Dvorac u Kerestincu u vrijeme Adventa oživio kao u vrijeme svoje…

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
20:07
Ožu
2020
28

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Dvorac u Kerestincu u vrijeme Adventa oživio kao u vrijeme svoje…

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
21
 
12.2015

Dvorac u Kerestincu u vrijeme Adventa oživio kao u vrijeme svoje najveće…

Sjaj blagdana oživio spomenik kulture nulte kategodije
Dvorac u Kerestincu u vrijeme Adventa oživio kao u vrijeme svoje najveće slaveAdvent-u-dvorcu3
 

Zahvaljujući marljivom radu volontera Udruge 3D iz Svete Nedelje, nevladine organizacije usmjerene razvoju korisnih i konstruktivnih sadržaja u lokalnim sredinama, ljepotom Adventa kroz brojne sadržaje i aktivnosti kao nikada do sada u posljednjih stotinu godina "odjenuo se" dvorac Kerestinec nedaleko od Zagreba.

Ovo izrazito zapušteno povijesno zdanje, spomenik kulture nulte kategorije, inače kaštel kojeg je sagradila grofovska obitelj Erdödy, mladi volonteri Udruge 3D iz Svete Nedelje pretvorili su u novo mjesto za njegovanje blagdanske tradicije Božića kontinentalne Hrvatske.

U dvorcu je napravljen, inspiriran hrvatskom blagdanskom tradicijom, najveći adventski vjenčić na ovim prostorima, koji se natječe i za Guinnessovu knjigu rekorda. Tijekom proteklih Adventskih nedjelja u dvorištu dvorca je organiziran i sajam na kojemu su svoje radove izlagala djeca lokalnih vrtića i škola, uz potporu lokalnih obrtnika.

Proveli smo humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za didaktička pomagala, održali promotivnu prodaju meda i jabuka, bilo je i izvornih hrvatskih proizvoda poput personaliziranih rokovnika. Posjetitelji su uživali u besplatnim fritulama, kolačima, kuhanom vinu i toplom čaju, a najmlađi u nagradnoj igri traženja pšenice oko adventskog vijenca – opisala Sabrina Pejić, članica Udruge 3D, brojne aktivnosti volontera u dvorcu.

Prekrasno dvorište dvorca poslužilo je i za promociju lokalnih glazbenika, pa su svoje umjeće pokazali mladi članovi grupe 168. A sve s ciljem provedbe projekta Udruge 3D za oživljavanje dvorca, koji će i mladim volonterima ove nevladine organizacije dati poticaj da nešto konstruktivno i korisno rade na dobrobit sredine u kojoj žive. Dario Zurovec, idejni začetnik projekta, mladi volonter Udruge 3D, zaljubljenik u povijest, najavljuje kako je ovo samo početak oživljavanja povijesnog zdanja obitelji Erdödy.

Motivacija mi je to što u njemu vidim potencijal za cijeli kraj i svojevrsni mamac i sidrište za svaku osobu koja dolazi kod nas u Svetu Nedelju. Kerestinec je na granici između Zagreba i Svete Nedelje. A osim toga u njemu su mi se zaljubili pradjed i prabaka, na koncu vrlo nesretna ljubav i imam izrazitu emotivnu vezu s tim dvorcem i događajima u njemu. Ovim projektom, kao i svim nadolazećim koje ćemo brzo početi provoditi, želimo skrenuti pozornost lokalnog kraja i cijele Hrvatske za dvorac na rubu Zagreba u prilično lošem stanju – kazao je Dario Zurovec, idejni pokretač ovog projekta.

U realizaciji adventskog projekta u dvorcu sudjelovalo je dvadesetak volontera Udruge 3 u cilju njegove revitalizacije. Nakon odlično posjećene manifestacije Advent u dvorcu koji je završio danas, volonteri spremaju cijeli niz aktivnosti već od siječnja 2016. godine sa željom pokazati kako mladi ljudi mogu biti aktivni i kreativni inicijatori života u lokalnim sredinama.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
 • Zagreb Advent-u-dvorcu
 • Zagreb Advent-u-dvorcu2
 • Zagreb Advent-u-dvorcu3
 • Zagreb Advent-u-dvorcu4
 • Zagreb Advent-u-dvorcu5
 • Zagreb Advent-u-dvorcu6
 • Zagreb Advent-u-dvorcu7
 • Zagreb Advent-u-dvorcu8
 • Zagreb Dario-zurovec
 • Zagreb Img 5736
 • Zagreb Sabrina-pejic
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Dvorac u Kerestincu u vrijeme Adventa oživio kao u vrijeme svoje najveće slave