Doček novih internacionalnih

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Ožu
2020
31

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Doček novih internacionalnih

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
14
 
03.2018

Doček novih internacionalnih

studenata u tjednu dobrodošlice
Doček novih internacionalnihUntitled design
 

Počeo je novi semestar, a na hrvatska sveučilišta stigli su novi međunarodni studenti koji su Hrvatsku odlučili odabrali kao destinaciju svoje studentske razmjene. Kako bi se oni što bolje snašli u novom gradu, podružnice Erasmus studentske mreže Hrvatska koje su aktivne u šest hrvatskih sveučilišnih gradova organizirali su tzv. tjedan dobrodošlice u suradnji sa sveučilištima.

“Welcome Week predstavlja bit Erasmus studentske mreže, gdje lokalni studenti u  Svoje slobodno vrijeme, volontirajući, organiziraju različite aktivnosti za međunarodne studente kako bi se međusobno upoznali, osjetili se dobrodošlim i prihvaćenim te kako bi im olakšali svoje prve dane u novoj sredini. “  

Filip Cirkvenčić, Nacionalni  koordinator Mov'in Europe ESN-a Hrvatska.

ESN Zagreb je tako 19. veljače započeo sa svojom verzijom welcome week-a te je svaki dan bio bogat aktivnostima koje su organizirali u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, a završili su ga s putovanjem u Varaždin.

Na krajnjem jugu lijepe naše, ESN Dubrovnik svoj tjedan dobrodošlice završio je velikim putovanjem u Mostar i Sarajevo, a putovanju je prethodio tjedan prepun aktivnosti poput City games, Speed Date-a i karaoka.

Welcome day je aktivnost koju su organizirale sve podružnice ESN-a Hrvatska gdje su studenti dobili sve potrebne informacije od svog sveučilišta, upoznali se s ESN-om te gradom u koji su došli

ESN Split je za svoje međunarodne studente između ostalog organizirao i Game Night te zanimljiv Blind Date , a tjedan su završili uz Mini kuglanje i putovanjem u Zadar gdje su se sreli s kolegama iz ESN Zadra koji je  za tjedan dobrodošlice organizirao Međunarodnu večeru i Erasmus Pub Quiz u suradnji s lokalnim Eurodesk multiplikatorom.  

 

U Rijeci aktivnosti u sklopu tjedna dobrodošlice kojeg je organizirao ESN Rijeka međunarodni studenti imaju prilike isprobati različita jela iz drugih država na Eurodinner-u, a na Social Drink-u imaju priliku upoznati nove prijatelje. Na istoku Hrvatske, ESN Osijek aktivnosti je rasporedio u dva tjedna, pa tako njihovi međunarodni studenti imaju prilike sudjelovati u Photo Hunt-u, iskazati svoju volontersku stranu posjetom azilu za pse ili se zabaviti na putovanju u Budimpeštu.

Ne smijemo zaboraviti da su studenti došli u Hrvatsku ne samo učiti, već se i zabaviti, odnosno osjetiti što za njih znači time of my life. Svaka sekcija ESN-a nakon tjedna punog različitih kulturnih i društvenih događaja organizirala je i veliki tematski tulum.

Rad volontera ESN-a temelji se upravo na paroli studenti pomažu studentima i to svaki dan kako bi ostvarili svoju viziju - obogaćivanje društva kroz internacionalne studente.

napisala: Vedrana Kovačić

posjetite stranice: http://www.esn.hr/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Untitled design (2)
  • Zagreb Untitled design (4)
  • Zagreb Untitled design
  • Zagreb Untitled design (1)

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Doček novih internacionalnih