Daniela Uzelac, blogerica

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Lip
2020
03

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Daniela Uzelac › Daniela Uzelac, blogerica

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
13
 
11.2019

Daniela Uzelac, blogerica

BABUN – BALKANSKI ŠPIJUN
Daniela Uzelac, blogericaDaniela uzelac put boginje
 

Živimo u vremenu transformacija. U ženi se previru babuška i boginja, a u muškarcu babun i bog.

Moja isprika lijepoj ruskoj tradiciji babuški, ali i babunima – majmunima čiji naziv koristim kao opis „nedorađene“ osobnosti muškarca. Ne činim to zato što je riječ o vrsti velikih, grubih i sirovih primata, već zato što mi zvuk riječi fino paše uz babušku. Ok, muljam. Ali samo malo. Jer istovremeno se u istočnjačkoj tradiciji s „babu“ oslovljava otac, što je primjereno babunatu u kojem živimo.

Veće skupine babuna organiziraju se u tzv. banana države. To su države koje su ovisne o uvozu tuđe hrane, vode, energije i svih drugih proizvoda, a zovu se „nezavisne“. To su države koje su porobljene zakonima, opljačkane fondovima, pretučene ovrhama i dokrajčene beznađima, a zovu se "slobodne". To su države čiji su građani „u banani“ ali to im je OK. No to, naravno, nije slučaj s Balkanom.

Ono što je slučaj i što povezuje balkanskog i afričkog babuna je – radoznalost. Balkanski je babun izuzetno znatiželjan oko toga koliko mu pajdo zarađuje, što jede, koga je.e i koliki mu je. Nerijetko svoju znatiželju pretvara u špijunažu zvanu „balkanska posla“. Tu još spada otimačina i prevara, pa onda možda i nije neobično što u slavenskoj arhaičkoj tradiciji „babunija“ znači nevjera.

To isto tako može značiti da babune nećeš nužno sresti na sajmu vjerske opreme (osim kao religijske manekene iz političke domene), ali ih možeš zateći kako skaču s babuške na babušku. To je zbog sindroma hiperaktivnosti i poremećaja pažnje (kad se ožene sindrom se promijeni u hiperpasivnosti i nedostatak pažnje). On ih onemogućuje da prodru kroz ljušture babuški i dođu do esencije ženstvenosti koja ima moć transformirati ih u nešto više od onoga što trenutačno jesu.

Uzrok svih ovih problema je PTSP. Ovaj se sindrom kod babuna i babuški Balkana javlja kao posljedica djetinjstva. Zbog svih onih traumi odrastanja kao zanemarenih, poniženih i nevoljenih mladih bića, većina naizgled odraslih babuški i babuna su zapravo male djevojčice i dječaci koji se koprcaju nastojeći izaći iz nalijepljenosti na mamu i tatu.

Bez prirodnog, pubertetskog uspostavljanja kontakta s dubokom ženstvenošću, odnosno muževnošću, babuške i babuni žive „na van“, površno i plitko. A takva im je i spolnost. Ona se primarno događa u umu, a tek posljedično u izvjesnim organima. Zato su babunu za seks potrebni audio i video zapisi. Može i crtić, samo nek' je porno. Antiseks prvenstveno ima veze s nuždom, a tek u tragovima s babuškom.

Da bi babuške i babuni evoluirali u bogove i boginje, potrebno im je iscjeljenje. Kada se iscijeli dječak – pojavljuje se muškarac. Kada se pojavi pravi muškarac, pojavljuje se prava žena, boginja. Iscjeljenje je produhovljenje. A ono je moguće samo kroz tijelo. I božansku seksualnost. A takva je rijetka u banana civilizaciji. U njoj su babuške i babuni odrezani od vatre koja tijela drži živima.

Naša nas tijela, naime, pokušavaju naučiti da živimo kao žene i muškarci, bogovi i boginje. Međutim, u tome ih blokira tabu smrti. Kad je smrt u pitanju, svi se prave blesavi. Kao da ne postoji. Nitko ne želi da njegove naslage povijesti umru, da pusti staro „ja“ i otvori se novom. I tako "ode vino u kvasinu". 

Kada ne koristimo tijelo u potpunosti, ostajemo odrezani od duše i smisla našeg života. No, kada prihvatimo smrt energetsko-informacijskih tvorbi prošlih iskustava, slojevi okamenjene povijesti ispare u energiju potrebnu za stvaranje poželjnije budućnosti.

Najvažniji rat koji ćeš u životu voditi nije balkanski rat. To je rat između tijela i budale. Ili će budala uništiti tijelo, ili će tijelo uništiti budalu. Kada babuška i babun počnu slušati i uvažavati tijelo, ono postaje melodičnije. Tako uštimano tijelo je avatar. Ono odbija sve vrste otrova i laži koji se u njega unose.

Tijelo, koje je osnaženo pročišćenjem, izbacit će iz sebe bolest i budalu. Jer tijelo je inteligentno. Ne podnosi babuške, babune i banana kulture.

Kazalo za lakše snalaženje na Putu boginje

Boginja, diva – izvorna ženstvenost, stvarna žena

Bog, div – izvorna muževnost, stvarni muškarac

Baba, babuška, Roksa – anti-žena, umjetna, nestvarna osoba sastavljena od slojeva boli, povijesti, disfunkcionalnih uvjerenja i starih podataka

Babac, babun, Roki – anti-muškarac, muška babuška

Minibikinibalkanac – balkanac u doba matriksa

Megabalkanac – balkanac iz prapovijesnog, megalitskog doba

Matriks – sustav u kojem živimo, umjetni svijet anti-razuma konfiguriran od filozofskih, religijskih, socijalnih, političkih, ekonomskih, odgojnih, obrazovnih, medijskih, vojnih, psiholoških i svih drugih programa kontrole i posluha. 

O PUTU BOGINJE…

Put boginje je ciklus knjiga koje objedinjuju postove s istoimene blog stranice, a koji se bave raznim pitanjima iz života žene. Kroz arhetipove babe i boginje - koji ocrtavaju jasan, provokativan i duhovit kontrast između uzvišenog i banalnog, vidljivog i nevidljivog, prirodnog i umjetnog, funkcionalnog i disfunkcionalnog, ukiseljenog i svježeg, zombiranog i budnog - čitateljice počinju osvještavati i korigirati vlastite vibracione putove na kojima se ljepše i lakše kreću kroz svakodnevnicu, dovodeći se tako u sklad sa sobom i životom.      

O AUTORICI…

Daniela Uzelac  ex novinarka, sad blogerica, i autorica više knjiga. Godine 2006. objavljuje knjigu Igrači, a četiri godine kasnije tiska pet unikatnih primjeraka knjige Igra. Izdavačka kuća Beletra 2016. objavljuje njezinu prvu knjigu iz ciklusa Put boginje pod nazivom Buđenje boginje (ružičasta, ženska)Godine 2017. izlazi druga knjiga Ritam boginje (modra, muška), a 2019. i treća knjiga Div i Diva (ljubičasta, ljubavna). 

tekstove Daniele Uzelac čitajte na: 

https://www.putboginje.com/ 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Daniela uzelac put boginje
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Daniela Uzelac › Daniela Uzelac, blogerica