Doček novih internacionalnih

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
03:59
Svi
2018
21

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Doček novih internacionalnih

Zagreb Možemo biti veći
Zagreb Prljavo kazalište World tour 2018 FINALE!
Zagreb Dino merlin slavonski brod 2018 banner 811x185 (1)
Zagreb Zen bsns banner 811x185px 1605181758 01 (2)
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
14
 
03.2018

Doček novih internacionalnih

studenata u tjednu dobrodošlice
Doček novih internacionalnihUntitled design
 

Počeo je novi semestar, a na hrvatska sveučilišta stigli su novi međunarodni studenti koji su Hrvatsku odlučili odabrali kao destinaciju svoje studentske razmjene. Kako bi se oni što bolje snašli u novom gradu, podružnice Erasmus studentske mreže Hrvatska koje su aktivne u šest hrvatskih sveučilišnih gradova organizirali su tzv. tjedan dobrodošlice u suradnji sa sveučilištima.

“Welcome Week predstavlja bit Erasmus studentske mreže, gdje lokalni studenti u  Svoje slobodno vrijeme, volontirajući, organiziraju različite aktivnosti za međunarodne studente kako bi se međusobno upoznali, osjetili se dobrodošlim i prihvaćenim te kako bi im olakšali svoje prve dane u novoj sredini. “  

Filip Cirkvenčić, Nacionalni  koordinator Mov'in Europe ESN-a Hrvatska.

ESN Zagreb je tako 19. veljače započeo sa svojom verzijom welcome week-a te je svaki dan bio bogat aktivnostima koje su organizirali u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, a završili su ga s putovanjem u Varaždin.

Na krajnjem jugu lijepe naše, ESN Dubrovnik svoj tjedan dobrodošlice završio je velikim putovanjem u Mostar i Sarajevo, a putovanju je prethodio tjedan prepun aktivnosti poput City games, Speed Date-a i karaoka.

Welcome day je aktivnost koju su organizirale sve podružnice ESN-a Hrvatska gdje su studenti dobili sve potrebne informacije od svog sveučilišta, upoznali se s ESN-om te gradom u koji su došli

ESN Split je za svoje međunarodne studente između ostalog organizirao i Game Night te zanimljiv Blind Date , a tjedan su završili uz Mini kuglanje i putovanjem u Zadar gdje su se sreli s kolegama iz ESN Zadra koji je  za tjedan dobrodošlice organizirao Međunarodnu večeru i Erasmus Pub Quiz u suradnji s lokalnim Eurodesk multiplikatorom.  

 

U Rijeci aktivnosti u sklopu tjedna dobrodošlice kojeg je organizirao ESN Rijeka međunarodni studenti imaju prilike isprobati različita jela iz drugih država na Eurodinner-u, a na Social Drink-u imaju priliku upoznati nove prijatelje. Na istoku Hrvatske, ESN Osijek aktivnosti je rasporedio u dva tjedna, pa tako njihovi međunarodni studenti imaju prilike sudjelovati u Photo Hunt-u, iskazati svoju volontersku stranu posjetom azilu za pse ili se zabaviti na putovanju u Budimpeštu.

Ne smijemo zaboraviti da su studenti došli u Hrvatsku ne samo učiti, već se i zabaviti, odnosno osjetiti što za njih znači time of my life. Svaka sekcija ESN-a nakon tjedna punog različitih kulturnih i društvenih događaja organizirala je i veliki tematski tulum.

Rad volontera ESN-a temelji se upravo na paroli studenti pomažu studentima i to svaki dan kako bi ostvarili svoju viziju - obogaćivanje društva kroz internacionalne studente.

napisala: Vedrana Kovačić

posjetite stranice: http://www.esn.hr/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Untitled design (2)
  • Zagreb Untitled design (4)
  • Zagreb Untitled design
  • Zagreb Untitled design (1)
Zagreb Auto 1
Zagreb Auto 2
Zagreb Auto 3
Zagreb Auto 4
Zagreb Auto 5
 
STADION KRANJČEVIĆEVA: Prljavo kazališteJAZZ&CABARET KLUB KONTESA: Cabaret showKD LISINSKI: Yusif Eyvazov i Maria GuleghinaGRADSKI VRT: Petar GrašoTVORNICA: Tram 11ARENA ZAGREB: Andre’ RieuTVORNICA: Jura Stublić & FilmKEREMPUH: SpektalukARENA ZAGREB: Lord of the DanceKD LISINSKI: Koncert za život
 
mojzagreb.info preporuča
Web shop - Samsky PR agencija - odnosi s javošću Danas bez struje Ured za udruge Vlade RH Gradska groblja - Raspored pogreba Umjetnost dizajna i dizajniranja Medicinska naklada
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - mojzagreb.info
 
 
Da li bi htjeli pozdraviti školskog prijatelja koji kopa po kontenjerima?
  •   DA
  •   NE
 
 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Doček novih internacionalnih