Daniela Uzelac, blogerica

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:59
Lis
2020
01

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Daniela Uzelac › Daniela Uzelac, blogerica

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
05
 
08.2020

Daniela Uzelac, blogerica

izvadci iz knjige Puta boginje 1 - autorica istražuje odnose između muškaraca i žena, boginja i bogova...
Daniela Uzelac, blogericaDaniela uzelac put boginje
 

ISKON       

Boginja je svijest koja je osvijestila vlastito božansko izvorište. * Boginja nije naša ženskolika osobnost, sklop vjerovanja, misli i osjećaji. Kada se prestaneš poistovjećivati sa svim tim, tada se počinje razotkrivati ono božansko u tebi. Žena postane boginja kada osvijesti svoju iskonsku prirodu. Do tada je samo potencijal. Boginja je manifestacija izvora kroz tijelo i um žene.   

SJAJ          

Boginja koristi život da zasjaji u svoj svojoj raskoši. * Ako u sve svoje djelatnosti i odnose ne unosiš ljubav i radost, uzalud ti sve. Jedini smisao svega što činimo u vremenu koje nam je dano je uvećavanje i dijeljenja svjetla. I zato boginja koristi život za jedno blistavo iskustvo. Jer boginja je nositeljica svjetla. Drži to stalno na umu. Jer samo ta jedna misao je dovoljna da promijeni frekvenciju tijela, iskustva i stvarnosti.     

BOJE LJUBAVI                                

Boginja je satkana od istih boja kao i prostranstva ljubavi. *   Kad u svom svijetu ona stane na put boginje i počne tražiti njega, a negdje u vremenu i prostoru on počne tražiti nju – polje se zamreška i počne preslagivat. Njihova svjetla počnu zračiti. Skladne se boje stanu privlačiti. Jer one su manifestacija božanske čežnje za spajanjem koje će stvoriti jedan novi svijet. I zato im čitav svemir pomaže da se i nađu.

SAMOPOŠTOVANJE                      

Boginja ne živi život savršeno ali hrabro improvizira. * Na putu boginje, žena ne kritizira samu sebe, niti se omalovažava. Ne ismijava sebe čak ni u šali. Ona zna da je u svakom trenutku činila najbolje što je znala i umjela. I to poštuje kod sebe i uvijek ide dalje, najbolje što u tom trenutku zna i umije. Spremno si oprašta prošla neznanja. I ohrabruje samu sebe da će drugi puta činiti bolje.

PUTENA   

Tamo gdje je ekstaza, tamo je i boginja. * Put boginje je put slavlja života. A to znači svjesno odabrati i njegovati radost, bezbrižnost i nesputano uživanje. Hrpimice rasipati ljubav, putenost, strast i seksualno veselje. Jer hram boginje je tijelo, a njegov je portal maternica. Put 

Kazalo za lakše snalaženje na Putu boginje

Boginja, diva – izvorna ženstvenost, stvarna žena

Bog, div – izvorna muževnost, stvarni muškarac

Baba, babuška, Roksa – anti-žena, umjetna, nestvarna osoba sastavljena od slojeva boli, povijesti, disfunkcionalnih uvjerenja i starih podataka

Babac, babun, Roki – anti-muškarac, muška babuška

Minibikinibalkanac – balkanac u doba matriksa

Megabalkanac – balkanac iz prapovijesnog, megalitskog doba

Matriks – sustav u kojem živimo, umjetni svijet anti-razuma konfiguriran od filozofskih, religijskih, socijalnih, političkih, ekonomskih, odgojnih, obrazovnih, medijskih, vojnih, psiholoških i svih drugih programa kontrole i posluha. 

O PUTU BOGINJE…

Put boginje je ciklus knjiga koje objedinjuju postove s istoimene blog stranice, a koji se bave raznim pitanjima iz života žene. Kroz arhetipove babe i boginje - koji ocrtavaju jasan, provokativan i duhovit kontrast između uzvišenog i banalnog, vidljivog i nevidljivog, prirodnog i umjetnog, funkcionalnog i disfunkcionalnog, ukiseljenog i svježeg, zombiranog i budnog - čitateljice počinju osvještavati i korigirati vlastite vibracione putove na kojima se ljepše i lakše kreću kroz svakodnevnicu, dovodeći se tako u sklad sa sobom i životom.      

O AUTORICI…

Daniela Uzelac  ex novinarka, sad blogerica, i autorica više knjiga. Godine 2006. objavljuje knjigu Igrači, a četiri godine kasnije tiska pet unikatnih primjeraka knjige Igra. Izdavačka kuća Beletra 2016. objavljuje njezinu prvu knjigu iz ciklusa Put boginje pod nazivom Buđenje boginje (ružičasta, ženska)Godine 2017. izlazi druga knjiga Ritam boginje (modra, muška), a 2019. i treća knjiga Div i Diva (ljubičasta, ljubavna). 

Daniela Uzelac od 2013. godine uređuje Facebook stranicu Put Boginje na kojoj kroz svakodnevne postove piše o unutarnjem putovanju prema iskonskoj ženstvenosti, svijesti i spolnosti, mudrosti prirode i novoj paradigmi odnosa. Sa snažnim trendom porasta followersa i stotinjak tisuća klikova mjesečno, a zahvaljujući autentičnosti, otvorenosti i duhovitosti, stranica Put Boginje u 2015. godini postaje jedna od najpopularnijih web lokacija u regiji za buđenje duboke ženstvenosti.

tekstove Daniele Uzelac čitajte na: 

https://www.putboginje.com/ 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Daniela uzelac put boginje

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Daniela Uzelac › Daniela Uzelac, blogerica