Glazbeno-scenska avantura

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Svi
2020
27

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › Glazbeno-scenska avantura

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
04
 
11.2017

Glazbeno-scenska avantura

premijera monomjuzikla Petrica Kerempuh u Trešnji oduševila publiku
Glazbeno-scenska avanturapremijera monomjuzikla Petrica Kerempuh u Trešnji
 

Petrica Kerempuh, jedan od najživopisnijih likova u našoj književnosti, odlučio se predstaviti i mlađim naraštajima, i to u maštovitom, duhovitom i nadasve kreativnom monomjuziklu s iskusnim Igorom Baksom u naslovnoj ulozi, te u inventivnoj režiji Lovre Krsnika.  Veliki i mali uz obilje dinamke, smijeha i muzike imali su sinoć ući u svijet ovog duhovitog trubadura i proći sa njim  avanture diljem Lijepe Naše. Ova originalna hit-predstava za djecu nastala je u koprodukciji Kazališne družine Pinklec i Medley Teatra, uz potporu Grada Zagreba i Centra za kulturu Čakovec, a nakon premijere u Čakovcu prije mjesec dana, mjuzikl je u četvrtak, 2. studenoga 2017. doživio i zagrebačku premijeru, i to u Zagrebačkom kazalištu Trešnja uz burni pljesak i podršku prepune dvorane.

Petrica Kerempuh kroz svoju glazbeno-scensku avanturu priča priču o sebi i svojim stalnim borbama protiv ljudske zloće i nepravde. Predmete iz svog kofera, pa čak i dijelove svog tijela pretvara u lutke tog urnebesnog cabareta. Ne samo da svira tamburu, već i pjeva na različitim narječjima Lijepe Naše, oživljavajući dogodovštine sa svojih putovanja. A uza sve to još stigne biti zaljubljen. Ova interaktivna predstava donosi veliku dinamiku, obilje smijeha te brojne obrate koji malo koga mogu ostaviti ravnodušnim.
- Već dugo se u meni kuhala ta ideja da iz sebe izbacim lik Petrice Kerempuha, lutalice, pravednika i veseljaka, a pogotovo da ga predstavim najmlađoj publici. Petrica je autohtoni superjunak iz pučke predaje, a danas klinci o tome nemaju pojma jer je nepravedno zapostavljen, ponajviše u kazalištu. Predstavu koju smo napravili nije lagana za odigrati jer se sastoji ne samo od glume nego i hrpe lutkarskih i glazbenih sitnica, pa se u jednom trenutku nađem u situaciji da istovremeno rukama, nogama i licem igram čak pet različitih likova – rekao je „Petrica“ Igor Baksa.

Istovremeno glumeći pet različitih likova Baksa uspijeva i komunicirati s djecom, pa i cijelom publikom, uvodeći ih tako kao sudionike u ovu u jednu ruku duhovitu ali iznimno zahtjevnu predstavu. Od pitanja za velike i male posebno su odgovori djece učinili su predstavu još zanimljivijom. Rukama, nogama pa čak i stražnjim dijelom hlača Baksa je odlično interpretirao svoje sugovornike na pozornici i time izazvao još veću zaintrigiranost,  a i oduševljenje publike. 
 
Tekst je, prema motivima hrvatskih pučkih pripovijetki i romana Slavka Mihalića, napisao Igor Weidlich, koji zajedno s Igorom Baksom potpisuje i dramatizaciju. Za originalnu glazbu zaslužni su Trpimir Jerković i Igor Baksa, dok je za likovni dojam predstave zaslužna Katarina Radošević Galić.
- Rad na ovoj predstavi bio je izrazito lijep i prirodan, zato što se trebalo igrati samom kazališnom idejom. Naime, i sam Petrica je jedno veliko dijete koje se ne srami pustiti tu dječju zaigranost iz sebe. Takav je bio i naš rad, uživali smo pustiti to dijete u nama da istražuje ovu kazališnu priču – rekao je redatelj Lovro Krsnik.

Za predstavu, koju su oduševljeno prihvatili i djeca i svi oni koji su u sebi sačuvali dječju zaigranost, već je zabilježen velik interes publike tako da nakon zagrebačke premijere ovaj mjuzikl kreće na turneju kako bi se predstavio svima zainteresiranima diljem Hrvatske. A publika je sinoć uz gromoglasni pljesak i ovacije to sinoć  i pokazala!

Administrator: zoo_visitor_guestmojzagreb.info
  • Zagreb premijera monomjuzikla Petrica Kerempuh u Trešnji
  • Zagreb premijera monomjuzikla Petrica Kerempuh u Trešnji
  • Zagreb premijera monomjuzikla Petrica Kerempuh u Trešnji
  • Zagreb premijera monomjuzikla Petrica Kerempuh u Trešnji

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › Glazbeno-scenska avantura