Daniela Uzelac, blogerica

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:59
Lis
2020
01

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Daniela Uzelac › Daniela Uzelac, blogerica

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
12
 
08.2020

Daniela Uzelac, blogerica

izvadci iz knjige Puta boginje 1 - autorica istražuje odnose između muškaraca i žena, boginja i bogova...
Daniela Uzelac, blogericaDaniela uzelac put boginje
 

SVEPOVEZANOST                          

Svjetlo boginje komunicira sa svime što u sebi nosi svjetlo. * Boginja je svjetlo ženstvenog bića. A svjetlo, koje je jedno, može komunicirati sa svime oko sebe: drugim dušama, biljkama, životinjama, mineralima, vilama, vremenskim prilikama, vodom ili vjetrom. Boginja može pričati sa svime jer neke riječi nikad ne koristi: „bojim se“, „moram“, „umorna sam“, „strašno“ ili „nemoguće“. Ona je mudra s riječima.

MOĆNA    

Boginja svoju moć usmjerava pažnjom na cilj. * Boginja zna da unutar sebe ima moć koja je mnogo veća od bilo kojeg stanja ili okolnosti u kojima se ikada može zateći. Zahvaljujući slobodnoj volji, njezine misli pažnjom usmjeravaju tu moć prema bilo kojem cilju kojeg odabere u svom životu. Slobodna si misliti što god hoćeš. Ali ne bez posljedica. Misli koje odabereš odredit će ti rezultate.

DOBRA DJELA                                

Boginja podiže svoju vibraciju malim dobrim djelima. *   Boginja zrači ljubav kad god može, gdje god može i koliko god jako može. Voli sebe, svoju obitelj i prijatelje. Ponaša se uzvišeno, njeguje sklad, čuva mir. Reagira na prilike da nešto učini za nekoga, da mu olakša, da ga razvedri ili barem da mu se nasmiješi. Svaka sitnica znači. Svaka ljubaznost. Sve što podiže vibraciju. A velikodušnost to na veliko čini.

KOMOTNA                                       

Lakoća puta boginje je u ugodi bivanja u vlastitom tijelu. * Nema se kuda stići. I tu i tamo i sve ono što je između si ti. Cijeli prostor kretanja samo su razni aspekti realiziranog i mogućeg sebstva koji postoje istovremeno. Ti nisi u svijetu. Svijet je u tebi. Svijet je način na koji stječeš iskustvo sebe. Sve si ti. Ti si boginja. I zato se u svom svijetu raskomotiti i ugodno smjestiti. Takav stav čini put ne-napornim.

VLADARICA                                    

Boginja vlada sobom i svojim životom. * Boginja je sama centar svoje moći. Ali ako se ne ponašaš kao vladarica, vlast preuzimaju sluge. Uzimaju si za pravo da ti dijele savjete, da znaju što je za tebe bolje, kroje ti sudbinu, čine te žrtvom. Ako ispustiš svoju moć, ona napušta tebe, pada na niže razine i okreće se protiv tebe. Zato uzmi uzde u svoje ruke. Ti vladaš jer si ti Boginja.

Kazalo za lakše snalaženje na Putu boginje

Boginja, diva – izvorna ženstvenost, stvarna žena

Bog, div – izvorna muževnost, stvarni muškarac

Baba, babuška, Roksa – anti-žena, umjetna, nestvarna osoba sastavljena od slojeva boli, povijesti, disfunkcionalnih uvjerenja i starih podataka

Babac, babun, Roki – anti-muškarac, muška babuška

Minibikinibalkanac – balkanac u doba matriksa

Megabalkanac – balkanac iz prapovijesnog, megalitskog doba

Matriks – sustav u kojem živimo, umjetni svijet anti-razuma konfiguriran od filozofskih, religijskih, socijalnih, političkih, ekonomskih, odgojnih, obrazovnih, medijskih, vojnih, psiholoških i svih drugih programa kontrole i posluha. 

O PUTU BOGINJE…

Put boginje je ciklus knjiga koje objedinjuju postove s istoimene blog stranice, a koji se bave raznim pitanjima iz života žene. Kroz arhetipove babe i boginje - koji ocrtavaju jasan, provokativan i duhovit kontrast između uzvišenog i banalnog, vidljivog i nevidljivog, prirodnog i umjetnog, funkcionalnog i disfunkcionalnog, ukiseljenog i svježeg, zombiranog i budnog - čitateljice počinju osvještavati i korigirati vlastite vibracione putove na kojima se ljepše i lakše kreću kroz svakodnevnicu, dovodeći se tako u sklad sa sobom i životom.      

O AUTORICI…

Daniela Uzelac  ex novinarka, sad blogerica, i autorica više knjiga. Godine 2006. objavljuje knjigu Igrači, a četiri godine kasnije tiska pet unikatnih primjeraka knjige Igra. Izdavačka kuća Beletra 2016. objavljuje njezinu prvu knjigu iz ciklusa Put boginje pod nazivom Buđenje boginje (ružičasta, ženska)Godine 2017. izlazi druga knjiga Ritam boginje (modra, muška), a 2019. i treća knjiga Div i Diva (ljubičasta, ljubavna). 

Daniela Uzelac od 2013. godine uređuje Facebook stranicu Put Boginje na kojoj kroz svakodnevne postove piše o unutarnjem putovanju prema iskonskoj ženstvenosti, svijesti i spolnosti, mudrosti prirode i novoj paradigmi odnosa. Sa snažnim trendom porasta followersa i stotinjak tisuća klikova mjesečno, a zahvaljujući autentičnosti, otvorenosti i duhovitosti, stranica Put Boginje u 2015. godini postaje jedna od najpopularnijih web lokacija u regiji za buđenje duboke ženstvenosti.

tekstove Daniele Uzelac čitajte na: 

https://www.putboginje.com/ 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Daniela uzelac put boginje

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Daniela Uzelac › Daniela Uzelac, blogerica