Domino godinu završava

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:55
Tra
2020
09

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Domino godinu završava

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
07
 
12.2018

Domino godinu završava

u velikom stilu premijernim izvedbama Ane Kreitmeyer i Anice Tomić te međunarodnim predstavljanjem hrvatskih performera u Argentini.
Domino godinu završavaAna kreitmeyer
 

Nepuna dva tjedna nakon uspješne organizacije predstavljanja niza hrvatskih suvremenih umjetnika i umjetnica u Napulju, udruga Domino u okviru pilot programa Perforacija u Buenos Airesu nastavlja s aktivnostima podrške domaćim umjetnicima i njihovoj međunarodnoj vidljivosti. U Argentini prvi put nastupaju redom svi pozvani umjetnici - Ina Sladić s predstavom Ola, Bruno Isaković s predstavom Nečastive te plesnim duetom Odjednom odasvuda nastalim u suradnji s Mijom Zalukar, dok će Alen i Nenad Sinkauz odsvirati koncert uz vizuale Ivana Marušića Klifa. Osim razgovora s umjetnicima, program uključuje i predavanje o Povijesti političkog performansa u Hrvatskoj umjetničkog direktora Perforacija, Zvonimira Dobrovića. 

Ovim programom upotpunjuje se dugogodišnja međunarodna prisutnost Dominovih festivala i programa te započinje nova suradnja s argentinskom scenom. Domino je do sada svoje programe realizirao u u brojnim zemljama, među kojima su i SAD, Japan, Francuska i Grčka, te su diljem svijeta odigrane brojne predstave iz Hrvatske, predstave o kojima se pisalo u međunarodnim medijima poput New York Timesa, Huffington Posta, Financial Timesa i drugih. Program u Buenos Airesu održava se 6. i 7. prosinca 2018. u kazališnim kućama Teatro de la Ribera i Teatro San Martin.

Program Perforacija u Buenos Airesu bit će iskorišten i za otvaranje dodatnih mogućnosti nastavka pojedinih suradnji između hrvatskih i argentinskih umjetnika.

Samo tjedan dana kasnije, 12. prosinca u 22 sata, na gradskim će se ulicama zagrebačkoj publici premijerno predstaviti projekt Usmeni spomenik, u režiji Anice Tomić, prema dramatizaciji Jelene Kovačić. Umjetnički je to happening nastao po predlošku knjige Usmena povijest homoseksualnosti u Hrvatskoj koja predstavlja pionirski pokušaj dokumentiranja životnih okolnosti pripadnika seksualnih manjina u vremenima prije suvremenog aktivizma i prije otvorene, javne borbe za osnovna ljudska prava kakva danas poznajemo. Izvedba u formi turističke šetnje, prateći poetiku knjige, kroz intimni pristup pripovjedača i vodiča Adriana Pezdirca publiku upoznaje s fragmentom velike usmene povijesti, događajima i pričama o životima seksualnih i rodnih manjina u vremenu od represivnih 1950-ih pa sve do danas.

Broj mjesta za izvedbu je ograničen, a karte se mogu kupiti u uredu Domina, Petrinjska 38 u Zagrebu.

Sezonu ćemo zaokružiti zagrebačkom premijerom dominove koprodukcije plesne predstave Ane Kreitmeyer, 13. prosinca u Teatru &TD. Plesna predstava Sve četiri zajedno. Na rubu dodira i kaosa nastaje u suradnji s izvođačicama Petrom Chelfi, Ivanom Pavlović i Martinom Tomić, a bavi se idejom koreografije kao zajedničkog mjesta susreta, te načinima (samo)organizacije koreografije kao mjesta rada, pregovora, zajedništva, ali i zamora, zastoja, odustajanja te otpora. Unatoč tome, pitamo se kako promišljati ples i koreografiju kao naš zajednički prostor i rad? Kako dijelimo odgovornost za zajedničko?

Ana Kreitmeyer plesna je umjetnica, izvođačica i autorica. Njezin interes za tijelo vidljiv je kroz različite prakse, od izvođačke do koreografske, od pedagoške do društvene. Od 2003. djeluje kroz kolektiv BADco. – najviše izvođački, ponekad koautorski i koreografski, pritom producirajući niz predstava i drugih radova, poput performansa, simpozija, prezentacija, instalacija, predavanja, radionica.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Alen i nenad sinkauz
  • Zagreb Ana kreitmeyer
  • Zagreb Arte croata-01-01
  • Zagreb Arte croata-01-02
  • Zagreb Arte croata-01-03
  • Zagreb Bruno isakovic
  • Zagreb Usmeni spomenik
  • Zagreb Mia zalukar i bruno isakovic

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Domino godinu završava