Erasmus postao Erasmus +

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
18:59
Srp
2019
21

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Erasmus postao Erasmus +

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
02
 
12.2017

Erasmus postao Erasmus +

hoće li dobiti još jedan plus?
Erasmus postao Erasmus +Erasmus postao Erasmus + foto promo
 

Odgovor na to pitanje mogli su dobiti sudionici konferencije koju je organizirala Agencija za mobilnost i programe Europske Unije (AMPEU), 27. studenog 2017. u hotelu Westin u Zagrebu. Konferencija je održana povodom obilježavanja 30 godina uspješne provedbe Erasmus programa, a samoj važnosti cijelog događaja doprinijeo je i posjet Tibora Navracsicsa, povjerenika Europske Komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport.

Tijekom konferencije postavljena je izložba Moje Erasmus iskustvo koju je pripremila i organizirala Erasmus studentska mreža Hrvatska u suradnji s AMPEU jer je pozitivna priča o mobilnosti najbolji pokazatelj svih mogućnosti programa. Posebnost izložbe odražava se u plakatima s opisom Erasmus iskustva deset studenata s različitih hrvatskih sveučilišta, uključujući i njihovu motivirajuću priču te je tim studentima povjerenik Navracsics uručio simbolične nagrade. Ovom se konferencijom obilježio i uspješan rad brojnih organizacija i pojedinaca koji svakodnevno rade u okružju Erasmus + programa što zapravo i ne čudi, budući da je Erasmus iskustvo prilično inspirativno - tako su na primjer četiri studenta čiji su plakati bili prikazani na izložbi aktivno uključeni u rad civilnog društva, posebice u rad podružnica Erasmus studentske mreže Hrvatska tj. ESN Hrvatska.

U sklopu cijele proslave 30. godišnjice Erasmus programa aktivno se radilo na reviziji cijelog koncepta Erasmus programa, uspoređivali su se i analizirali podaci te najvažnije- razgovaralo o Erasmus Student Network AISBL dobroj praksi i uspjehu. Rezultati Erasmus programa u ovih 30 godina polučuju velike uspjehe pa je tako od 1987. godine u programu međunarodne mobilnosti, stručnom usavršavanju, stručnoj praksi, volontiranju i ostalim aktivnostima sudjelovalo je 9 milijuna građana Europe, dok je u Hrvatskoj od 2009. do danas više od 40 000 građana dobilo financijsku potporu za sudjelovanje u aktivnostima vezanim za mobilnost pomoću Erasmus + programa i programa koji su mu prethodili. Sudionici konferencije dodatno su se informirali o Erasmus + programu, dobrim praksama organizacija i iskustvima korisnika programa na info sajmu nazvanom Put mogućnosti i dobre prakse, na kojem se nalazio i štand Erasmus studentske mreže Hrvatska, a udruga je i ovom prilikom radila na poticanju unapređenja kvalitete razmjene studenata, promocije mobilnosti i uključivanja dolaznih studenata u lokalnu zajednicu .

Koji je sljedeći korak, kako će izgledati cijela Erasmus priča za par godina te hoće li uistinu Erasmus+ postati Erasmus++ ? Odgovor na ova i slična pitanja zanimalo je i dvije članice ESN Osijek koje su prisustvovale konferenciji “ErasmusUpgrade” u Bruselssu gdje su provele nekoliko dana sa visokim dužnosnicima raspravljajući upravo o toj temi. O samim zaključcima te što i kako će se provoditi saznat će se sljedeće godine.

Administrator: zoo_visitor_guestmojzagreb.info
  • Zagreb Erasmus postao Erasmus + foto promo

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Erasmus postao Erasmus +