Etno, fletno!

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:47
Srp
2020
13

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Etno, fletno!

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
24
 
02.2017

Etno, fletno!

HRT – Radio Sljeme prvi put prenosi koncert iz studija Zvonimir Bajsić na besplatnoj multimedijskoj usluzi HRTi
Etno, fletno!Etno fletno
 

Prvi put u svojoj povijesti HRT – Radio Sljeme emitirat će svoju koncertnu emisiju Etno, fletno! uz izravni prijenos putem besplatne multimedijske usluge HRTi. Emisija je na rasporedu u ponedjeljak 27. veljače 2017. godine od 20.30 do 22.00, a nastupit će Singrlice i predstaviti svoj novi album. Voditelj i urednik emisije je Frano Ridjan.

„Zadovoljstvo nam je što ćemo svoj novi album, upravo nominiran za nagradu Porin, predstaviti u emisiji Radija Sljeme Etno, fletno! Lijepo je znati da postoji radijski program u kojemu se etnoglazba može približiti široj publici, a pogotovo je lijepo što će naš koncert moći pratiti svi koji to žele putem videoprijenosa uživo jer su naši nastupi i scenski bogati. Posebno nas veseli što ćemo album predstaviti u društvu Igora Geržine, proslavljenoga saksofonista i aranžera našega albuma, ujedno i prvoga gosta prve emisije Etno, fletno!”, ističe voditelj Singrlica Tomislav Jozić.

„Od jedne smo uobičajene emisije ponedjeljkom navečer došli do projekta u kojemu istaknuti članovi etnoscene, poput svjetski poznatoga dueta Bow vs. Plectrum, a sada i Singrlica, žele promovirati svoje nove albume”, pojašnjava urednik i voditelj Frano Ridjan.

Etno fletno! emisija je o hrvatskoj tradicijskoj kulturi, a pokazala se vrlo zanimljivom širemu slušateljstvu. Od rujna prošle godine emitira se uživo svakoga ponedjeljka na HRT – Radiju Sljeme.

„Radio Sljeme promiče sadržaje važne za hrvatski, a posebno zagrebački kulturni identitet, te smo zato osmislili emisiju koja našoj publici predstavlja najkvalitetniji sadržaj na hrvatskoj etnosceni. Folkloraš Frano Ridjan poznat je po svojemu osebujnom voditeljskome stilu, pa nije bilo dvojbe – emisija je povjerena Frani”, ističe vršiteljica dužnosti glavnoga urednika HRT – Radija Sljeme Tanja Baran.

„Ideja o takvoj emisiji motala mi se po glavi još od prvih koraka koje sam napravio u folkloru. Rado sam postao autorom i voditeljem emisije kojoj posebnost daju dva vrlo važna čimbenika. Jedan je svakako rubrika Svaki tjedan tradicijski jedan, u kojoj uz pomoć svirača i graditelja tradicijskih instrumenata Stjepana Večkovića poznate Hrvate i Hrvatice dovodimo u situaciju da zasviraju na nekome od naših tradicijskih instrumenata – mnogi od njih to čine prvi put u životu.

Jednom mjesečno emisija se emitira iz HRT-ova koncertnoga studija Zvonimir Bajsić kao koncertna emisija s publikom, a ostalo vrijeme iz studija Radija Sljeme”, naglašava Frano Ridjan.

Reakcije na emisiju Etno, fletno! vrlo su zanimljive. Slušatelji čiji je dojam da tradicijska baština ne može biti i zabavna, komentiraju da su ponedjeljkom navečer s užitkom na frekvenciji HRT – Radija Sljeme te da su se nasmijali do suza kad su se, primjerice, Ivan Dečak, braća Sinković, Vedran Mlikota, Danijela Trbović, Karmela Vukov Colić, Ante Cash, Mirko Fodor i Drele trudili svirati tradicijske instrumente. Slušatelji se ugodno iznenade i starim snimkama u rubrici Etno prašina.

Radijska koncertna emisija Etno, fletno! emitira se uživo ponedjeljkom od 20.30 do 22.00 na HRT – Radiju Sljeme na frekvenciji 88,1 MHz, a može se poslušati i u Slušaonici na mrežnim stranicama Hrvatskoga radija (HRT – HR) te na mobitelima, tabletima i računalima s pomoću besplatne multimedijske usluge HRTi. 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Etno  fletno
  • Zagreb Frano ridjan  ivan decak i stjepan veckovic
  • Zagreb Mirko fodor i svirac i graditelj tradicijskih instrumenata stjepan veckovic
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Etno, fletno!