Erasmus postao Erasmus +

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
03:59
Svi
2018
21

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Erasmus postao Erasmus +

Zagreb Možemo biti veći
Zagreb Prljavo kazalište World tour 2018 FINALE!
Zagreb Dino merlin slavonski brod 2018 banner 811x185 (1)
Zagreb Zen bsns banner 811x185px 1605181758 01 (2)
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
02
 
12.2017

Erasmus postao Erasmus +

hoće li dobiti još jedan plus?
Erasmus postao Erasmus +Erasmus postao Erasmus + foto promo
 

Odgovor na to pitanje mogli su dobiti sudionici konferencije koju je organizirala Agencija za mobilnost i programe Europske Unije (AMPEU), 27. studenog 2017. u hotelu Westin u Zagrebu. Konferencija je održana povodom obilježavanja 30 godina uspješne provedbe Erasmus programa, a samoj važnosti cijelog događaja doprinijeo je i posjet Tibora Navracsicsa, povjerenika Europske Komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport.

Tijekom konferencije postavljena je izložba Moje Erasmus iskustvo koju je pripremila i organizirala Erasmus studentska mreža Hrvatska u suradnji s AMPEU jer je pozitivna priča o mobilnosti najbolji pokazatelj svih mogućnosti programa. Posebnost izložbe odražava se u plakatima s opisom Erasmus iskustva deset studenata s različitih hrvatskih sveučilišta, uključujući i njihovu motivirajuću priču te je tim studentima povjerenik Navracsics uručio simbolične nagrade. Ovom se konferencijom obilježio i uspješan rad brojnih organizacija i pojedinaca koji svakodnevno rade u okružju Erasmus + programa što zapravo i ne čudi, budući da je Erasmus iskustvo prilično inspirativno - tako su na primjer četiri studenta čiji su plakati bili prikazani na izložbi aktivno uključeni u rad civilnog društva, posebice u rad podružnica Erasmus studentske mreže Hrvatska tj. ESN Hrvatska.

U sklopu cijele proslave 30. godišnjice Erasmus programa aktivno se radilo na reviziji cijelog koncepta Erasmus programa, uspoređivali su se i analizirali podaci te najvažnije- razgovaralo o Erasmus Student Network AISBL dobroj praksi i uspjehu. Rezultati Erasmus programa u ovih 30 godina polučuju velike uspjehe pa je tako od 1987. godine u programu međunarodne mobilnosti, stručnom usavršavanju, stručnoj praksi, volontiranju i ostalim aktivnostima sudjelovalo je 9 milijuna građana Europe, dok je u Hrvatskoj od 2009. do danas više od 40 000 građana dobilo financijsku potporu za sudjelovanje u aktivnostima vezanim za mobilnost pomoću Erasmus + programa i programa koji su mu prethodili. Sudionici konferencije dodatno su se informirali o Erasmus + programu, dobrim praksama organizacija i iskustvima korisnika programa na info sajmu nazvanom Put mogućnosti i dobre prakse, na kojem se nalazio i štand Erasmus studentske mreže Hrvatska, a udruga je i ovom prilikom radila na poticanju unapređenja kvalitete razmjene studenata, promocije mobilnosti i uključivanja dolaznih studenata u lokalnu zajednicu .

Koji je sljedeći korak, kako će izgledati cijela Erasmus priča za par godina te hoće li uistinu Erasmus+ postati Erasmus++ ? Odgovor na ova i slična pitanja zanimalo je i dvije članice ESN Osijek koje su prisustvovale konferenciji “ErasmusUpgrade” u Bruselssu gdje su provele nekoliko dana sa visokim dužnosnicima raspravljajući upravo o toj temi. O samim zaključcima te što i kako će se provoditi saznat će se sljedeće godine.

Administrator: zoo_visitor_guestmojzagreb.info
  • Zagreb Erasmus postao Erasmus + foto promo
Zagreb Auto 1
Zagreb Auto 2
Zagreb Auto 3
Zagreb Auto 4
Zagreb Auto 5
 
STADION KRANJČEVIĆEVA: Prljavo kazališteJAZZ&CABARET KLUB KONTESA: Cabaret showKD LISINSKI: Yusif Eyvazov i Maria GuleghinaGRADSKI VRT: Petar GrašoTVORNICA: Tram 11ARENA ZAGREB: Andre’ RieuTVORNICA: Jura Stublić & FilmKEREMPUH: SpektalukARENA ZAGREB: Lord of the DanceKD LISINSKI: Koncert za život
 
mojzagreb.info preporuča
Web shop - Samsky PR agencija - odnosi s javošću Danas bez struje Ured za udruge Vlade RH Gradska groblja - Raspored pogreba Umjetnost dizajna i dizajniranja Medicinska naklada
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - mojzagreb.info
 
 
Da li bi htjeli pozdraviti školskog prijatelja koji kopa po kontenjerima?
  •   DA
  •   NE
 
 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Erasmus postao Erasmus +