Dobrotvorna kundalini radionica

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:28
Lip
2020
02

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Dobrotvorna kundalini radionica

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
11
 
12.2016

Dobrotvorna kundalini radionica

Bijeli Božić, bijela joga!
Dobrotvorna kundalini radionicaNuvens
 

Dolaze nam blagdani i sa sobom donose čaroliju blagdanskoga duha. Često blagdanski duh nazivano energijom Božića, energijom bliskosti, radosti, mira, ljubavi i zahvalnosti. Radionica Bijeli Božić, bijela jogaželi u našim srcima potaknuti čaroliju i energiju Božića, božićnog duha, zahvalnosti i radosti...
 

Bijela joga je zapravo naziv za bijelu kundalini jogu. Bijelo svjetlo u sebi sadržava sve ostale svjetlosti, što će reći da energija i frekvencija bijeloga svjetla u sebi sadrži sve ostale svjetlosne frekvencije i energije. Pustiti bjelinu u svoje srce znači ispuniti ga prihvaćanjem svega što nam donosi život, razumjeti i suze radosnice i suze žalosnice, blagosloviti i prijatelje i one druge, zahvaliti za svoj život upravo takvim kakav jest. Energija zahvalnosti je poput energije bijeloga svjetla: sve prihvaća, razumije i sve uvažava. Prihvaćanjem nadilazi i transcendira svaku bol, tugu, uvredu i patnju, a ulazi i postaje svaka radost, veselje i užitak. Zahvalnost je ključna riječ za radostan i ispunjen život. Zahvalnost je najljepši dar koji sami sebi možemo darovati. Zbog toga za ovaj Božić darujte sebi malu radionicu iz zahvalnosti i radosti pa neka se i vaše srce ispuni bjelinom božićne zahvalnosti i prihvaćanja.
 
Na ovoj trosatnoj radiononici bijele kundalini joge možete očekivati i dobiti najbolje od najboljega što kundalini joga može ponuditi.
 
Evo kako će točno izgledati ova radionica.
 

Nakon kraćega uvoda u čaroliju božićne zahvalnosti, krenut ćemo u zagrijavanje tijela, duha i duše i pripremiti ih na primanje blagoslova. Tijelo ćemo razgibati živahnim i energičnim, gotovo plesnim pokretima tijela i ruku. Duh ćemo podići glazbom, pjesmom i predivnim kundalini mantrama. Dušu ćemo osvijetliti promatranjem sebe u drugome i protoku Božićne energije oko nas.
 
Što se samih krija tiče, svoj ćemo duh razigrati krijama za poticanje zahvalnosti i radosti u trajanju od 45 minuta. Jedna od krija će biti i tzv. Sat krija za koju kažu da kada bismo sveli kundalini jogu na samo jednu esencijalnu kriju, tada bi to bila upravo ona. Blagodati krija zahvalnosti su prilika za osvještavanje koliko život može biti lijep, a Sat krija je poput šećera na kraju, ona na zahvalnost dodaje senzualnost i užitak. Zbog toga će ova radionica bijele kundalini joge biti ne samo radionica, nego radosnica zahvalnosti ispunjena senzualnošću i dijeljenjem životnoga užitka, sebi i drugima.
 
Nakon krija slijedi pauza i osvježenje uz jogi čaj napravljen od mirisnih trava i začina koji podsjećaju na Božićni duh.
 

Poslije pauze, svoje ćemo srce ispuniti jednom od najljepših kundalini meditacija Gobinde Mukande Udare Apare u trajanju od 33 minute. Na engleskom jeziku ovu mantru nazivaju još i riječima Attitude of Gratitude Meditation zbog toga što ona zaista predstavlja esenciju stava i ponašanja u zahvalnosti. Tu je mantru prvi puta zapadnoj civilizaciji predstavio Yogi Bajan, utemeljitelj kundalini joge na zapadnoj hemisferi, i to dana 26. lipnja 1998. godine. Kada vaša vibracija ili vibracije oko vas postanu negativne, ovom mantrom kada se pjeva u duhu zahvalnosti, prizivamo nebeske anđele da nas uvedu u svetište mira. Ova mantra djeluje brzo, iznimno je  funkciuonalna i dat će vam upravo ono što želite.
Na kraju ove božićne radosnice, slijedi duboka vođena relaksacija. Nakon što nas mantra dovede do predvorja raja na zemlji, duboka će nas relaksacija prenijeti i preko rajskoga praga. Glazba uz precizno modulirane α (alpha) i θ (theta) valova te vođenje u načinu joga nidre opustit će svaki mišić u vašemu tijelu, smiriti dah, opustiti um i prepustiti vas očaravajućim vizualizacijama blaženstva.
Nakon blagoga buđenja i završne mantre, popričat ćemo uz jogi čaj, slatke zalogajčiće i razmijeniti iskustva.
Na kraju, poći ćemo svaki svome domu noseći u sebi komadić zahvalnosti, mira i radosti i dijeleći te balgodati drugima, umožiti ih kako bi nam potrajali dugo, najduže što može, a možda i kroz cijeli život!
Radionicu će uz Irininu asistenciju voditi Davor. Davor je višegodišnji učitelj kundalini joge, a njegov se stil temelji na Kundalini jogi koji je razvijen u SAD-u. Zbog svoje funkcionalnosti, jasnoće, preciznosti i efikasnosti taj se stil naziva još i kundalini tehnologijom za proizvodnju sretnoga života. Stil je prilagođen Zapadnjacima, uz uvažavanje zapadnjačkog shvaćanja anatomije tijela i psihe, a sve to uz snagu, šarm i melodioznost tradicionalnih indijskih stilova.
 
Što je potrebno ponijeti sa sobom?
Preporuča se i svakako se  preporuča doći obučen u bijelo ili barem imati bijelu majicu na sebi. Ako nije baš bijela, neka onda barem bude svjetlijih boja.
Ponestite sa sobom bočicu vode.
Najvažnije od svega je ponijeti sa sobom srce spremno na promjene, željno radosti i zdravu namjeru da se u tome smislu i uspije.
Preporučena donacija za radionicu... 

18. prosinca 2016. (nedjelja)

Od 10 do 13 sati
Gdje: Nuvens centar osobnog razvoja
Zagrebačka cesta 156b (Rudeš)

Zbog ograničenog broja mjesta potrebno je prijaviti se na:
petra@nuvens.hr ili 099/6754-175

više na: http://www.nuvens.hr/
 
 

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Nuvens

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Dobrotvorna kundalini radionica