Djeca za bolji svijet!

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Lip
2020
01

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Djeca za bolji svijet!

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
14
 
07.2019

Djeca za bolji svijet!

1. Međunarodno natjecanje - Festival dječjeg stvaralaštva 17. – 20. srpnja 2019. godine - Zadar
Djeca za bolji svijet!Djeca zadar
 

Ovoga ljeta na najljepšim pozornicama drevnog povijesnog i kulturnog središta Hrvatske – grada Zadra – prvi će se put odvijati nevjerojatno zanimljiv i upečatljiv događaj – međunarodno natjecanje - Festival dječjeg stvaralaštva pod nazivom «Djeca – za bolji svijet!»    

Organizacijski odbor Festivala čine: međunarodna škola «Integracija 21. st.» (Moskva), Međunarodna dobrotvorna zaklada Vladimira Spivakova, grad Zadar, Veleposlanstvo Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj uz osobni angažman Veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj A. S. Azimova.

Natjecanje - Festival organizirat će se pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije kao i Ruskog odbora UNESCO-a.

Tko čini našu budućnost? Djeca, naravno! Ona su bogatstvo svake zemlje, a nadarena su djeca – njezin intelektualni i stvaralački potencijal. Festival «Djeca – za bolji svijet!» okupit će djecu i njihove roditelje iz različitih kutaka našeg planeta, poslužiti uzajamnom prožimanju različitih nacionalnih kultura, pridonijeti razvoju i učvršćivanju međunarodnih veza na području kulture i podržati mlade talente iz različitih zemalja Europe i Azije (Rusije, Njemačke, Norveške, Izraela, Velike Britanije i Hrvatske).

To će natjecanje postati pravi praznik za sudionike i gledatelje. Nema mu ravna po raznolikosti žanrova zastupljenih u njemu! Djeca će moći pokazati svoje najneobičnije sposobnosti jer su objavljene čak šest nominacija:

«KOREOGRAFIJA» – klasičan i narodni ples, sportska i suvremena koreografija, od street dancea do plesa moderna i neoklasičnog plesa;

«KAZALIŠTE» – dramska i glazbena predstava, mjuzikl i mono-predstava, teatar mode i modna revija;

«UMJETNIČKA RIJEČ» – recitiranje proze, poezije, pripovijedanje;

«PJEVANJE» – akademski i folklorni vokal (solisti, ansambli i zborovi), estradni- i jazz-vokal, rock i rap;

«SVIRANJE» – solo na klaviru, duet, ansambl na klaviru (4 ruke), narodna i orkestarska glazbala (solisti i ansambli), gitara, udaraljke, orkestri;

«SLIKARSTVO I PRIMIJENJENA UMJETNOST» – crtež, proizvodi narodnih obrta, gobleni, batik (oslikavanje tekstila), oslikavanje namještaja.

Zašto smo odlučili ponuditi tako velik broj nominacija? Dječje natjecanje osobita je sredina gdje mladi mogu ne samo iskazati svoj talent nego i naučiti nešto novo. «Bez stvaralaštva čovjek ne može ni sanjati da spozna svoje snage, sposobnosti i sklonosti» – govorio je veliki pedagog 20. st. Vasilij Aleksandrovič Suhomlinskij. Ovaj Festival otvara mogućnosti za osobno sazrijevanje, pomaže mladima da shvate sami sebe, da pronađu svoje mjesto u društvu i svijetu i da prihvate svoju jedinstvenost.

Festival je izvrsna prilika za djecu od 6 do 18 godina iz različitih zemalja da komuniciraju u kreativnoj atmosferi natjecanja i praznika. Onaj tko razumije i vrednuje svoju kulturu i povijesni razvoj i koji je otvoren za razumijevanje prespektiva, vrijednosti i tradicija drugih ljudi i društava, samo on može graditi sigurnu i mirnu budućnost. Međunarodna škola «Integracija 21. st.» teži učvršćivanju prijateljstva i poslovnih veza u području obrazovanja i kulture. Mi razvijamo kod naših učenika urođenu znatiželju i motiviramo ih da proučavaju probleme, ideje i pojmove koji imaju lokalno i globalno značenje. Naši učenici slobodno razmijenjuju svoje misli i informacije na različitim jezicima i koriste suvremena pomagala za komunikaciju, oni njeguju suosjećanje i vrednuju nadarene vršnjake kao i potiču njihovo napredovanje... U suradnji sa svjetski poznatom Dobrotvornom zakladom Vladimira Spivakova Međunarodna škola «Integracija 21. st.» ostvarila je čitav niz zapaženih dječjih projekata (Ženeva, UN, 2002. godine; Sveučilište u Cambridgeu, 2003. godine; «Moskva dočekuje prijatelje» od osnutka do današnjeg dana i dr.).

