Daniela Uzelac, blogerica

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:51
Ruj
2020
25

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Daniela Uzelac › Daniela Uzelac, blogerica

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
29
 
07.2020

Daniela Uzelac, blogerica

izvadci iz knjige Puta boginje 1 - autorica istražuje odnose između muškaraca i žena, boginja i bogova...
Daniela Uzelac, blogericaDaniela uzelac put boginje
 

OTVORENA                                      

Boginja hoda kroz život kao ponuda ljubavi. * Boginja hoda kroz život otvorena tijela, pogleda, uma i srca. Ona je budna i spremna za priliku da za nekoga učini nešto lijepo, barem sitnicu, samo da iskustveno živi ljepotu i raskoš svoje božanstvenosti. Zahvalna je kada god može učiniti nešto za nekoga. Jer što više božanskih gesta čini, to je više boginja. A božanske geste su geste ispunjene ljubavlju. 

UKLOPLJENA                                  

Boginja ugodno pripada svom okruženju. * Boginja ima ugodan osjećaj da baš pripada tu gdje je. Jer kako bi išta moglo ne pripadati okruženju u kojem postoji!? Možeš postojati samo tamo gdje pripadaš. Možeš osjetiti samo realnost čija vibracija jesi. Put boginje je put produbljivanja razumijevanja i osjećanja o vlastitom uklapanju u kreaciju i svojoj ulozi u njoj.

CENTRIRANA                                  

Boginja vodi svoj život unutarnjim silama i znanjima. * Boginja je besramna. I čista. Ona voli svoje tijelo kakvo je. Voli svoje čulne obline, pune grudi, val struka i bokova. Cvjetnim uljima mazi svoj meki trbuh kao izvor svoje životne vatre i zadovoljstva. Svakodnevno ih pokreće u ekstazu. Boginja je utemeljena, centrirana žena čiji je život vođen iznutra.

GLORIOZNA                                    

Boginja voli slobodno i lako iz svoje cjelovitosti. * Boginja hoda glorioznošću spolno suverene žene povezane s prirodom i prirodnošću. Ona ne traži muškarca da je upotpuni. Ona je već cjelovita. Zna voljeti sebe pa se na bezuvjetan način otvara u voljenju svog muškarca. Voli ga rasterećeno i slobodno jer se sjeća da on nije njezin izvor ljubavi. Ona zna da je cijeli univerzum njezin rezervoar. 

UZDIZANJE                                      

Boginja se u ljubavi uzdiže rasterećena od posjedovanja. * Boginja zna da posesivnost i ovisnost nisu ljubav. To je samo ego koji traži nekoga koga bi crpio. A ljubav je davanje. Boginja daje svoje tijelo i srce muškarcu te prihvaća tijelo i srce muškarca, slobodna od posjedovanja i kontrole. Kad u zagrljaj raširi ruke, to nije zato da padne u ljubav kao gmizavac, nego da se uzdigne u ljubavi i leti kao ptica.

SAMOOBNOVA                               

Boginja koristi prošle rane kao hranu za svoj rast i cvjetanje. * Boginja ima istinsku osjećajnu dubinu. Ona pamti svoje rane ali ih uvidima „kompostira“ i potom koristi kao silu rasta i cvjetanja. Sprijateljila se s ranjenim dijelom sebe. Kada njezin muškarac aktivira njezine rane, ona ga ne krivi. Radije prolazi kroz svoju bol hrabrošću ratnice jer osjeća da je to pročišćavajuće i iscjeljujuće, i za nju, ali i za cijelu njezinu rodnu liniju. 

OSMJEH   

Boginja je nasmijana i bezbrižna majka. * Boginja majka duboko je svjesna moći koju ima smjehuljak, osmijeh i smijeh. Oni mogu u trenutku osvijetliti tamu. Zbog osmjeha boginje majke, dijete zna da je sve uredu, sebe doživljava kao vrijedno i važno, primijećeno i prihvaćeno. Majčin osmjeh znači mu rasterećenje, bezbrižnost i sigurnost. Taj mu osmjeh poručuje - radujem se, raduj se.

Kazalo za lakše snalaženje na Putu boginje

Boginja, diva – izvorna ženstvenost, stvarna žena

Bog, div – izvorna muževnost, stvarni muškarac

Baba, babuška, Roksa – anti-žena, umjetna, nestvarna osoba sastavljena od slojeva boli, povijesti, disfunkcionalnih uvjerenja i starih podataka

Babac, babun, Roki – anti-muškarac, muška babuška

Minibikinibalkanac – balkanac u doba matriksa

Megabalkanac – balkanac iz prapovijesnog, megalitskog doba

Matriks – sustav u kojem živimo, umjetni svijet anti-razuma konfiguriran od filozofskih, religijskih, socijalnih, političkih, ekonomskih, odgojnih, obrazovnih, medijskih, vojnih, psiholoških i svih drugih programa kontrole i posluha. 

O PUTU BOGINJE…

Put boginje je ciklus knjiga koje objedinjuju postove s istoimene blog stranice, a koji se bave raznim pitanjima iz života žene. Kroz arhetipove babe i boginje - koji ocrtavaju jasan, provokativan i duhovit kontrast između uzvišenog i banalnog, vidljivog i nevidljivog, prirodnog i umjetnog, funkcionalnog i disfunkcionalnog, ukiseljenog i svježeg, zombiranog i budnog - čitateljice počinju osvještavati i korigirati vlastite vibracione putove na kojima se ljepše i lakše kreću kroz svakodnevnicu, dovodeći se tako u sklad sa sobom i životom.      

O AUTORICI…

Daniela Uzelac  ex novinarka, sad blogerica, i autorica više knjiga. Godine 2006. objavljuje knjigu Igrači, a četiri godine kasnije tiska pet unikatnih primjeraka knjige Igra. Izdavačka kuća Beletra 2016. objavljuje njezinu prvu knjigu iz ciklusa Put boginje pod nazivom Buđenje boginje (ružičasta, ženska)Godine 2017. izlazi druga knjiga Ritam boginje (modra, muška), a 2019. i treća knjiga Div i Diva (ljubičasta, ljubavna). 

Daniela Uzelac od 2013. godine uređuje Facebook stranicu Put Boginje na kojoj kroz svakodnevne postove piše o unutarnjem putovanju prema iskonskoj ženstvenosti, svijesti i spolnosti, mudrosti prirode i novoj paradigmi odnosa. Sa snažnim trendom porasta followersa i stotinjak tisuća klikova mjesečno, a zahvaljujući autentičnosti, otvorenosti i duhovitosti, stranica Put Boginje u 2015. godini postaje jedna od najpopularnijih web lokacija u regiji za buđenje duboke ženstvenosti.

tekstove Daniele Uzelac čitajte na: 

https://www.putboginje.com/ 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Daniela uzelac put boginje

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Daniela Uzelac › Daniela Uzelac, blogerica