DIGITALNI RENDEZ-VOUS

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:59
Srp
2020
11

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › DIGITALNI RENDEZ-VOUS

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
05
 
11.2018

DIGITALNI RENDEZ-VOUS

novi projekt Francuskog instituta u Hrvatskoj, vezan uz nove medije te kulturne i kreativne industrije usmjerene prema mladoj publici i široj publici općenito
DIGITALNI RENDEZ-VOUSGlitch art francuski institut u hrvatskoj format c foto promo
 

Francuski institut u Hrvatskoj poziva vas na « Digitalni rendez-vous » : mjesec predstavljanja digitalnih kultura » kroz niz događanja za široku publiku organiziranih u Zagrebu

Riječ je o novom projektu Francuskog instituta u Hrvatskoj vezanom uz nove medije te kulturne i kreativne industrije usmjerenom prema mladoj publici i široj publici općenito.

– Okuplja više lokalnih aktera iz područja novih tehnologija u cilju stvaranja novog ekosustava koji Francuski institut čini središtem  promišljanja, inovacija te francuskih i hrvatskih edukativnih akcija u digitalnom području.

– Francuski stručnjaci iz kulturnih, znanstvenih i institucionalnih područja gostovat će u Zagrebu i razmnjenjivati mišljenja i iskustva sa svojim hrvatskim kolegama  te sa širokom publikom dijeliti svoje vizije najnovijih dostignuća u području digitalnog, njegovu tehničku i umjetničku primjenu, etička pitanja, kao i edukativne izazove  koje to područje pobuđuje.

– Izložba najboljih radova neovisne naklade francuskih video igara,  radionice « glitch arta » koje uvode u manipulaciju podacima i dekonstrukciju slika, predstavljanje «Dozvole za  internet» koja podučava kako potpuno sigurno surfati internetom, upotpunit  će ovo cjelovito istraživanje.

PROGRAM

Javni sastanci

Svi će se odvijati u Francuskom institutu, Preradovićeva 5

Radionice su besplatne uz predhodnu najavu : institut@institutfrancais.hr

Srijeda 7/11 – 17h

Anamarija Musa, bivša povjerenica za informiranje vodit će okrugli stol o digitalizaciji kulture s Michelom Huynhom, glavnim kustosom Muzeja Cluny u Parizu te predstavnicima Ministarstva kulture i Hrvatskog državnog arhiva.

Razvoj informacijske tehonologije i digitalnog društva ima veliki potencijal u razumijevanju i širenju kulturne baštine kao i za kulturne, edukativne, gospodarske i promotivne svrhe. Digitalizacija kulturnih institucija omogućuje kreaciju novih dimenzija iskustava za posjetitelje te posebno privlači mlade naraštaje. (na hrvatskom i francuskom uz konsekutivni prijevod)

Petak 9/11

17h : Predavanje o umjetnoj inteliganciji i znanstvenoj fantastici, između mašte i stvarnosti koje će održati Jean Ponce, direktor istraživanja u Nacionalnom institutu za istraživanje informatike i automatike – INRIA. (na engleskom)

18h30 : Otvorenje izložbe “S’il vous play”.

Ova će izložba predstaviti neovisnu produkciju francuskih video igara kroz izbor «ozbiljnih igara» koje pobuđuju empatiju igrača prema ranjivim skupinama poput migranata, osoba s posebnim potrebama…

Subota 17/11 i 24/11 od 11h do 13h

– Radionice «glitch art» i «data moshing » za sve dobne skupine vodi hrvatska udruga «Format C». Široka publika dobit će priliku naučiti osnove praksi koje omogućuju ujedno tehnički, umjetnički i kritički pristup novim medijima.  Sudionici će koristiti besplatne programe koji vrše intervencije unutar statičnih slika te će naučiti kako raditi s digitalnim datotekama u stvaranju «glitch arta» – umjetnosti traženja, dokumentiranja i kataliziranja čudnih grešaka koje se pojavljuju u raznim elektroničkim sustavima.

Dvije slične radionice održat će se i u školi  Eurocampus kao i u jednoj javnoj školi u Zagrebu.

Ovo su događanje omogućili francuski partneri Francuskog instituta u Hrvatskoj:

  • Francuski institut u Parizu

podržao je ostvarivanje projekta i posudio izložbu neovisnih video igara  « Let’s Play !» kao i izbor  djela posvećenih virtualnoj stvarnosti «Culture VR» koja predstavljaju dinamiku i raznolikost francuske kreacije na raskrižju filma, vizualnih umjetnosti, baštine, izvedbenih umjetnosti i glazbe.

www.institutfrancais.com

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Glitch art francuski institut u hrvatskoj  format c foto promo
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › DIGITALNI RENDEZ-VOUS