DNA ilustracije

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
18:59
Srp
2019
21

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Likovna scena › DNA ilustracije

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
20
 
11.2018

DNA ilustracije

šest mladih umjetnika oduševile posjetitelje galerije Oris
DNA ilustracijeDna projekt (1)
 

Umjetničke ilustracije šest mladih autora krasile su proteklih godinu dana naslovnicu modnog portala FASHION.HR Style Community u prvoj virtualnoj izložbi koja je svakog mjeseca otkrivala po jedno djelo iza kojeg se uvijek krila zanimljiva i intrigirajuća priča. Nakon gotovo 12 mjeseci, prije dva dana je u prepunoj galeriji Oris – kuća arhitekture održana izložba na kojoj su prikazane sve ilustracije i predstavljeni njihovi autori. Ovom je izložbom obilježeno finale projekta DNA koji su tijekom godine, kao i sinoć, podržala brojna poznata lica iz svijeta umjetnosti, mode, dizajna: Tihana Harapin Zalepugin, Branka Donassy, Zoran Aragović, Martina Vrdoljak Ranilović, Kristina Bangoura, Nenad Sovilj, Karla Zelić, Mirna Savić i mnogi drugi.

Prepoznat kao medij koji kontinuirano daje podršku mladim, talentiranim i kreativnim umjetnicima koji svoj izričaj često traže u novim i drugačijim formama, FASHION.HR Style Community odlučio je ovim projektom pružiti priliku neafirmiranim umjetnicima, ilustratorima koji su na ovaj način ispričali svoje priče brojnim čitateljima portala. Zanimljivost virtualne izložbe upravo je u tome što su ove raznolike ilustracije čitatelji mogli preuzeti te na svoje digitalne ekrane aplicirati prava mala umjetnička djela. Prema službenim podacima čak je 26 000 čitatelja preuzelo DNA ilustracije koje su na ovaj način zaživjele u digitalnom svijetu. Ovaj inovativni projekt dobio je i podršku Beck's-a koji već dugi niz godina potiče projekte koji se bave umjetnošću na zanimljiv i drugačiji način koristeći nove medije i tehnologije. Brand koji podržava i okuplja domaću umjetničku i dizajnersku scenu, ulaskom u ovaj projekt prepoznao je značaj i važnost mladih kreativnih snaga.

Priliku da predstave i izraze svoj DNA dobilo je šest umjetnika. Među njima je ilustratorica Srđana Modrinić, poznatija po svojem umjetničkom imenu BooBoo koja je opasno naumila svijetu prkositi svojim velikim osmijehom, opuštenošću, bojama i vrckastim likovima unutar svojih radova. Uz Srđanu, među šest odabranih našla se i djevojka po imenu Hana Tintor, koja pogledima na svijet i često humorističnim crtanim interpretacijama istoga, crpi inspiraciju iz stvarnih motiva. Lovro Škiljić, inače „slučajni“ glazbenik i dugogodišnji voditelj na Radio Studentu u svojim ilustracijama isprepliće i izmjenjuje likovnu i glazbenu umjetnost. Rudolf Crnko ili Glitchboy 2000 koristi spoj glitcha, što označava kratkotrajni kvar u sustavu, a svoju umjetničku odiseju  započeo je u street art domeni crtajući grafite. Svoj DNA rad imao je priliku predstaviti i Silvio Ivkić koji je u izričaju pomalo mističan, dramatičan, mračan i subverzivan, a pri stvaranju beskrajno pedantan i promišljen. U konačnici, ilustrator Mladen Udovčić, koji je posljednji imao priliku predstaviti svoj rad, inspiraciju pronalazi u svijetu fantastičnih bića, crtica iz života i društvenih komentara.

Ovim projektom šest je autora dobilo priliku za afirmaciju svojih kreativnih ideja, dok su čitatelji portala mogli uživati u umjetničkim radovima i fantastičnom svijetu ilustracije koja je u posljednje vrijeme umjetnički izražaj sve više prisutna u dizajnu, modi, dizajnu interijera, a inspiraciju često pronalazi u svakodnevnoj street art kulturi. U gotovo godinu dana, neke od ukupno 10 ilustracija dobile su svoj produžetak u stvarnosti te je nastala limited edition serija proizvoda s FHR DNA potpisom. Tako su posebne primjerke hoodice, ruksaka, t-shirta, plakata i kutije mogli vidjeti i brojni posjetitelji izložbe u galeriji Oris – kuća arhitekture.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Dna projekt (1)
  • Zagreb Dna projekt (2)
  • Zagreb Dna projekt (3)
  • Zagreb Dna projekt (4)
  • Zagreb Lovro skiljic
  • Zagreb Mladen udovicic
  • Zagreb Rudi crnko

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Likovna scena › DNA ilustracije