Glas Koncila

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Ruj
2020
26

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Glas Koncila

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
02
 
02.2019

Glas Koncila

u novom broju Glasa Koncila od 02. veljače čitajte...
Glas KoncilaGlas koncila
 
INTERVJU: PROF. DR. MLADEN BOBAN
Kultura umjerenosti u svakom pogledu
UZ DAN ŽIVOTA SVJEDOČE TRI GENERACIJE
Brak je avantura ljubavi
PRILOG
Pastoralna ljubav župe i gitare
KOMENTAR
Kršćanin ne može biti antisemit
ZAPAŽANJA
Iseljavanje rađa manjkom radne snage
KOLOKVIJ O KULTURI ŽIVOTA
Crkva mora pomoći u oblikovanju savjesti
PAPINO PISMO
Ponovno lansirati humanizam života
NAKON DEVET POBAČAJA
»Ja sam najnesretnija žena na svijetu«
MLADI MLADIMA
Izazovi ovisnosti i životnih stilova
KARMELIĆANKE U MAĐARSKOJ
Hrvatice obnavljaju redovničku zajednicu
REPORTAŽA: BRUSJE I V. GRABLJE
Novi duhovni val zapljuskuje male župe

Papa Franjo s mladima na 34. svjetskom danu mladih – tema je koja se s naslovnice novoga broja Glasa Koncila – prvoga u veljači – koja se proteže na još dvije unutarnje stranice i donosi detaljne izvještaje s brojnih papinih susreta u Panami s naslovom: »Vi, mladi, morate se boriti za svoj prostor danas«.

O odjecima molitveno-komemorativnoga susreta povodom Međunarodnoga dana sjećanja na žrtve holokausta održanoga ispred zagrebačke katedrale u svojem komentaru piše glavni urednik mons. Ivan Miklenić ističući da hrvatski katolici koji ne bi suosjećali s patnjama Židova ne bi se mogli smatrati vjernim sinovima Katoličke Crkve ni duhovnim baštinicima Alojzija Stepinca. »Odnos hrvatskoga naroda prema Židovima nikako se ne može poistovjetiti s odnosom ustaškoga režima i zagovornika nacističke i rasističke ideologije i politike jer su mnogi upravo kao Kristovi učenici i humanisti u Hrvatskoj baš u vrijeme najžešćega progona Židova koliko su mogli štitili i zaštitili Židove«, napisao je urednik Miklenić.

Uz Dan života koji se obilježava prve nedjelje u veljači više je priloga u novom broju Glasa Koncila posvećeno tom danu. Uz poruku koju je objavio biskup Mate Uzinić i glavnih naglasaka koji su izneseni na kolokviju o savjesti i kulturi života, može se pročitati i svjedočanstvo žene koja je učinila devet abortusa s porukom »Ja sam najnesretnija žena na svijetu« te triju generacija iz obitelji Vrdoljak koji tvrde da je brak avantura ljubavi.

Prenesena je i poruka povodom Dana posvećenoga života te izvještaj sa redovničkih susreta u Dubrovniku, Šibeniku i Slavonskom Brodu. Još jedan prilog posvećen je redovnicama – hrvatskim karmelićankama Božanskoga Srca Isusova u Budimpešti koje nakon »gulaš-revolucije« sklapaju novu redovničku hrvatsko-mađarsku nagodbu i obnavljaju redovničku zajednicu.

U intervjuu prof. dr. Mladen Boban, splitski sveučilišni profesor s Medicinskoga fakulteta, koji istraživanjem dokazuje koristi umjerenoga pijenja na zdravlje te govori o koristi umjerenoga pijenja na zdravlje, a posebno je fokusiran na vino. »Važno je da se ne govori samo o zabranama i negativnim aspektima, nego da se podučavaju zdravim životnim navikama i kulturi življenja, što uključuje umjerenost u pijenju i samokontrolu kako bi razumjeli kako to može štetiti ili pomoći njihovu zdravlju«, kazao je sugovornik Boban.

Novi Glas Koncila predstavlja u prvom nastavku teološkoga osvrta predstavlja papino pismo Papinskoj akademiji za život kao opomenu i poticaj ljudskoj zajednici i Crkvi pod naslovom »Ponovno lansirati humanizam života«.

»Novi duhovni val zapljuskuje male župe« – naslov je reportaže na duplerici koja predstavlja župe s otoka Hvara – Brusje i Velo Grablje. U rubrici »Mladi mladima« obrađena je tema između novih ovisnosti i novih životnih stilova.

U prilogu »Prilika« donose se tri zanimljiva teksta. Rubrika »Zdravlje« govori o gripi, u »Ekonomiji« o Johnu Bogleu, dok se u reportaži piše o pastoralnoj ljubavi župe i gitare i zašto je »El musicante« drugačija škola gitare.

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Glas koncila

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Glas Koncila