Glas Koncila

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:57
Kol
2020
12

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Glas Koncila

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
14
 
03.2020

Glas Koncila

u novom broju Glasa Koncila od 14. ožujka čitajte...
Glas KoncilaGlas koncila
 
INTERVJU: LAWRENCE CHONG
Da se okonča nedostatak dobara, ali i dostojanstva
UZ MIGRANTSKU KRIZU
Migranti nisu onemogućeni u ostvarivanju svojih prava »krivnjom« vlasti
MLADI MLADIMA
Sveti Josip i otčinstvo danas
KOMENTAR
Raskol ili bolje služenje?
ZAPAŽANJA
Novi val »dnevnih migranata«
KORONAVIRUS
Crkva ima što reći o karanteni u Italiji
NUNCIJ LINGUA
Zadaća svakoga Hrvata – biti drugi Stepinac
FELJTON O JASENOVCU
Jeziva šutnja tobožnjih boraca protiv revizionizma
LJUBLJENA AMAZONIJA
Istinska ljepota evanđelja
DAMIR ČELADA
Obrtnik s katoličkim simbolima
REPORTAŽA: KAMPOR
Iz snažne tradicije prema novim obzorima

Proslava Dana Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta – najstarijega hrvatskoga fakulteta iz čijih je temelja, starih više od 350 godina, izniklo i današnje Sveučilište u Zagrebu – otvara se novi broj katoličkoga tjednika Glasa Koncila s nadnevkom nedjelje 15. ožujka. »U ovoj promjeni epohe otvaraju se nove i široke perspektive« – naslov je poruke iz govora zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

O izborima u HDZ-u u svojem komentaru naslovljenom »Raskol ili bolje služenje« piše glavni urednik mons. Ivan Miklenić te, među ostalim, ističe: »Tzv. obični članovi HDZ-a imaju priliku odlučiti hoće li ta politička stranka u skoroj budućnosti ići prema svomu zalasku ili će odlučnije njegovati izvornu specifičnost prilagođenu promijenjenim okolnostima i tako moći ponuditi  hrvatskim biračima služenje u vidu daljnje demokratizacije, jačanja proizvodnje i gospodarstva u cjelini.«

Na inozemnim se stranicama ističe tekst o tome što Crkva ima što reći o karanteni uz širenje koronavirusa u Italiji s naslovom »Možda jedinstvena korizma u našem životu«, a prenosi se poruka talijanskih biskupa: »Umjesto da se raspiruje strah, da se zadržavamo na nijansama, da se upire prstom u dekretska ograničenja i zabrane, čitava Crkva osjeća silnu odgovornost da bude blizu zemlji.«

U intervjuu Glasa Koncila sugovornik je konzultant Lawrence Chong koji govori o Ekonomiji zajedništva koja se temelji na kulturi davanja te istaknuo: »U svijetu ubrzanoga razvoja tehnologije, velikoga rasta poslovanja i brojnih inovacija ekonomija koja se temelji na ljudskosti, dostojanstvu i međusobnom poštovanju, na što Crkva poziva već desetljećima, nije samo razumna, nego i prijeko potrebna.«

U Glasu Koncila uz migrantsku krizu donosi se i pravno gledište Katarine Matković o presudi Europskoga suda za ljudska prava te o tome koje su formalne obveze Hrvatske u migrantskoj krizi, kao i o tome da migranti nisu onemogućeni u ostvarivanju svojih prava »krivnjom« vlasti.

Na stranici Povijesnoga feljtona Tomislav Vuković objavljuje prvi nastavak nizanke koja široj javnosti objavljuje potpuno nepoznate i manje poznate dokumente o jasenovačkom logoru. Bez konačnih i kategoričkih zaključaka, ne umanjujući niti opravdavajući počinjene zločine, nizanka postavlja jedno od ključnih pitanja: Treba li novootkrivene činjenice i dokumente uzeti u obzir i o njima mirno raspraviti ili treba dokazati da su oni krivotvorine i fotomontaže te ih u cijelosti odbaciti?

O župi sv. Eufemije u Kamporu na otoku Rabu piše se u redovitoj reportaži, a predstavljeno je kako živi zajednica »otočkih i franjevačkih gena« – 1000 stanovnika, tj. 300-tinjak obitelji, a mjesto većinom naseljavaju katolici.

U novom broju Glasa Koncila mladi suradnici pripremili su temu o izazovu očinstva danas, a na stranicama Glasa Koncila donosi se susret s neuobičajenim obrtnikom koji je na svojem automobilu istaknuo vjerske poruke i slike Damirom Čeledom, kao i naglasci poruka hrvatskih biskupa za korizmeno vrijeme.  Glas Koncila donosi i sažetak intervjua apostolskoga nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Lingue za Hrvatsku katoličku mrežu u kojem je govorio o Svetom Otcu, hrvatskim biskupima, Hrvatskoj, Stepincu i Hrvatima.

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Glas koncila
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Glas Koncila