EU zastupnik Škrlec

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Ruj
2020
24

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › EU zastupnik Škrlec

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
03
 
03.2018

EU zastupnik Škrlec

ostvaren veliki napredak prema socijalno osviještenoj Europi
EU zastupnik ŠkrlecDavor skrlec privatni foto album
 

Tijekom prošlo tjednih intenzivnih pregovora Europski parlament, Europska komisija i Vijeće EU-a uspjeli su postići veliki napredak u okviru sedmog trijaloga o reviziji Direktive o upućivanju radnika. Mogućim se sporazumom uspostavlja načelo jednake plaće za jednak rad na istome mjestu u bilo kojoj državi članici EU-a, uz istodobno osiguravanje veće pravne sigurnosti za radnike i poslodavce. Zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec smatra kako je ovo veliko postignuće za društveno osjetljivu Europu:

"Revidirana Direktiva o upućivanju radnika pruža bolju zaštitu od izrabljivanja. Prema novoj Direktivi upućeni radnici imat će značajno veće prihode i uživati iste pogodnosti kao i njihovi lokalni kolege. Prema sporazumu, radnici koji pružaju uslugu u državi članici Europske unije koja nije njihova zemlja podrijetla, osim minimalne plaće imat će koristi i od lokalnih kolektivnih ugovora te zakonski zajamčenih troškova putovanja, smještaja i prehrane. Drago mi je da smo se uspjeli izboriti za veću pravnu sigurnost za najranjivije skupine radnika. Ovo će također olakšati borbu protiv kompanija koje prijavljuju sjedišta u drugim državama, a svoje komercijalne djelatnosti obavljaju negdje drugdje, te drugih sumnjivih poslovnih modela. Ovo je veliko postignuće u zaštiti upućenih radnika." - rekao je Škrlec.

Tko su upućeni radnici?

Upućeni radnik je zaposlenik kojeg je poslodavac privremeno uputio u drugu državu članicu radi pružanja usluga. Upućeni radnici nisu isto što i mobilni radnici u EU-u. Mobilni su radnici oni koji se presele u drugu državu članicu kako bi dugoročno ili trajno postali dio tamošnjeg tržišta rada. Nasuprot tome, prisutnost upućenih radnika u drugoj državi strogo je ograničena na pružanje usluge. Upućene radnike i dalje zapošljava poduzeće koje ih je poslalo, a boravak im je privremen te ostaju osigurani u sustavu socijalnog osiguranja matične države. Tvrtke upućivanjem radnika mogu obavljati uslugu u drugoj državi članici bez da tamo otvaraju podružnice. Osim gospodarskih razloga, slanje radnika na privremeno obavljanje poslova koristi se za brzo popunjavanje manjka kvalificirane radne snage. Upućivanje je naročito uobičajeno u određenim sektorima. Samo u građevinskom sektoru radi oko 42 posto od ukupnog broja upućenih radnika, no znatan udio radio je i u proizvodnoj industriji (21,8%), uslugama u obrazovanju, zdravstvu i socijalnoj skrbi (13,5%) te u području poslovnih usluga (10,3%).

Više informacija: http://www.davor-skrlec.eu/ostvaren-veliki-napredak-prema-socijalno-osvijestenoj-europi/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Davor skrlec privatni foto album

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › EU zastupnik Škrlec