Donacija 340.000 kuna

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:59
Srp
2020
11

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zanimljivosti › Donacija 340.000 kuna

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
22
 
11.2019

Donacija 340.000 kuna

djeci iz socijalno ugroženih obitelji
Donacija 340.000 kunaWorld food programme - ruanda
 

Konzum i Mastercard donirali 340.000 kuna za djecu iz socijalno ugroženih obitelji u Hrvatskoj i Ruandi

Plaćanjem Mastercard® i Maestro® karticama u Konzumu osigurane su donacije Udruženju Djeca prva te UN-ovom Svjetskom programu za hranu

Konzum i Mastercard su donirali ukupno 340.000 kuna, od čega je 170.000 kuna uručeno Udruženju Djeca prva za pružanje pomoći socijalno ugroženim obiteljima u Hrvatskoj s djecom predškolske i školske dobi, a istovjetan iznos namijenjen je UN-ovom Svjetskom programu za hranu (World Food Programme) u svrhu osiguravanja školskih obroka u Ruandi.

Ovogodišnje donacije rezultat su zajedničke humanitarne kampanje Konzuma i Mastercarda tijekom koje se u razdoblju od 15. listopada do 15. studenoga, od svake transakcije provedene Mastercard i Maestro karticama u Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske, dio sredstava odvajao za potrebitu djecu u Hrvatskoj i Ruandi. Partnerstvo s Konzumom u Hrvatskoj nastavak je Mastercardovih aktivnosti u sklopu globalnog partnerstva sa Svjetskim programom za hranu i borbe protiv gladi školske djece u svijetu te treća godina zaredom da su sredstva namijenjena Udruženju Djeca prva koje radi s djecom, mladima i obiteljima koje žive u rizičnim uvjetima.

„Zahvaljujem Konzumu i Mastercardu što su i ove godine prepoznali naše napore da socijalno ugroženim obiteljima s predškolskom i školskom djecom u Hrvatskoj omogućimo dostojanstven život i zadovoljavanje osnovnih životnih potreba. Iznimno smo sretni što ćemo uz pomoć ove donacije siromašnim roditeljima moći osigurati minimalne uvjete za zdrav rast i razvoj njihove djece“, istaknula je Sonja Vukadinović iz Udruženja Djeca prva.

Sredstvima doniranim Udruženju Djeca prva roditelji će moći kupiti neophodnu hranu i higijenske potrepštine što im njihova redovna primanja ne omogućavaju. O značaju pomaganja socijalno ugroženih u Hrvatskoj najbolje govore aktualni podaci Eurostata prema kojima čak 27,9 posto građana živi na rubu siromaštva ili društvene isključenosti. Kako je riječ o nešto manje od 1,2 milijuna stanovnika, Hrvatska prema tom negativnom pokazatelju spada u vrh europskih zemalja s velikom opasnosti od siromaštva. O kako se ozbiljnom problemu radi govori i podatak iz istraživanja koje je proveo Ekonomski institut, a prema kojem 200 do 300 tisuća djece u Hrvatskoj živi u siromaštvu, dok je svaki peti pripadnik siromašne obitelji izjavio kako je barem jedan član kućanstva tijekom posljednjih mjesec dana išao gladan na spavanje. Najčešće je to bio jedan od roditelja, da bi zadovoljio potrebe djece.

„Kao roditelj smatram da ne postoji ljepši osjećaj od stavljanja osmijeha na dječje lice te nam je iz tog razloga izuzetno drago što smo u suradnji s našim partnerom Mastercardom i ove godine dali zajednički doprinos boljitku potrebitih obitelji u Hrvatskoj. Tu veliko hvala ide našim vjernim kupcima koji su nas i ovaj put, kao i u svim dosadašnjim humanitarnim akcijama koje je Konzum tijekom godina proveo, spremno podržali. Svakako ćemo i u budućnosti nastaviti brinuti o najugroženijima u hrvatskom društvu, s posebnim naglaskom na djecu kao našu budućnost“, izjavio je Ivan Širanović, voditelj Odjela komunikacija Konzuma.

Kako je problem siromaštva još značajno izraženiji u zemljama Trećeg svijeta, Svjetski program za hranu (World Food Programme) ulaže velike napore kako bi ostvario jedan od svojih glavnih ciljeva, a to je suzbijanje gladi u svijetu do 2030. godine. Upravo kroz ovu inicijativu u partnerstvu s Mastercardom Svjetski program za hranu želi osigurati 100 milijuna školskih obroka za djecu u najugroženijim dijelovima svijeta.

„Mastercard donira Svjetski program za hranu diljem svijeta, a dodatno i lokalne organizacije koje pomažu obiteljima s predškolskom i školskom djecom slabijeg imovinskog statusa. Ova donacija nema samo humanitarnu notu, već kroz nju ulažemo u razvoj cijele lokalne zajednice – jer djeca su ta koja postaju pokretači razvoja i napretka u svojoj zemlji“, poručila je Gea Kariž iz Mastercarda.

O kompaniji Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, tehnološka je kompanija u globalnoj platnoj industriji. Predstavlja najbržu platnu mrežu, povezuje potrošače, financijske institucije, prodavače, javne uprave i poslovne subjekte u više od 210 zemalja i teritorija. Proizvodi i rješenja kompanije Mastercard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti – kao što su kupnja, putovanja, poslovanje i upravljanje financijama – jednostavnijima, sigurnijima i učinkovitijima. Pratite Mastercard na Twitteru uz @MastercardNews, pridružite se razgovoru na blogu Beyond the Transaction i prijavite za najnovije vijesti na Engagement Bureau.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Urucenje donacije world food programme
  • Zagreb World food programme - hrvatska
  • Zagreb World food programme - ruanda
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zanimljivosti › Donacija 340.000 kuna