Dječji festival Tobogan Rijeke 2020

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
03:59
Pro
2019
08

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Dječji festival Tobogan Rijeke 2020

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
13
 
07.2019

Dječji festival Tobogan Rijeke 2020

zatvoren velikim tulumom u Parku Vladimira Nazora!
Dječji festival Tobogan Rijeke 20201t0a5661
 

VELIKIM TULUMOM U PARKU VLADIMIRA NAZORA ZATVOREN

DJEČJI FESTIVAL „TOBOGAN“ RIJEKE 2020 – EUROPSKE PRIJESTOLNICE KULTURE

Dječji festival „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture jučer je veselo došao svom kraju.

Nakon puna dva tjedna kulture i avanture te aktivnih ferija za djecu „Tobogan“ je u Parku Vladimira Nazora, prepunom publike svih generacija, zatvoren piknik-koncertom na kojem su nastupili Ivanka Mazurkijević & Damir Martinović Mrle feat. Dječji zbor Kap, promovirajući novi uradak - dječji album imena „Kišni razdraganci“, u izdanju Dallas Recordsa te istoimenu slikovnicu autorice Lane Letović Perčin, projekt ostvaren uz podršku programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Ivanka & Mrle uz pomoć svojih malih prijatelja, u parku su napravili tulum za pamćenje za sve posjetitelje, a posebno djecu koja su u prohladnoj riječkoj ljetnoj večeri „Tobogan“ pozdravila do sljedeće godine.

Dječji zbor Kap, pod vodstvom Doris Kovačić i Maje Šajatović, prije predstavljanja albuma „Kišni razdraganci“ publiku je uveo u veliku večer zatvaranja „Tobogana“, polusatnim programom različitih klasičnih i popularnih skladbi, koje su za ovu priliku dobile posve novo ruho. Pjevali su uz pratnju Judite Plazonić na klaviru, Anamarije Martinčić na električnoj violini i Anite Primorac na udaraljkama.

Na jučerašnjem velikom zatvaranju dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture održane su i radionice za djecu i odrasle. Čistoća d.o.o. je zajedno sa Zelenim valom Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture organizirala “pop up” radionice sadnje u recikliranom materijalu, a uz pomoć krajobraznih arhitektica Bie Gec i Mirte Stipeč te “Zelenih pomagača”, djeca i mladi učili su jedni druge o važnosti ekologije i recikliranja te ozelenjavanja površina u gradovima. Za vrijeme radionice besplatno su se dijelile tzv. “eko-bombice” sa sjemenom.

I oni željni magije došli su na svoje. Uz malu pomoć vilenjaka iz ArtMašine djeca su izrađivala vlastite plašteve i  čarobne štapiće i njima mahnula na pozdrav, do sljedećeg „Tobogana“.

Pred kraj jučerašnjeg programa, nakon što je sunce zašlo za Učku, održala se prezentacija radova nastalih na Toboganovim radionicama Art-kina, pa je brojna publika vidjela uradke mladih filmaša, nakon čega se zabava u Parku Vladimira Nazora nastavila uz glazbu i ples malih i velikih.

Dječji festival „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture zamišljen je kao događanje koje potiče djecu i roditelje na druženje i dijeljenje, upoznavanja i susrete, stjecanje novih prijateljstava i magične trenutke koji se pamte za čitav život, pa je tu svoju ulogu nesumnjivo opravdao i ove godine.  Velik broj djece koja su sudjelovala u ovogodišnjem programu najbolje pokazuje koliko je ovakav festival Rijeci trebao. A „Tobogan“ ujedno pokazuje usmjerenje i želju da se projektom Europske prijestolnice kulture kreiraju i trajno vrijedne manifestacije koje će živjeti i nakon 2020.

Dječji festival “Tobogan” oslikava mnogo toga što će biti smješteno i u Dječju kuću koja se, također u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, gradi u bivšem kompleksu Benčić, budućem riječkom art-kvartu. Oslikava način na koji će kreativne male snage Rijeke nositi život ovog grada u budućnosti, jer djeca koja odrastaju u prijestolnici kulture i upijaju kreativnu energiju mogu biti graditelji novog, boljeg svijeta u kakvom želimo živjeti.

Dječji festival Tobogan dio je programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Njegov program nastaje zajedničkim trudom i radom ovih organizacija: Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Vijeće mladih Benčić i TD RIJEKA 2020.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
 • Zagreb 1t0a5659
 • Zagreb 1t0a5666
 • Zagreb 1t0a5676
 • Zagreb 1t0a5708
 • Zagreb 1t0a5797
 • Zagreb 1t0a5827
 • Zagreb 1t0a5839
 • Zagreb 1t0a5862
 • Zagreb 1t0a5938
 • Zagreb 1t0a5620
 • Zagreb 1t0a5661
 • Zagreb 1t0a5672
 • Zagreb 1t0a5698
 • Zagreb 1t0a5721
 • Zagreb 1t0a5807
 • Zagreb 1t0a5834
 • Zagreb 1t0a5852
 • Zagreb 1t0a5914
 • Zagreb 1t0a5961
 • Zagreb 1t0a5990
 • Zagreb 1t0a6011
 • Zagreb 1t0a6064
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Dječji festival Tobogan Rijeke 2020