Festivalski je program natjecanja «Djeca – za bolji svijet!» vrlo zanimljiv i šarolik. Svećano otvaranje natjecanja-Festivala bit će 17. srpnja 2019. godine u 21.00 sati na mletačkom trgu u Zadru – u Atriju palaće Cedulin. Otvorit će Festival župan Zadarske županije g-n Božidar Longin, gradonačelnik grada Zadra dr. Branko Dukić i Veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj A. S. Azimov. U nastavku svećanosti nastupit će sudionici Festivala.

Nastupe i radove sudionika ocjenjivat će eminentni kulturnjaci, akademici, profesori i docenti visokih glazbenih učilišta Rusije i Europe.

Sastav žirija čine: Grigorij Gladkov (predsjednik) – skladatelj, Zaslužan umjetnik Ruske Federacije, član Udruženja ruskih skladatelja i član Udruge filmskih umjetnika Ruske Federacije; akademik na Dječjoj televizijskoj ruskoj nacionalnoj akademiji; dobitnik nagrade Fonda za razvoj dječjeg filma i dječje televizije «Rolan Bikov»; autor mnogobrojnih albuma dječjih pjesama (Rusija). Luko Paljetak najpoznatiji hrvatski pisac, autor mnoštva knjiga za djecu, teoretičar književnosti, društveno angažirana osoba. Jekaterina Širman dobitnica Vladine ruske državne nagrade; Zaslužna kulturna djelatnica Ruske Federacije, dobitnica nagrade grada Moskve; izvršna direktorica Međunarodne dobrotvorne zaklade Vladimira Spivakova i Međunarodnog dobrotvornog fonda za pomoć mladim pijanistima Vladimira Krajnjeva (Rusija). Natalija Vorobjova-Hržić sovjetska glumica, spisateljica i pjesnikinja, članica Udruge ruskih književnika i članica Udruge hrvatskih književnika (Hrvatska). Pjotr Guljko – Zaslužan umjetnik Ruske Federacije i Ukrajine; umjetnički voditelj Međunarodne dobrotvorne zaklade Vladimira Spivakova; dobitnik Unescove nagrade (Rusija). Jekaterina Mesner – docentica na međufakultetskom Odsjeku za klavir na Moskovskoj muzičkoj akademiji; solistica Moskovske koncertne filharmonije; dobitnica nagrada na međunarodnim natjecanjima (Rusija). Marija Nefedova – muzička voditeljica i solistica Ansambla «Pokrovski»; nastavnica pjevanja i govorne tehnike u Rusiji, Njemačkoj i SAD-u; dobitnica međunarodnih nagrada; članica Udruge kazališnih umjetnika Ruske Federacije (Rusija). Tamara Kazakova Zaslužna kulturna djelatnica Ruske Federacije; zamjenica direktora Akademskog glazbenog učilišta pri Moskovskom državnom konzervatoriju «P. I. Čajkovski»; direktorica Ansambla solista «Premijera». Branka Višić Karavida počasna članica Udruženja hrvatskih glazbenika i koreografa koji biraju i obučavaju talentirane mlade; članica žirija međunarodnih muzičkih natjecanja; ravnateljica glazbene škole Blagoja Berse u Zadru (Hrvatska).

Nema sumnje da doći na takav praznik i biti sudionik takvog natjecanja – već je golemo dostignuće i pobjeda! Međutim, mlade talente treba motivirati i podržavati. Tijekom ceremonije zatvaranja svi sudionici i pobjednici dobit će diplome i nagrade!

U svakoj nominaciji i u svakoj dobnoj skupini birat će se Laureati 1., 2. i 3. stupnja, također će se dodjeljivati Diplome 1., 2. i 3. stupnja.

Apsolutni festivalski pobjednik dobit će Grand-Prix nagradu i premiju u visini 500 eura.

Međunarodna dobrotvorna zaklada Vladimira Spivakova dodijelit će sudionicima Natjecanja specijalne nagrade.

Organizacijski odbor Festivala, članovi žirija i svi sudionici željno i nestrpljivo iščekuju taj događaj!

Pozivamo sve Zadrane i goste da dođu 17. srpnja 2019. godine u 21.00 sat na mletački zadarski trg – Atrij palaće Cedulin – gdje će se svećano otvoriti natjecanje-Festival! Pozvane su sve državne i lokalne medije da poprate taj jedinstven događaj! Pozivamo sve Zadrane i goste ovoga grada da pogledaju 18. i 19. srpnja nastupe sudionika Festivala u suvremenom dječjem Kazalištu lutaka i predivnoj koncertnoj dvorani Kneževe palaće.

Organizacijski odbor Festivala

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Djeca zadar
  • Zagreb Djeca za bolji svjet
  • Zagreb Dsc 1239
  • Zagreb 13-e1538465857666
  • Zagreb 22-e1538465838256 (1)
  • Zagreb Img 2835
  • Zagreb Img 2716

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Djeca za bolji svijet!