Dodijeljene godišnje nagrade Top of the Funds

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Ruj
2020
20

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › Dodijeljene godišnje nagrade Top of the Funds

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
03
 
07.2014

Dodijeljene godišnje nagrade Top of the Funds

PBZ Euro novčani fond, VB Cash, HI-Conservative, Allianz Portfolio, ZB Euroaktiv i ICAM d.o.o. dobitnici su nagrada za najbolje otvorene investicijske fondove s javnom ponudom i najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2013. godini
Dodijeljene godišnje nagrade Top of the FundsHgk 030714
 

Na svečanoj sjednici Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima u HGK dodijeljene su godišnje nagrade Top of the Funds za najbolje otvorene investicijske fondove s javnom ponudom i najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2013. godini. Dobitnici nagrada su PBZ Euro novčani fond, VB Cash, HI-Conservative, Allianz Portfolio, ZB Euroaktiv te ICAM d.o.o.

Investicijski fondovi još su uvijek u fazi razvoja i pozicioniranja, a ukupna im se imovina neprestano povećava. Tako je ukupna neto imovina otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom na kraju 2013. godine iznosila 13 milijardi kuna te je u odnosu na kraj 2012. njihova ukupna neto imovina porasla za 3,3 posto. U ukupnoj imovini otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom najveći je udio novčanih fondova (75,2 posto), udio dioničkih je 14,7 posto, udio mješovitih 7,2 posto, dok je udio obvezničkih tri posto. Rastao je i broj fondova, lani je evidentirano 25 društava za upravljanje investicijskim fondovima koja su upravljala sa 108 otvorenih investicijskih fondova (86 otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom, 15 s privatnom ponudom i sedam fondova rizičnoga kapitala) te četiri zatvorena investicijska fonda, naglasio je Domagoj Juričić, potpredsjednik HGK za gospodarstvo, međunarodne i EU poslove, čestitavši nagrađenima te je istaknuo ulogu članica Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima te djelatnika Sektora za bankarstvo i druge financijske institucije HGK u aktivnom sudjelovanju s primjedbama i prijedlozima u izradi zakonskog okvira u ovoj djelatnosti, koji je stupio na snagu danom pristupanja RH Europskoj uniji te su 2013. godina i prva polovina ove godine bile u znaku usklađivanja s novim zakonima i podzakonskim aktima.

Fondovi imaju niz prednosti pred drugim oblicima štednje, no njihov je ključan problem financijska pismenost u društvu te percepcija fondova kod građana, kazao je Juričić dodavši kako je najvažnije raditi na podizanju financijske pismenosti građana te ju sustavno provoditi. U tome je važna i uloga HGK, ali i cijelog obrazovnog sustava. Potrebno je uložiti više zajedničkog napora u povećanje financijske pismenosti građana, istaknuo je Juričić.   

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Hgk 030714
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › Dodijeljene godišnje nagrade Top of the Funds