Generalna smotra

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
18:58
Ruj
2020
23

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Generalna smotra

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
19
 
01.2020

Generalna smotra

Zimske službe Grada Zagreba
Generalna smotraFoto promo grad zagreb zimska sluzba
 

Zagrebački holding  d.o.o. podružnica Zagrebačke ceste, jučer je na istočnoj strani Zagrebačkog velesajma održala generalnu smotru Zimske službe, u nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića  i stožera Zimske službe.
U sezoni 2019./2010. sudjeluju 292 ekipe raspoređene u 17 mjesta stalne pripravnosti.


Na skladištu i po bazama trenutno se nalazi 20 000 t soli 6700 sipine, u slučaju potrebe, naručivati će se dodatne količine. Ukupno se rali i posipava 2633 km prometnica, od čega u prvoj razini prednosti 1134 km, a u drugoj razini 1499 km. U prvoj razini prednosti u Zimskoj službi Grada Zagreba  čiste se sve trase javnog gradskog prijevoza, prilazi institucijama, industrijskim zonama, turističkim središtima, sve ulice u užem gradskom središtu kojima se odvija intenzivniji promet te cestovni objekti (mostovi, nadvožnjaci, podvožnjaci). Na navedenim cestama prve razine prednosti prohodnost se mora osigurati u roku od 5 sati  u nizinskom, odnosno 8 sati u planinskom području od trenutka prestanka oborina. Na cestama druge razine prednosti prohodnost se osigurava najkasnije u roku od 24 sata od trenutka prestanka oborina. Za određivanje stupnjeva pripravnosti Zagrebački holding d.o.o. podružnica Zagrebačke ceste dobiva podatke od Hidrometeorološkog zavoda Republike Hrvatske, a izvještavanje o stanju i prohodnosti cesta provodit će se putem web stranice Holding centra - www.holdingcentar.zgh.hr. Na web stranicama podružnice Zagrebačke ceste  -https://www.zgceste.hr/ nalazi se aplikacija putem koje građani u svakom trenutku jednostavnim unosom naziva ulice mogu doznati sve podatke o čišćenju iste.

U GPS centru u glavnoj bazi Žitnjak instaliran je sustav za rano otkrivanje poledice i leda na kolniku koji putem senzora na sedamnaest odabranih lokacija (mostovi, nadvožnjaci, brdske dionice…) dojavljuje trenutno stanje kolnika (temperatura kolnika, temperatura zraka, vlažnost kolnika i ledište s obzirom na slanost kolnika, oborine, magla). Sustav omogućuje preventivno reagiranje na najkritičnijim točkama u gradu.
Sa voditeljem podružnice Zagrebačkih cesta Draganom Perićem dogovorio sam da se zagrebačkoj i hrvatskoj javnosti kaže što znači Zimska služba Grada Zagreba za naše sugrađane i što znači biti spreman 24 sata cijelu  zimu. Prošle godine smo  očistili preko 2600 km zagrebačkih cesta, preko 600 km nogostupa i sporednih cesta što iznosi oko 3200 km. Potrošeno je ukupno 40 milijuna kuna. Ove godine predviđen je isti iznos. Ovo je samo demonstracija spremnosti Zimske službe Grada Zagreba od 350 manjih i većih vozila koja su ovdje i oko 50 koja su na terenu. Imamo najspremniju i najbolje tehnički opremljenu Zimsku službu u Europi, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.
 
Nalazimo se na demonstraciji spremnosti Zimske službe Grada Zagreba. Trenutno je tu oko 350 vozila i specijalnih strojeva koji su spremni da izađu na teren i da učine ceste prohodnim i sigurnim za prometovanje. U skladištima je preko 20 000 tona soli, što svakodnevno trošimo za posipavanje nadvožnjaka, mostova i brdske dionice, u slučaju potrebe, naručivati će se dodatne količine.
Sva naša vozila opremljena su GPS uređajima što omogućuje da se u svakom trenutku zna gdje se koje vozilo nalazi te ih se zatim po potrebi preusmjerava, naglasio je voditelj podružnice Zagrebačke ceste u okviru koje djeluje Zimska služba.

Informacije o operativnom programu Zimske službe Grada Zagreba  

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Foto promo grad zagreb zimska sluzba

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Generalna smotra