GORNJI GRAD: Svako dvorište ima svoju priču…

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Kol
2020
09

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › GORNJI GRAD: Svako dvorište ima svoju priču…

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
17
 
07.2014

GORNJI GRAD: Svako dvorište ima svoju priču…

U nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i direktorice TZGZ-a Martine Bienenfeld, javnosti je predstavljena nova gornjogradska kulturno-turistička atrakcija, projekt Dvorišta, organizatora Slavice Olujić Klapčić i Vedrana Galića, koji su manifestaciju realizirali uz potporu Grada i Turističke zajednice grada Zagreba.
GORNJI GRAD: Svako dvorište ima svoju priču…Dvoriste170714
 
U sklopu projekta Dvorišta – Svako ima svoju priču kojim se obogaćuje turistička ponuda Grada Zagreba i predstavlja dosad neiskorišteni potencijal Gornjega Grada, Zagrepčani i njihovi gosti moći će od petka, 18. srpnja do nedjelje, 27. srpnja posjetiti četiri dvorišta u sjevernom dijelu Gornjega Grada: dvorište palače Balbi u Demetrovoj ulici 11, dvorište palače Erdody-Drašković u Opatičkoj ulici 29, zatim dvorište Atelijera Meštrović u Mletačkoj ulici 8 te jedno privatno dvorište, ono u vlasništvu obitelji Milovac na adresi Opatička ulica 19.
 
Ovim projektom ponovo se otkriva i afirmira kulturno-povijesna matrica Gornjega grada i turistička ponuda Grada Zagreba, istaknuo je zagrebački gradonačelnik, obećavši da će jednu večer zasigurno ponovo navratiti u jedno od otvorenih dvorišta.
 
Direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld dodala je da je realizacijom ovog projekta zagrebačko ljeto postalo još bogatije, podsjetivši okupljene da je Zagreb prepun iznenađenja koje trebamo pokazati kako turistima, tako i našim sugrađanima.
 
Posebno želim zahvaliti TZGZ-u koja je podržala i prepoznala ovaj projekt te našim domaćinima u svakom dvorištu, jer je ipak bila potrebna jedna velika doza hrabrosti i povjerenja pustiti javnost u svoja dvorišta i svoju intimu ovih desetak dana, koliko traje projekt, istaknula je organizatorica Olujić Klapčić.
Zahvali se pridružio i Vedran Galić, koji je objasnio kako je ovo prvi put da se gornjogradska dvorišta otvaraju najširoj populaciji te da će se od 18,00 sati do ponoći, u jedinstvenim ambijentima ovih povijesnih dvorišta moći čuti ugodna glazba, probati poneki ukusni zalogajčić i piće, zabaviti se i uživati u opuštenoj atmosferi. Ovaj projekt za cilj ima da sami shvatimo što posjedujemo, da shvatimo koliko vrijednosti imamo u Zagrebu, koliko imamo neotkrivenih bisera i kad osvijestimo domicilno stanovništvo, moći ćemo to na najbolji način prezentirati i svim turistima, zaključio je.
 
Kako se čulo, predotvorenje manifestacije Dvorišta održat će se sutra, 17. srpnja, besplatnim koncertom Zagrebačkog orkestra mladih u Atriju Klovićevih dvora pod nazivom Mozart u vrtu.
Administrator: zoo_visitor_guestizvor: zagreb.hr
  • Zagreb Dvoriste170714
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › GORNJI GRAD: Svako dvorište ima svoju priču…