DEDINA PROPOVIJED: Head & Shoulders Boston & Zagreb

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
03:59
Sij
2020
27

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kolumna2 › DEDINA PROPOVIJED: Head & Shoulders Boston & Zagreb

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
21
 
04.2013

DEDINA PROPOVIJED: Head & Shoulders Boston & Zagreb

piše: Tomislav ČUVELJAK
DEDINA PROPOVIJED: Head & Shoulders Boston & ZagrebTompa 1
 

Cijeli nas tjedan prcaju s Bostonom. OK, kažu, terorizam, ali da se ta vijest prati kao najvažnija vijest u cijelom svijetu i to samo zato jer se dogodilo u Americi? Inače, Boston, grad od 625.087 stanovnika je otprilike veličine Zagreba, koji uzgred budi rečeno, prema službenoj statistici bilježi 792.875 registriranih duša. Dakle, u većem gradu Zagrebu neki lik baci bombu na kafić i rani 7 osoba, što bi u SAD-u, vjerojatno bilo odmah okvalificirano kao terorizam, kod nas se to imenuje tipa „Pijani kreten bacio bombu!“ (Sic!) Je li CNN o tome izvijestio? Nije. Zašto. Nije se dogodilo u Americi. Dobro, ali zašto naše TV postaje, portali, novine toliko dave s Bostonskom bombom? Kaj mi nemamo večih problema od toga? A ono najbolje što sam primijetio na internetskim portalima.  Pogledam na jedan od njih i kad tamo piše: "Napad u Bostonu najstrašniji udar od 11. rujna 2001." Otvorim video, a kad tamo, reklama za Head & Shoulders. Dođe mi da umrem od smijeha! Pa to mora da je neka gadna zajebancija, a stvarno eksplodira bomba! Nakon što sam odgledao video zastanem i razmislim ... Zar ni ovakve tragične vijesti ne mogu proći bez reklama? Ok ako baš mora može li netko pripaziti da nisu baš tako ironične. He, sad bi netko od nadležnih za reklame rekao "Pa nije nikome odletjela glava s ramena, samo su im noge nastradale...".

Dok je trajala planetarna frka s Bostonom u Lijepoj našoj se nastavlja trakavica s EU izborima, koje smo tako lijepo izignorirali, kao i sve  ostale izbore koji nam tek slijede. Tako Ruža Tomašić vjerojatno neće imati frke s engleskim jezikom jer je povratnica iz Kanade, ali zašto nisam čuo ništa niti o jednom jedinom EU zastupniku a, boga mi niti o tome kako nas kane zastupati u Bruxellesu. Kako to da se niti jedan od genijalaca iz redova novinarskih trupa nije sjetio napraviti neki prilog (u bilo kojem mediju) o tome? Bar predstaviti javnosti ove koji su dobili na izborima i koji će nas, pa bila i samo godina dana, predstavljati u Europskoj uniji? Nije li to važnije od onog što Milanović misli o Ruži Tomašić? E, kad smo kod Milanovića i Vlade RH, čitam da Karamarko traži nove izbore za Sabor „jer je aktualna Vlada nesposobna.“ Nesposobna? Za što ? Za popaliti cijelu zemlju za mrkle milijarde eura? Dati 160 firmi da ih upropasti neki tajkun s Tuđmanove liste najbogatijih feudalaca? Nije mi taj Karamarko baš jasan o tome kako je ova Vlada nesposobna. Nema li tome dugo da je premijer iz njegove stranke završio u bajboku? Ili pak misli da će njegovi (ex ili sadašnji) stranački drugovi vratiti lovu koja je sad, pitaj boga, u kojem poreznom raju i pokrenuti proizvodnju u tvrtkama koje su uspješno rasturili ( ala Prvomajska, TPK, Jedinstvo, Jugoturbina u Karlovcu &td. ). Jer, ruku na srce bez velikih sistema koji zapošljavaju veliki broj kooperanata nema ništa od proizvodne ekonomije. Hoće li mu Tuđmanovi tajkuni konačno platiti sve poreze koje je Jaca, isto kao i premijer prije nje, jednostavno, oprostila? Bojim se da ne bu išlo!

Bili su još jedni, recimo, izbori. Oni na na HTV-u. Izabrani su glavni urednici programa. Tako je Prvi dodijeljen Željku Rogošiću, Drugi Maji Tokić, treći Deanu Šoši, a HTV4 Sanji Gvozdanović. Željka Rogošića sam imao prilike dobro upoznati dok smo zajedno radili u "Nacionalu" i ako je Hrvatskoj televiziji kao instituciji potreban novi uređivački pogled i novi smjer ne vidim bolje osobe od njega . Zašto? Pa ako ni zbog čega drugog jer se okušao u raznim novinarskim formama u raznim redakcijama i medijima (privatnim i javnim) i bio odličan. Ima li ijedan kandidat životopis poput njegovog? Teško. A to što su on i Radman kumovi? To je samo balkansko prepucavanje i podmetanje onih koji su izgubili. Jer,  stara je mudrost kako „ništa ne traje vječno“, pa tako ni pozicije koje su mnogi uspješno čuvali zadnjih 20 godina.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.hr
  • Zagreb Tompa 1
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kolumna2 › DEDINA PROPOVIJED: Head & Shoulders Boston & Zagreb