Energetska obnova

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
12:59
Pro
2019
07

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Energetska obnova

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
30
 
01.2018

Energetska obnova

donosi i 50 posto niže račune za grijanje
Energetska obnovafoto promo
 

Članovi udruge Upravitelj uspjeli su 'povući' čak 70 posto novca sa zadnjeg natječaja za energetsku obnovu višestambenih zgrada. Ukupna investicija projekta Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja iznosi preko milijardu kuna, a od toga je više od 560 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Energetskom obnovom stanarima će se omogućiti kvalitetniji i jeftiniji život, jer će uštede na grijanju i hlađenju biti 40 do 50 posto, a istovremeno će im cijene stanova porasti za 10 do 15 posto.

- Kod nas u Labinu su dosad obnovljene 32 zgrade, uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, vrijednosti 21 milijun kuna. Sada radimo na provedbi energetske obnove 32 zgrade, koje su ostvarile pravo sufinanciranja na zadnjem natječaju, a procijenjena vrijednost radova je oko 19 milijuna kuna. Pozitivna iskustva iz obnovljenih zgrada, kroz uštedu energije veću od 50 posto, brzo se šire u neobnovljene zgrade, zbog čega zanimanje za obnovu u Labinu i dalje raste – navodi Dolores Sorić, direktorica Labin stana, jednog od osnivača udruge Upravitelj.

Ističe da su, osim razmjene iskustava upravitelja, u udruzi razvili i izvrsne partnerske odnose s brojnim državnim institucijama, udruženjima, fakultetima, ali i građevinskim tvrtkama, ponuđačima materijala i osiguravateljima. Odlične suradnje su im omogućile razmjene znanja i uspješnost u 'povlačenju' novca iz EU fondova.

- Upravo zahvaljujući udruzi Upravitelj, okupili smo najbolje stručnjake u Hrvatskoj, raspravljamo s vrhunskim sucima o dvojbenim temama na našim savjetovanjima, surađujemo s uglednim sveučilišnim profesorima, ministarstvima, FZOEU, HGK... i sve to je rezultiralo ovakvim uspjehom u energetskoj obnovi  te sve boljim upravljanjem stambenim zgradama. To je osobito važno jer više od polovice stanovništva u Hrvatskoj stanuje u zgradama tzv. kolektivnog stanovanja i imaju upravitelja – ističe Brankica Dejanović, voditeljica Odjela pravnih i kadrovskh poslova u Inkasatoru iz Karlovca. Oni se bave upravljanjem stambenim zgradama 50 godina, a trenutačno upravljaju sa 646 zgrade i također su jedan od osnivača udruge Upravitelj.

Upravitelj energetsku obnovu smatra važnom, ali ne i jedinom temom za kvalitetu suživota naših građana u stambenim zgradama. Na brojnim seminarima, savjetovanjima, stručnim raspravama koje su organizirali za članove raspravljaju o aktualnim trendovima, razmjenjuju iskustva i sudske prakse. Niz je tema kojima se udruga, također, bavi, kao što su određivanje visine pričuve, koje su granice odgovornosti suvlasnika..., a o brojnim temama raspravljat će na svom idućem velikom Savjetovanju upravitelja nekretninama u Zadru, od 18. do 21. travnja 2018. godine.

Više o udruzi Upravitelj:
Udruga Upravitelj osnovana je 1999. godine i okuplja fizičke i pravne osobe, registrirane za upravljanje nekretninama. Trenutačno je 86 članova iz Hrvatske, koji upravljaju s preko 550.000 prostora (lokala, stanova, garaža), a što predstavlja gotovo 80 posto cjelokupnog fonda kolektivnog stanovanja. Skupština udruge ima predsjednika i do 11 članova Upravnog odbora, koji su iz Osijeka, Vinkovaca, Zagreba, Zaboka, Karlovca, Rijeke, Šibenika, Splita, Pazina i Opatije, čime je zastupljena gotovo cijela Hrvatska. Cilj Udruge je poticanje, pomaganje i razvijanje djelatnosti upravljanja nekretninama, a za ostvarenje toga i organizira savjetovanja, predavanja, seminare, radionice, tribine i druge stručne skupove, na kojima o problemima u upravljanju i održavanju zgrada raspravljaju članovi s najboljim hrvatskim stručnjacima iz svih interesnih područja, među kojima su, pimjerice, i sveučilišni profesori i suci Vrhovnog suda.

Administrator: zoo_visitor_guestmojzagreb.info
  • Zagreb foto promo

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Energetska obnova