniela Uzelac, blogerica

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
22
 
07.2020

Daniela Uzelac, blogerica

izvadci iz knjige Puta boginje 1 - autorica istražuje odnose između muškaraca i žena, boginja i bogova...
Daniela Uzelac, blogericaDaniela uzelac put boginje
 

10 ZAPOVJEDI PUTA BOGINJE

Budi * diši * smij se * pleši * ljubi * pitaj * spoznaj * stvaraj * opusti se i * uživaj!

VJEČNOST

Nepoznata sama sebi, babuška vjeruje u vječnu smrt. Zato mrzi Boga koji je stvorio takvu smrt, boji se života, pa uništava sebe i sve oko sebe. * Boginja zna da je život vječan, voli Boga koji ga je takvog stvorio te čuva i uvećava život planete.

ONA KOJA OBASJAVA SUNCE

Kako prepoznati boginju u sunčanom danu? * Babuška misli da je intrigantna ako je nedostupna iza velikih tamnih naočala. * Boginja je ona koja ne zaklanja oči, koja se ne mršti i ne mrgodi suncu. Samo svjetlo može otvoreno gledati svjetlo.

ŽIVO ZA ŽIVOT

Babuška u tijelo unosi mrtvo - ubijenu hranu, smrtonosni dim, lijekove, drogu, poljupce bez ljubavi – pa iz tijela izlazi život. * Boginja u tijelo unosi život - pa iz njega izlazi sve što je mrtvo.

TIJELO

Tijelo babuške nije sazdano samo od zemlje i vode. Nego i od ljuštura boli i strahova, konstrukta vremena i vjerovanja. * Tijelo boginje sagrađeno je od vječnosti, sveg znanja koje će joj ikada trebati te nadasve ljubavi i svjetla.

ANTIGRAVITACIJA

S vremenom se objese grudi, guzovi, lice, raspoloženje. * Ali, ako si na putu boginje, onda tvoj duh postaje jači od gravitacije. Duh je, naime, antigravitacijska sila. Zato nam valja u njega ulagat.

RAZUMIJEVANJE

Istinsko razumijevanje Boga iskazuje se vjerom u sebe. Istinsko razumijevanje molitve iskazuje se stvaranjem. Istinsku zahvalnost boginja iskazuje uživanjem života.

RAZGOVORI S BOGOM

Kad god pomislim da razgovaram s Bogom, na kraju ispadne da pričam sama sa sobom. Dakle, ipak sam boginja.

ODVOĐENJE I DOVOĐENJE LJUBAVI

Babuška misli da je fizičko biće s nešto duhovne stranputice zvane „alternativa“. Ona odvodi ljubav tijelom, iskorištavajući dušu. Njezin seks je bezbožan. * Boginja zna da je duhovno biće s fizičkim iskustvom. Ona dovodi ljubav dušom, slaveći tijelo. To je božanski seks.

BOGOCENTRIČNOST

Ti si jedina boginja svojega svijeta. * Nema nikoga kome bi trebala podnositi račune. Odgovorna si samo  sebi. Ti si jedina koja može samu sebe kazniti i to na način da blokiraš tok dobrobiti ne prihvaćajući silu koja ti je dana onim što izvorno jesi. Prema svemirskom poretku, svatko je Bog svoga svijeta. Jer svemir je beskonačan. Na taj se način svatko nalazi u njegovom centru.

BESKRAJNOST

Boginja je beskrajna svijest koja te sanja. * Boginja je priroda žene. Ali nije osoba. Ona je prostor u kojem se nalaziš i koji te prožima. Ona je kozmos, a ti si planeta koju drži na okupu. Ali ne poistovjećuj se sa svojim oblikom nego se poveži s poljem vječnosti. Poveži se s boginjom. To je jedino što je u ovom životu važno učiniti.  

PRISUTNOST

Boginja je svjesna prisutnost koja iscjeljuje. * Najbolje što boginja može dati od sebe nisi ni njezine riječi niti njezina djela. To je njezina svjesna prisutnost. Boginja disanjem spušta na zemlju frekvencije sa svojih božanskih razina. Na njezinu okolinu to djeluje ljekovito i blagotvorno. Ona budi, tješi inspiracijom, blaži duhom. Ona privlači ljude jer se oni u njezinoj blizini osjećaju dobro.

POVEZIVANJE                                    

U dodir s boginjom dolaziš kroz tijelo * Opusti se. Skeniraj pažnjom sve mišiće. Otpusti napetost. Prepusti se pukom disanju. Promatraj kako dahom ojačavaš strujne veze s boginjom. Tijelo se opušta, a stomak omekšava. Osluškuj pulsiranje srca i krvi, male titraje, toplinu, žmarce. Uoči život koji se događa ispod kože. Povezivanje s boginjom napipavaš kao ugodu bivanja u tijelu.

JASNOVIDNA                                      

Boginja misli svoje misli. * Istina nije cilj matriksa. Zato boginja ne sluša njegove riječi. Drznula se tražiti istinu u tvrdnji suprotnoj od one u koju je uvjerava mediji i politika. Njezina jasnovidnost izmiče masovnoj obrazovnoj i medijskoj hipnozi. Njezin je um uvijek otvoren i drugačijoj perspektivi. Ona misli svojom glavom. I ne brine o tome što netko misli o tome kako ona misli. 

NEZAROBLJENA                               

Boginja se hrani rajski. * Ako trošiš vrijeme na pripremu hrane, znači da se ne hraniš prirodno. Ako živiš neprirodno, znači da si zarobljenica matriksa. A boginja je biće izvan sustava. Ključ isključivanja iz matriksa je hrana. Prirodna ishrana je jednostavna. Bereš-jedeš. Prirodno jesti i prirodno disati znači biti jedno s prirodom. To je raj.

