Glazbena riznica

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Lip
2020
07

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Glazbena riznica

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
24
 
11.2016

Glazbena riznica

umjetničkih obljetnica
Glazbena riznicaCadenza
 

Dvadesetpeta obljetnica umjetničkog djelovanja zagrebačkog violiniste Krešimira Marmilića i posebne gošće koncerta, dugogodišnje vanjske članice Opere HNK Zagreb, mezzosopranistice Merite Juniku, koja također obilježava dvadesetpetu obljetnicu umjetničkog rada

«Glazbena riznica umjetničkih obljetnica» naziv je koncerta klasične glazbe s tematikom isticanja značajnih obljetnica iz glazbenog života grada Zagreba, a povodom dvadesetpete obljetnice umjetničkog djelovanja zagrebačkog violiniste Krešimira Marmilića i posebne gošće koncerta, dugogodišnje vanjske članice Opere HNK Zagreb, mezzosopranistice Merite Juniku, koja, također, obilježava dvadesetpetu obljetnicu umjetničkog rada. Koncert će se održati u Kulturnom centru «Napredak» u Bogovićevoj ulici 1/I u Zagrebu, u nedjelju, 27. studenog 2016. godine u 11.00 sati.

Koncert u izvođenju obljetničara Krešimiria Marmilića i Gudačkog kvarteta CADENZA na glazbalima Slavka Domitrovića, graditelja  gudačkih instrumenata, uz prigodnu izložbu glazbala, dodatno će upotpuniti već spomenuta albanska mezzospranistica Merite Juniku, dok će u retrospektivnom presjeku koncertnog djelovanja Krešimira Marmilića sudjelovati drugi glazbeni kolege.

Na programu će se naći djela Krežme, Schulhoffa, Lowlanda, Elgara, Mozarta, Rossinija, Bobića, te solo popjevke u izvođenju Merite Juniku.

Dijelom svečanog koncerta glazbenici će podsjetiti i na godišnjicu smrti značajnog graditelja gudačkih instrumenata, majstora Slavka Domitrovića, hrvatskog Stradivarija, jer će svi glazbenici svirati na posebno odabranim instrumentima majstora Domitrovića. Na koncertu će ujedno biti predstavljeni svi gudački instrumenti s namjerom da posjetitelji koncerta steknu uvid u iznimnu kvalitetu radova Slavka Domitrovića, ali da to bude i podstrek živućim graditeljima da nastave njegovim putem, te da se i njihovi novi instrumenti što češće predstavljaju u javnosti, kao poseban, ali nedjeljiv dio hrvatske koncertne baštine.

Nakon tri koncerta izvedena po ovom konceptu, uz vrlo pozitivnu reakciju sisačke i šibenske publike, ovaj koncert u Zagrebu je od primarnog značenja, jer daje višestruki značaj izvođačima, graditeljima glazbala, ali i samom gradu Zagrebu kao kulturnom središtu Hrvatske.

Biografija umjetnika

KREŠIMIR MARMILIĆ - rođen 1961. u Zagrebu. Diplomirao 1987. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov.

Kraće vrijeme bio je na usavršavanju kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University, SAD.  Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Na koncertnim podijima nastupa kao solist ili kao član komornih ansambala. Koncertno nastupa i u programima elektronskih medija.

Godine 1991. pronalazi i otada praizvodi djela starih hrvatskih autora. Snimao je i solistički nastupao u emisijama HTV-a o Krežmi, Jarnoviću i Spadini. Vrlo je aktivan u revitalizaciji djela hrvatske glazbene baštine.

Osnivač je i voditelj ansambla, gudačkog kvarteta i tria “Cadenza” (1995). Član je Chordes tria, Klavirskog tria MAK, Komornog tria i dua Crisostomo. Uspješno surađuje s mnogim istaknutim glazbenicima. Svirao je u orkestrima u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj. 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Marmilic
  • Zagreb Cadenza
  • Zagreb Merite juniku
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Glazbena riznica