mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:00
Sij
2015
29

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Muzejski dokumentacijski centar

Zagreb Hep opskrba banner 811x185
Zagreb Tokic-web-banner-mojzagreb-811x185
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb DRUGI NAČIN - Jedro za oluju DRUGI NAČIN - Jedro…
Poznati po svojim…
Zagreb Belfast Food - Stvarno Belfast Food - Stvarno
Novi singl Belfast…
Zagreb Fil Tilen - Med i Krv Fil Tilen - Med…
Fil Tilen, jedna…
Zagreb Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django Group - UZMI ME Zoran Predin i Damir…
Muzika i tekst :…
Recepti
Grah s kupusom - Zagreb, mojzagreb.info Grah s kupusom
Kuhani grah u sto varijanti…
Kako u fritezi napraviti čvarke? - Zagreb, mojzagreb.info Kako u fritezi napraviti…
Čvarci su jelo od prženog…
Pečene rajčice - Zagreb, mojzagreb.info Pečene rajčice
Rajčica, paradajz, pomidor,…
Šarena proljetna riža - Zagreb, mojzagreb.info Šarena proljetna riža
Riža s puno svježeg…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
29
 
01.2015

Muzejski dokumentacijski centar

MDC povodom Noći muzeja nudi atraktivan program za sve uzraste
Muzejski dokumentacijski centarNm290115
 

Tradicionalna manifestacija Noć muzeja, koja se ove godine održava jubilarni deseti put u više od stotinu hrvatskih muzeja, galerija i ustanova u kulturi, održat će se i u Muzejskom dokumentacijskom centru (MDC) u Zagrebu, u petak 30. siječnja 2015., s početkom u 18 sati.

Prigodni program MDC-a za Noć muzeja namijenjen je posjetiteljima svih dobnih skupina i on uključuje niz filmskih projekcija za djecu i odrasle, predavanje i prezentaciju međunarodno nagrađivanih muzejskih plakata te edukativne radionice za najmlađe.  Kompletan program Noći muzeja trajat će do 23 sata, a pratit će ga prigodna prodaja muzejskih izdanja i upoznavanje sa muzejskim izdavaštvom.

Za najmlađe MDC je pripremio edukativne radionice pod nazivom „Učimo kroz igru“ koje počinju u 18 sati. Djecu i njihovu pratnju očekuju interaktivne kompjuterske igre, muzejske slikovnice i muzejske puzzle. Cilj ovih radionica, koje će voditi viša kustosica Tončika Cukrov, jest stvaranje pozitivnog odnosa prema baštini i vizualnoj umjetnosti te poticanje djece i mladih na posjet muzejima i galerijama. U nastavku večeri slijedi predavanje jednog od naših najpoznatijih grafičkih dizajnera - Borisa Ljubičića, koji će posjetitelje povesti u  “šetnju” kroz međunarodno nagrađivane muzejske plakate.  Ljubičić, poznat po naglašavanju društvene uloge i odgovornosti grafičkog dizajna, govoriti će o vlastitoj potrazi za idejama, otkriti kako pristupa dizajnu i sadržaju koji komunicira i posjetiteljima dati dublji uvid u iskorak od konvencionalnih vizualnih rješenja.   

Filmski dio programa započinje film Igračka ima srceinspirativan film potaknut dirljivim pričama pojedinaca o igrama i igračkama iz različitih razdoblja, koje su ostale trajno zabilježen dio djetinjstva u gradskoj sredini. Film, rađen je u formi razgovora i intervjua sa sedam osebujnih protagonista koji se prisjećaju svojeg djetinjstva, nastao je u produkciji Etnografskog muzeja u Zagrebu, a autorica filma je Iris Biškupić Bašić. Posebnu dimenziju filmskom programu dat će projekcije 3D filmova Velika trešnja i Luka antičkog Nina u Zatonu. Velika trešnja rađena je u produkciji dubrovačkog Kulturno – povijesnog muzeja, kao dinamična 3D animacija u sklopu izložbe Stjepan Gradić: otac domovine. Ona omogućuje posjetiteljima komunikaciju s događajima od otprije 350 godina i upoznavanje  se arhitekturom Dubrovnika prije velikog potresa, stradavanjima  i obnovom grada koja je uslijedila. Luka antičkog Nina u Zatonu impresivna je 3D animacija, rađena povodom velike izložbe Izgubljena luka, koja je postavljena 2011. godine u Arheološkome muzeju Zadar. Nastala na temelju istraživanja originalne konfiguracije morskog terena  i rezultata geofizičkih ispitivanja na kopnu, ona gledateljima oživljava priču o luci nekadašnjeg antičkog municipija Aenone na rtu Kremenjača u Zatonu kod Zadra.

Za sve ljude koje knjiga inspirira, a čitanje ne prestaje biti dio njihove svakodnevice, voditeljica specijalne muzeološke knjižnice MDC-a Snježana Radovanlija Mileusnić, predstaviti će najnovija muzejska  izdanjima s  najrazličitijih područja i upoznati posjetitelje sa širokim spektrom muzejskih sadržaja, tema, zbirki i predmeta. Kako ove godine MDC slavi 60-u obljetnicu svoga rada, prvih 60 posjetitelja dobit će gratis sjajno prihvaćeni  i višestruko nagrađivani Vodič kroz hrvatske muzeje i zbirke.

Odaberite program koji odgovara vašim interesima i pridružite se djelatnicima MDC-a u obilježavanju 60. rođendana!

 
Autor: Moj Zagreb Info Deskwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Nm290115
  • Zagreb Nmjedan290115
Zagreb Crveni-haiku-sa-sedefom 2014
Zagreb Haiku-od-meda 2014
Zagreb Maestral 2013
Zagreb Na-zalu 2014
Zagreb Niti-ljubicastog-haiku 2013
Zagreb Plavo-s-crvenim-grotlom 2013
Zagreb Rapsodija-u-plavom 2014
Zagreb Uz-more ahilej 2014
Zagreb Vezano-s-bijelim 2013
Zagreb Zeleni-haiku 2014
 
KOMEDIJA: Čisto ludiloKOMEDIJA: Čisto ludiloKOMEDIJA: Mala KavanaKOMEDIJA: Mala kavanaKOMEDIJA: Mala KavanaKOMEDIJA: Spli’ski akvarelKOMEDIJA: Spli’ski akvarelZKM: Stoljeće jedne porodice - Janje/kokoš/oraoGALERIJA SC: Magdalena PederinGALERIJA GRETA: Ana Zubak
 
mojzagreb.info preporuča
Ured za udruge Vlade RH Danas bez struje Oblikovanje & dizajn Gradska groblja - Raspored pogreba 100% točno - dnevne vijesti
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Jutarnji List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Sportske Novosti Današnje izdanje (i do 80% popusta) Slobodna Dalmacija Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - mojzagreb.info
 
 
Podržavate li prijedog monetarizacije autocesta?
  •   da
  •   ne
  •   nemam stav
 
 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Muzejski dokumentacijski centar