Financijska injekcija

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
09:59
Srp
2020
14

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › Financijska injekcija

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
25
 
01.2020

Financijska injekcija

od 90 do 105 tisuća kuna za ulazak u svijet poduzetništva
Financijska injekcijaFoto promo zg zupanije
 

Ravnatelj Razvojne agencije Zagrebačke županije Stipo Velić potpisao je ugovore o dodjeli potpore za samozapošljavanje u iznosu od po 35.000 kn s 19 nezaposlenih osoba s područja Zagrebačke županije koji su se koncem prošle godine javili na javni poziv Agencije.

Riječ je o javnom pozivu u sklopu projekta Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III pod nazivom “Nova prilika - Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Zagrebačke županije” sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda kojeg Razvojna agencija provodi u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Obrtničkom komorom Zagreb.

„Svi prijavitelji koji su zadovoljili kriterije javnog poziva ostvarili su potporu“ - izjavio je ravnatelj Velić poručivši kako će Razvojna agencija ponovno aplicirati na fondove s ciljem nastavka projekta i u budućnosti.

Na javni poziv mogli su se prijaviti pripadnici ranjivih skupina s područja županije koji žele pokrenuti vlastiti posao (žene, dugotrajno nezaposleni, mladi do 29 godina, stariji od 50), koji su u trenutku podnošenja zahtjeva za dodjelu potpora bili nezaposleni.  Dodijeljena financijska sredstva korisnici će moći koristiti za zakup poslovnog prostora, kupnju strojeva, tehnike, alata, licenciranih IT programa, plaćanje doprinosa i troškova knjigovodstvenih usluga, održavanje web stranica itd…

„Svih 19 korisnika potpore Razvojne agencije ostvarili su i potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u iznosu od 55 do 70 tisuća kuna, tako da svi u nove poslovne izazove kreću s potporom od 90 do 105 tisuća kuna“, naglasila je zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak pozvavši nove poduzetnike da se tijekom godine jave i na natječaj Zagrebačke županije za poticanje poduzetništva. „U prošloj godini temeljem ovog natječaja isplaćeno je 7,27 milijuna kuna bespovratnih potpora za 219 prijavljenih projekata“, pojasnila je Žužak.

Potporu je dobio i  Josip Svilić iz Vrbovca koji je prilikom potpisivanja rekao: „Kao mladom poduzetniku ovo je veliki poticaj. Otvorio sam autopraonicu, servis za održavanje motornih vozila, a dobivena sredstva planiran utrošiti na kupnju alata“.

U okviru ovog projekta Hrvatski zavod za zapošljavanje održao je u svojih 8 ispostava na području Zagrebačke županije radionice i motivacijske seminare za osobe koje su pokazale interes za pokretanje vlastitog posla.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Foto promo zg zupanije
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › Financijska injekcija