RAJ             

Boginja ostavlja nasljednicima vrt ljubavi i ljepote. * Boginja za života stvara vrt. On je živo biće. Jer je satkan od same ljubavi i ljepote. I najpouzdaniji je zaštitnik. Njegovi su slasni plodovi hrana za tijelo i dušu. Njegova je ljepota prosvjetljujuća. On iscjeljuje čovjeka, odnose i okoliš. Boginja i njezin vrt stvaraju zagrljaj vječne ljubavi u kojem su voljeni i zbrinuti njezini preci i potomci.   

IZVOR       

Izvor božanske energije je u maternici. * Boginja je bujna rijeka blistave energije. A svaka rijeka ima svoj izvor i svoje ušće. Kod boginje je to maternica - ružičasto, pulsirajuće božanstvo. Tajanstveno do srži. Ako je nijemo i uspavano, boginja je može i sama probuditi tako da se pažnjom uvuče u nju. Smjesti. Promatra. Osluškuje. Osjeća. Pokreće. Pokloni joj se, zahvali i voli.   

VODSTVO

Boginja se kreće od zadovoljstva do zadovoljstva. * Vodstvo boginje kroz život dolazi iz dimenzije najviših ideja. Njezin je vodič više „ja“. Um nije zadužen za vožnju. On samo promatra krajobraz. Kad um vozi, nigdje se ne stiže. Ne moraš znati kako ćeš stići tamo kuda si krenula. Važno je da znaš gdje si sad. I da ideš korak po korak. Od zadovoljstva do zadovoljstva. To je ono što radi boginja.

MOLITVA

Boginja ima snažne molitve i traži puno. * Ako moliš, onda nemoj prilaziti Bogu kao da mu smetaš. Nemoj tražiti  malo. Ne imaj slabe molitve. Jer Onaj Koji Ispunjava Molitve - posjeduje sve. On je stvorio svemir. Ako si na putu boginje, ako želiš živjeti svoju puninu, onda traži puno. Traži sve. Traži, ne samo da prođeš kroz život, nego da učiniš nešto zadivljujuće sa svojim životom. Odbaci svoje limite. 

CILJ           

U dimenziji boginje sve je moguće. * Na svom putu vidiš samo one izbore koje razumiješ. Svi drugi izbori su ti skriveni iza vela neshvaćanja. Zato stalno uči. Budi budna i otvorena za nedoživljeno. Jer ako je svemir beskrajan i sadrži sve, to onda znači da sadrži sve mogućnosti – i tebe, boginju. Zato posveti život najvećem cilju, izgradi najvišu verziju sebe i svi drugi niži ciljevi bit će ti usput  ostvareni. 

Kazalo za lakše snalaženje na Putu boginje

Boginja, diva – izvorna ženstvenost, stvarna žena

Bog, div – izvorna muževnost, stvarni muškarac

Baba, babuška, Roksa – anti-žena, umjetna, nestvarna osoba sastavljena od slojeva boli, povijesti, disfunkcionalnih uvjerenja i starih podataka

Babac, babun, Roki – anti-muškarac, muška babuška

Minibikinibalkanac – balkanac u doba matriksa

Megabalkanac – balkanac iz prapovijesnog, megalitskog doba

Matriks – sustav u kojem živimo, umjetni svijet anti-razuma konfiguriran od filozofskih, religijskih, socijalnih, političkih, ekonomskih, odgojnih, obrazovnih, medijskih, vojnih, psiholoških i svih drugih programa kontrole i posluha. 

O PUTU BOGINJE…

Put boginje je ciklus knjiga koje objedinjuju postove s istoimene blog stranice, a koji se bave raznim pitanjima iz života žene. Kroz arhetipove babe i boginje - koji ocrtavaju jasan, provokativan i duhovit kontrast između uzvišenog i banalnog, vidljivog i nevidljivog, prirodnog i umjetnog, funkcionalnog i disfunkcionalnog, ukiseljenog i svježeg, zombiranog i budnog - čitateljice počinju osvještavati i korigirati vlastite vibracione putove na kojima se ljepše i lakše kreću kroz svakodnevnicu, dovodeći se tako u sklad sa sobom i životom.      

O AUTORICI…

Daniela Uzelac  ex novinarka, sad blogerica, i autorica više knjiga. Godine 2006. objavljuje knjigu Igrači, a četiri godine kasnije tiska pet unikatnih primjeraka knjige Igra. Izdavačka kuća Beletra 2016. objavljuje njezinu prvu knjigu iz ciklusa Put boginje pod nazivom Buđenje boginje (ružičasta, ženska)Godine 2017. izlazi druga knjiga Ritam boginje (modra, muška), a 2019. i treća knjiga Div i Diva (ljubičasta, ljubavna). 

Daniela Uzelac od 2013. godine uređuje Facebook stranicu Put Boginje na kojoj kroz svakodnevne postove piše o unutarnjem putovanju prema iskonskoj ženstvenosti, svijesti i spolnosti, mudrosti prirode i novoj paradigmi odnosa. Sa snažnim trendom porasta followersa i stotinjak tisuća klikova mjesečno, a zahvaljujući autentičnosti, otvorenosti i duhovitosti, stranica Put Boginje u 2015. godini postaje jedna od najpopularnijih web lokacija u regiji za buđenje duboke ženstvenosti.

tekstove Daniele Uzelac čitajte na: 

https://www.putboginje.com/ 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Daniela uzelac put boginje

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Daniela Uzelac › Daniela Uzelac, blogerica