Erste banka

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Srp
2020
12

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Erste banka

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
08
 
11.2017

Erste banka

uručila 200.000 kuna donacija Veleučilištu u Bjelovaru i Općoj bolnici Bjelovar
Erste bankaErste banka foto promo
 

Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) uručila je novčane donacije u iznosu po 100.000,00 kn Veleučilištu u Bjelovaru te Općoj bolnici Bjelovar. Dok će donacija namijenjena Veleučilištu biti iskorištena za opremanje i uređenje nove informatičke učionice preddiplomskog stručnog studija računarstva, donacija bolnici bit će iskorištena za kupnju defibrilatora te tri digitalna tlakomjera za potrebe Službe internističkih djelatnosti, a s obzirom na porast broja kardiovaskularnih bolesnika. Pored novčane donacije, banka je bolnici donirala i dizelski agregat, koji će joj služiti kao pomoćni izvor u slučaju nestanka električne energije, a za potrebe neometanog nastavka rada operacijskih sala, potreba rodilišta i sl.

Donacija Erste banke Veleučilištu u Bjelovaru

Donacijom banke u učionicu preddiplomskog stručnog studija računarstva Veleučilišta u Bjelovaru uvest će se kompletna informatička infrastruktura, opremiti 31  radno mjesto sa stolovima, stolcima, računalima, kao i obaviti svi potrebni građevinski radovi. Osim što Erste banka rad Veleučilišta podržava pružanjem financijske potpore, njezini stručnjaci su predložili uvođenje ekonomske grupe predmeta za studente treće godine: Osnove poduzetništva, Poslovne financije, Financijske institucije  i tržišta, Ekonomika bankarstva, a koji su u cijelosti prihvaćeni kao dio kurikuluma. Uz to, banka će studentima računarstva Veleučilišta omogućiti obavljanje stručne prakse u programu IT Lab, koji studentima  tehničkih fakulteta omogućuje stjecanje praktičnih znanja i vještina u jednom od najvećih (bankarskih) IT sustava u regiji, i to u segmentu „Change the Bank“, zaduženom za razvoj programskih rješenja i konkretnih projekata te nadležnom za digitalno bankarstvo u Hrvatskoj.

 „Erste banka i Visoka tehnička škola u Bjelovaru potpisali su 7. studenog 2016. Sporazum o strateškom partnerstvu na uspostavljanju i razvijanju poslovne suradnje, a strateški interes obiju strana bio je osnivanje preddiplomskog stručnog studija računarstva. Na temelju tog sporazuma,  stručnjaci banke sudjelovali su u pripremi kurikuluma preddiplomskog stručnog studija Računarstvo i u srpnju 2017. Visoka tehnička škola ishodila je dopusnicu za izvođenje novog studijskog programa. U međuvremenu, 30. listopada 2017. Visoka tehnička škola u Bjelovaru prerasla je u veleučilište. S ciljem osiguranja kvalitetnih uvjeta studiranja oprema se nova računalna dvorana, a Erste banka u tu svrhu donirat će 100.000,00 kn Veleučilištu u Bjelovaru na čemu smo zahvalni. Izvrsna suradnja, sjajni odnosi i kompatibilni interesi Erste banke, Grada Bjelovara i Veleučilišta u Bjelovaru primjer su konstruktivnog rada na unapređenja kvalitete i uvjeta obrazovanjakaže dekanica Veleučilišta u Bjelovaru dr.sc. Zrinka Puharić.

Donacija Erste banke Općoj bolnici Bjelovar

Erste banka tradicionalno financijski podupire rad Opće bolnice Bjelovar. Ovogodišnja donacija u visini 100.000 kuna, bit će iskorištena za kupnju defibrilatora te tri digitalna tlakomjera za potrebe Službe internističkih djelatnosti, a s obzirom na porast broja kardiovaskularnih bolesnika.Također, banka je bolnici upravo uručila i dizelski agregat, vrijednosti 70.000 kn, koji će joj služiti kao pomoćni izvor u slučaju nestanka električne energije i to za neometani nastavak rada operacijskih sala, potrebe rodilišta i sličnog. Erste banka s Općom bolnicom godinama njeguje uspješnu suradnju, a od 2010. do danas donirala joj je preko milijun kuna za različite namjene.

„Iskreno zahvaljujemo na nesebičnoj pomoći Erste banke Općoj bolnici Bjelovar kroz donacije u protekloj 2017. godini, kao i na svim donacijama ranijih godina. Zahvaljujući donaciji Erste banke, bolnica će kupiti defibrilator i tri digitalna tlakomjera za potrebe Službe internističkih djelatnosti. Naime, u bolnici postoji izražena potreba za navedenim uređajima, a s obzirom da iz godine u godine bilježimo porast broja kardiovaskularnih pacijenata. Banci zahvaljujemo i na ostalim donacijama, među kojima želimo istaknuti i donaciju dizelskog agregata“ istaknuo je dr. Davor Malčić, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Bjelovar.

Želio bih čestitati Veleučilištu koji je Bjelovar uvrstio na kartu hrvatskih veleučilišnih gradova. Ovo je važno, ne samo iz razloga što vjerujemo da će se znatno smanjiti broj mladih koji odlaze iz Bjelovara u druge gradove na studij, nego da će se povećati broj onih koji će ga prepoznati kao mjesto svojeg obrazovanja i rada. Kako je za postizanje željenih rezultata prije svega potrebno prethodno stvoriti potrebne uvjete, prema standardima koji se danas očekuju u visokom obrazovanju, banka je sa zadovoljstvom odgovorila na molbu Veleučilišta da mu pomogne s opremanjem i uređenjem nove informatičke učionice za buduće polaznike preddiplomskog stručnog studija računarstva. Također mi je zadovoljstvo što i ove godine možemo podržati rad bjelovarske Opće bolnice. Nadamo se da će ova donacija omogućiti građanima Bjelovara i okolice još kvalitetniju i bržu zdravstvenu uslugu te doprinijeti očuvanju njihova zdravlja i prevenciji bolesti“, istaknuo je Zdenko Matak, član Uprave Erste banke.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Erste banka foto promo
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Erste banka