Glas Koncila

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
08:59
Svi
2019
27

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Glas Koncila

Zagreb Banner moj zagreb final c
Zagreb Čitajte Pelikana
Pizzeria ŠPICA
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
10
 
11.2018

Glas Koncila

u novom broju Glasa Koncila od 11. studenog čitajte...
Glas KoncilaGlas koncila
 
INTERVJU: O. DR. SERGE-THOMAS BONINO
Razum ne proždire vjeru
MLADI MLADIMA
Osloniti se na Boga, ali dati sve od sebe
PRILIKA
Ovčara bola: uz Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
KOMENTAR
Zašto hrvatsko gospodarstvo nije bolje?
ZAPAŽANJA
Kad stranka samoj sebi postane najveći neprijatelj
PRESUDA ZA ASIJU BIBI
Noćna se mora nastavlja
DOKUMENT O FINANCIJAMA
Mit o »samoregulirajućem tržištu«
SVETOST POBJEĐUJE
Kako se »Noć svetaca« proširila Hrvatskom
SPOMEN NA BISKUPA MARČELIĆA
Velikan Crkve u Hrvata
REPORTAŽA: KUSTOŠIJA
Zapadna vrata metropole rastu uz hrvatskoga mučenika
 

Naslovnica novoga broja katoličkoga tjednika »Glasa Koncila« s nadnevkom od nedjelje 11. studenoga posvećena je najavi službenoga pohoda hrvatskih biskupa »ad limina apostolorum«, tj. pohodu »na pragove apostola« u Vatikan i Rim, a koji započinju 12. studenoga. Biskupi HBK tijekom tjedan dana posjetit će grobove apostolskih prvaka, susresti se s papom Franjom te imati razgovore u uredima vatikanskih dikasterija.

Zašto hrvatsko gospodarstvo nije bolje? – pita se u svojem komentaru glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Mikenić te se osvrćući na stanje u gospodarstvu dotaknuo i zbivanja oko koncerna »Agrokora« te istaknuo: »Po ocjeni nekih analitičara spašavanjem radnih mjesta pred očima javnosti zapravo su spašavane strukture koje su podigle ‘Agrokor’, i zaštitom proračuna spašen je zapravo veći dio ortačke mreže poduzetnika te su uključeni i novi ortaci iz inozemstva, a koncern ‘Agrokor’ predan je u većinsko vlasništvo strancima koji ni sjedište uprave ne žele u Zagrebu, nego su ga smjestili u Nizozemsku.«

Da još uvijek prevladava tvrdi prosvjetiteljski odnos između razuma i vjere, koji ih međusobno suprotstavlja i kategorički isključuje jedno zbog drugoga bez mogućnosti bilo kakvoga susretanja i dodira, može se saznati iz intervjua s o. dr. Sergeom-Thomasom Boninoom, dekanom Filozofskoga fakulteta  Papinskoga sveučilišta sv. Tome Akvinskoga (»Angelicum«) u Rimu.

Uz dokument »Ekonomska i financijska pitanja« u teološkom promišljanju Krešimira Cerovca naslovljeno »Gospodarstvo treba etiku da bi se spriječio bankrot« piše se kako je posebna pozornost posvećena i bankama koje se upozorava zbog »primjena pretjerano visokih kamatnih stopa, izvan stvarnih mogućnosti zajmoprimaca« što je etički nelegitimno i štetno za zdravlje gospodarskoga sustava u cjelini«.

Uoči blagdana prvoga hrvatskoga kanoniziranoga svetca sv. Nikole Tavelića u Glasu Koncila reportaža je posvećena istoimenoj zagrebačkoj župi na zapadnom dijelu grada u Kustošiji. »Mladi mladima« na svojim su stranicama naglasak stavili na očekivanja i odgovornost, a posvetili su se promatranju očekivanja kroz oči mladih osoba u današnjim vremenima.

U rubrici »Propisi-pravo-pravda« obrađeno je pitanje doplatka za djecu prema uredbama EU-a, u »Prigovoru znanosti« o tome smanjuje li ekološka prehrana rizik od raka, u »Katoličkim oblikovateljima kulture« biografsko-hagiografsko blago Josipa Antolovića, a »Naši razgovori« odgovaraju na pitanje: Trebaju li vjernicima smjernice u i o »migrantskoj krizi«?

Među vijestima ističu se one iz Zagreba o održanom znanstvenom skupu o biblijskoj antropologiji, posveti crkve Uzašašća Gospodnjega u Sloboštini, iz Preka s obilježavanja devet desetljeća smrti dubrovačkoga biskupa Josipa Marčelića, a donesen je i prikaz kako se Noć svetaca proširila Hrvatskom.

Uz novi broj Glasa Koncila objavljen je i magazin »Prilika« koji je s glavnom temom, uz Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, posvećen »Ovčari bola«.

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Glas koncila

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Glas Koncila