Glasan šapat

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Ruj
2020
20

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Glasan šapat

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
14
 
08.2020

Glasan šapat

počele prijave na radioncu vrištanja
Glasan šapatKrila kreativni laboratorij suvremenog kazalista 100
 

RIJEKA DOBIVA TRANZIT - EUROPSKI FESTIVAL SUVREMENIH KAZALIŠNIH PRAKSI;

ZAPOČELE PRIJAVE NA RADIONICU VRIŠTANJA GLASAN ŠAPAT

               Rijeka u kolovozu dobiva novi festival: TranziT - europski festival suvremenih kazališnih praksi, koji promovira europske i domaće nezavisne izvedbene umjetnike i mala vaninstitucionalna kazališta, dok programski donosi radove koji su u sinkronicitetu sa suvremenom publikom te društvenim i tehnološkim kontekstom.

Festival TranziT, koji se odvija u sklopu programa Kuhinja različitosti Europske prijestolnice kulture, a u organizaciji Kreativnog laboratorija suvremenog kazališta KRILA, započet će radionicom vrištanja i javnom prezentacijom “Glasan šapat” koju će realizirati austrijski umjetnici Christina Lederhaas (voditeljica) i Johannes Lederhaas (umjetnički suradnik) iz Graza.

Počele prijave na radioncu vrištanja “Glasan šapat”

Radionica “Glasan šapat” održavat će se 21. i 22. kolovoza 2020.g. u Filodrammatici u Rijeci i trajat će od 16.00 do 21.00 sat, s pauzom od sat vremena.

Program uključuje i javnu prezentaciju na Jadranskom trgu u Rijeci, 22. kolovoza u 19.00 sati, gdje će polaznici radionice vođeni Christinom Lederhaas javnosti prezentirati rezultate istraživanja neuobičajenih glasova, od onih vrlo tihih do vrlo glasnih, koji prolaze pored uobičajenih i preskaču kroz nekoliko konkretnih i apstraktnih zvučnih skulptura u javnom prostoru.

Prijave na radionicu na kojoj svi zainteresirani mogu osloboditi svoj glas i doživjeti nešto novo, oslobađajuće, jedinstveno, zanimljivo i interaktivno otvorene su na

www.krila.org,

a dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail adresi info@krila.org ili na broju mobitela 091 579 35 95. 

Broj polaznika radionice je ograničen, a kotizacija iznosi 150,00 kn.

Vrištanje može biti oslobađajući čin. Može biti čin oblikovanja intenzivnog glasa u prostoru. Može biti čin emancipirajućeg glasnoga glasa koji izlazi iz svoje kutije tabua i pronalazi ugodna mjesta za sebe u tvojem tijelu i tvojem gradu.

Na radionici “Glasan šapat” fokus će biti na rezonanciji glasa sudionika s drugim glasovima u prostoru, a sudionici će se osvrnuti na tijelo i unutrašnji precizan dijalog između napetosti i opuštanja. Nakon toga, polaznici izlaze na ulice u potrazi za aranžmanima u javnom prostoru, kako bi uživali u glasnoći i istovremeno držali uši širom otvorene prema okruženju kroz koje se njihov glas probija.

“Za mene, vrištanje je čin velikog napora i zanima me kako kroz vježbanje sposobnosti slušanja jedno drugoga i prostora možemo raditi na lakoći ovoga čina. Također, zanima me preraspoređivati glasan glas u gradu i trasformirati ga izvan njegovih uobičajenih aranžmana između moći i nemoći” – ističe umjetnica Christina Lederhaas.

Festival TranziT - europski festival suvremenih kazališnih praksi

Festival TranziT  inicijalno je zamišljen kao višemjesečni program koji je usmjeren na suvremenu nezavisnu europsku produkciju. Pilotno izdanje trebala su činiti tri rada suvremenih kazališnih praksi i jedna radionica, no u novonastalim okolnostima uzrokovnih COVID-krizom, program Festivala reduciran je na jednu predstavu te na radionicu s javnom prezentacijom.

Festival TranziT uključuje i predstavu “Dragocjeni biser” Ivane Peranić, koja ovim radom nastavlja umjetničko istraživanje kompleksa sjećanja i implicitne memorije tijela kao temelja koreografsko-glumačke igre, a koje je počela prije tri godine u predstavi “Pod pozornicom”, jednom od najuspješnijih plesnih predstava i predstava pokreta u 2017. godini.

Aktivnosti projekta se provode uz financijsku podršku: RIJEKE 2020, Zaklade Kultura nova i Austrijskog kulturnog foruma Zagreb.

KRILA - Kreativni laboratorij suvremenog kazališta

Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA je umjetnička organizacija, koju su početkom 2011. godine u Rijeci, s puno entuzijazma, pokrenuli kazališni i izvedbeni umjetnici i pedagozi Ivana Peranić (Hrvatska) i Jorge Correa Bethencourt (Španjolska), nakon što su se educirali, radili i živjeli u Londonu. Svu svoju inspiraciju, znanje i iskustvo unijeli su u osmišljavnje edukacijskog programa KRILA, te nastavili u Rijeci umjetnički djelovati, surađivati i raditi.

Ključne aktivnosti su produkcija kazališnih predstava i izvedbenih projekata; osmišljavanje i realizacija programa umjetničke edukacije namijenjene djeci, mladima i odraslima u kojoj je naglasak stavljen na edukatora stvaraoca i ko-autora; razvijanje suradničkih odnosa s domaćim umjetnicima, mladim stvaraocima, studentima, udrugama, školama, ustanovama te umrežavanje i suradnja s međunarodnim umjetnicima i organizacijama.

U svojim umjetničkim produkcijama KRILA se bave kolaboracijskim i autorskim kazalištem, fizičkim/tjelesnim kazalištem (Dramska korporalna mima), kazalištem na specifičnim lokacijama, galerijskim izvedbenim instalacijama, participatorskim događanjima u kojima je publika ko-autor te prevođenjem tjelesnosti u druge medije ili iz drugih medija u tjelesno/izvedbeno.

Edukacijski program KRILA doprinosi unaprjeđenju osobnog i profesionalnog razvoja djece, mladih i odraslih u gradu Rijeci i okolici kroz edukativne kazališne sadržaje koji odgovaraju njihovim potrebama, oslanjajući se na prakse kazališta koje su suvremene, suradničke, angažirane i inkluzivne. Ideja je mijenjati stav polaznika o kazalištu kao isključivo tradicionalnoj umjetnosti koju pasivno konzumiraju i približiti im je, posebice djeci i mladima.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Krila  kreativni laboratorij suvremenog kazalista 100

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Glasan šapat