Deveti MAGfestival

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Srp
2020
04

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Deveti MAGfestival

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
17
 
08.2018

Deveti MAGfestival

30.8. - 9.9. 2018. ove godine i u katedrali sv. Dujma
Deveti MAGfestivalMag
 

DEVETI MAGFESTIVAL OVE GODINE I U KATEDRALI SV. DUJMA

Od 30.8. – 9.9. održat će se deveti MAGfestival na kojem će nastupiti i fantastični Zagrebački kvartet

Deveti MAGfestival - međunarodni festival komorne glazbe i ove će se godine od 30. kolovoza do 9. rujna već tradicionalno održati u jedinstvenom prostoru Muzeja grada Splita, ali ove godine i u katedrali sv. Dujma, u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG) i Muzeja grada Splita. Umjetnički voditelji MAGfestivala su Josip Dragnić i Yaroslav Sadovyy.

Tijekom prvih osam godina na MAGfestivalu nastupilo je preko 260 hrvatskih i inozemnih glazbenika, a koncerti su privukli preko 7500 posjetitelja što je za festival klasične glazbe izvrsna brojka. MAGfestival je i ove godine, zahvaljujući originalnosti projekta i kvalitetno osmišljenom programu, prepoznat kao dio branda EFFE Festival Labela. Kroz osmogodišnju povijest festivala, bez obzira na političke, ekonomske i druge uvjete, festival se iz godine u godinu razvijao i uživao sve veću potporu nadležnih institucija i publike, te je stekao ugled na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Pokrovitelji ovog iznimnog kulturno umjetničkog događaja su Predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović, Ministarstvo kulture RH, Grad Split i Turistička zajednica Grada Splita.

Ovogodišnji glazbeni program donosi nam pet koncertnih večeri na kojima će nastupiti renomirani komorni sastavi iz zemlje i inozemstva, komorni sastavi koji tek traže svoju afirmaciju, ali i mladi glazbenici koji će po prvi puta dobiti priliku da se predstave na velikoj sceni.

Festival će u četvrtak 30. kolovoza otvoriti atraktivni, međunarodno priznati kvartet saksofona Mobilis iz Austrije, koji će izvesti stilski raznolik, ali pomno oblikovan program na kojem će se naći i skladba splitskog saksofonista i skladatelja Gordana Tudora. Festivalski ansambl – MAG ansambl, opet priprema glazbenu poslasticu. U subotu 1. rujna u izvedbi članova Udruge MAG i gostiju čut ćemo komorne skladbe Martinůa i Dohnányja nastale u 20. stoljeću, djela koja se rijetko izvode na pozornicama u Hrvatskoj.

I ove godine MAGfestival daje svoj doprinos promociji hrvatskog glazbenog stvaralaštva. U utorak, 4. rujna, u jedinstvenom ambijentu katedrale sv. Dujma Trio LUR će izvesti djela hrvatskih skladatelja nastala u periodu od baroka pa sve do suvremenog doba. Posebna misija MAGfestivala je omogućiti mladim komornim sastavima da se predstave široj javnosti i tako dobiju poticaj za daljnje djelovanje. Tako će se ove godine u petak 7. rujna predstaviti Trio Slavenski sastavljen od nagrađivanih mladih hrvatskih glazbenika.

Za kraj festivala, u nedjelju 9. rujna,  sve posjetitelje očekuje glazbena poslastica Zagrebački kvartet. Slobodno možemo reći jedan od najuglednijih hrvatskih komornih sastava, s gotovo stoljetnom tradicijom, dolazi u Split nakon nekoliko godina, prvi puta održati koncert u okviru MAGfestivala u sklopu kojeg će izvesti kapitalna djela napisana za ovu vrstu sastava.

Svi koncerti počinju u 20 sati. Cijene ulaznica su 40 kn za pojedinačni koncert te 120 kn za sve koncerte (jedan koncert gratis). Karte su mogu kupiti na recepciji Muzeja grada Splita.

Dugogodišnja tradicija našeg festivala, kao i pozitivna atmosfera koja se sve više osjeća oko sličnih kulturno umjetničkih manifestacija u Splitu,  daju nam nadu da će publika i mediji prepoznati potencijal i važnost ovog događaja za kulturni život grada Splita i Hrvatske.

PROGRAM:

Četvrtak 30.08. u 20 h: Otvorenje 9. MAGfestivala – Kvartet saksofona Mobilis (Austrija)
(A. Vivaldi, J.S. Bach, P. Dubois, G. Tudor, S. Barber...)

Subota 01.09. u 20 h: Festivalski ansambl –MAGansambl

(B. Martinu, E. Dohnanyi)

Utorak  04..09. u 20 h: Trio LUR

Večer hrvatskih autora

( I.Lukačić, I. J. Skender, A. Klobučar ,I. Bajamonti, I. Božičević...)

Petak 07.09. u 20 h: Trio Slavenski

(I. J. Skender. L.v. Beethoven, J.Brahms)

Nedjelja 09.09. u 20 h: Zagrebački kvartet

(A. Marković, W.A. Mozart, M. Ravel)

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Mag
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Deveti MAGfestival