Gospel zbor sunce

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
09:59
Ruj
2020
21

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › Gospel zbor sunce

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
08
 
12.2018

Gospel zbor sunce

ADVENTSKI KONCERT CANTATE DOMINO - nedjelja 16.12.2018., u 19 sati, Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu
Gospel zbor sunceGz sunce
 

Adventski koncert Cantate Domino

U ovom najljepšem dijelu godine, kada se očekuje prvi snijeg da očisti zrak i ulice, kada se svi trudimo biti barem malo bolji ljudi, a ulice bliješte i mirišu na začine, glazba je ta koja će svemu tome dati završni blagdanski ton. U skladu sa mjesecom darivanja Gospel zbor Sunce tradicionalno organizira koncert na kojem će nastupati s dragim gostima, te raznovrsnim obradama dočarati radost tihe noći i bijelog Božića. Ovogodišnji Cantate Domino uz Gospel zbor Sunce svojim glasovima podržat će i mješoviti zbor Cantus PoPuli iz Pule, vokalni sastav Asante i solistica Petra Antolić.

Koncert će se održati u nedjelju 16.12.2018. s početkom u 19 sati  u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu s početkom u 19h, a ulaz je slobodan.

Gospel zbor Sunce je amaterski mješoviti zbor koji okuplja pjevače različitih dobnih skupina. Zbor počinje djelovati 2000. godine kao ženski vokalni ansambl pod imenom „Ruža” te rastom broja članova 2002. godine mijenja ime i registrira se kao „Udruga pjevački zbor Sunce”. Od početka 2004. djeluje kao mješoviti gospel zbor „Sunce” pod kojim imenom djeluje i danas.
Gđa. Karolin Wendt utemeljila je i vodila zbor šest godina, do 2006. godine, kada vodstvo preuzima Neda Perdija Grbić koja zbor vodi sljedećih šest godina, do 2012. nakon čega vodstvo zbora preuzima Vitomir Ivanjek. Od lipnja 2017.g. zboru se kao umjetnički voditelj pridružuje i Maro Rica.

Motivacijsko-edukacijski progam zbora čine radionice, humanitarni rad i rekreacija. U sklopu tog programa su i koncertna putovanja. Brojnim nastupima, u suradnji s drugim zborovima, pjevačima i instrumentalistima, uspješno ostvaruje zamisao širenja raznih kultura i stilova duhovne glazbe. Tako radost i svjetlost glazbe prenosi i približava slušateljima.

U suradnji sa Zagrebačkim glazbenim podijem Centra za kulturu Trešnjevka, zbor je 2005. osnovao ciklus koncerata Cantate Domino. U početku se godišnje u tom ciklusu održavaju četiri koncerta (proljeće, ljeto, jesen, zima), a posljednjih nekoliko godina se organiziraju dva 
koncerta i to tradicionalno za Božić i Uskrs. Na tim događanjima okuplja se pet do sedam renomiranih zborova ili ansambala koji nastupaju s vlastitim programom kao i zajedničkim pjevanjem skladbi te međusobno se druže nakon koncerta.

Zbor je bio gost na koncertu Mire Vlahović, prvakinje opere HNK Zagreb i HNK Split, a i redovni je gost na koncertima pijaniste Vitomira Ivanjeka. Gospel zbor Sunce često gostuje na društvenim događanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, djeluje u okviru turističke ponude grada Zagreba, nastupa na humanitarnim koncertima te brojnim drugim kulturnim i zabavnim događanjima. Redoviti je sudionik domaćih, nacionalnih i međunarodnih zborskih susreta, festivala i natjecanja.

Zbor izvodi najpoznatije gospel pjesme: Amazing Grace, Halleluyah, Down The River To Pray, Bridge Over Troubled Water, Oh Happy Day, Swing Low Sweet Chariot, This Little Light of Mine, Go Tell It On the Mountains, Good News, Go Down Moses, Joy To The World, The Little Drummer Boy, itd. Također, na repertoaru su i zanimljive višeglasne obrade popularnih pjesama poput Lean on Me (Bill Withers), I Say A Little Prayer (Aretha Franklin), Always On My Mind (Elvis Presley), i sl.

KAROLIN WENDT rođena je u Zagrebu.

Nakon niže glazbene škole, glazbeno obrazovanje nastavlja u inozemstvu (Austrija, SAD, Njemačka). Nakon studija medicine i psihologije, specijalizira psihoterapiju, primjenjujući glazbu u radu s pacijentima. 26 godina vodi crkveni zbor te osniva gospel-ansambl. Nakon 40 godina života u inozemstvu vraća se u Hrvatsku.

Prof. mag. NEDA PERDIJA - GRBIĆ

je studirala crkvenu glazbu (orgulje, dirigiranje, improvizacija) i položila državni ispit iz klavira na petogodišnjoj «Hochschule für Kirchemusik» u Regensburgu u Njemačkoj. U Njemačkoj je vodila crkveni zbor mladih. U Zagreb se vratila 2003. godine gdje je radila kao profesorica glazbene kulture na: Međunarodnoj njemačkoj školi, Osnovnoj školi Izidora Kršnjavoga (škola u bolnici), te Prvoj osnovnoj školi Bartol Kašić.

VITOMIR IVANJEK - pijanist, skladatelj, crkveni orguljaš i dirigent,

diplomirao glasovir 1994. godine u Beču na „Hochschule für Musik und darstellende Kunst“. Član je HZSU (Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika). Nastupao je na mnogim međunarodnim seminarima i redovito održava koncerte u zemlji i inozemstvu. Također osniva i vodi mnoge zborove - crkvene, dječje, muške, ženske i mješovite. Poznat je po svojim improvizacijama, te parafrazama i varijacijama na poznate teme. Snimio je nekoliko nosača zvuka. Često sudjeluje na raznim humanitarnim koncertima.

MARO RICA rođen je 1995. godine u Makarskoj

gdje je završio osnovnu i srednju glazbenu školu. 2014. godine je maturirao teoriju glazbe. Iste godine upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu, smjer dirigiranje. Na drugoj godini studija opredjeljuje se za zborsko dirigiranje u klasi profesora Tomislava Fačinija. 2014. godine bio je umjetnički voditelj karlovačkog zbora Chorus Carolostadien, a od jeseni 2016. godine do kraja 2017. g. vodi pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu Capella juris. Početkom 2017. godine sudjelovao je na međunarodnom seminaru orkestralnog dirigiranja pod vodstvom profesora Colina Mettersa. Tijekom iste godine postaje voditelj Gospel zbora Sunce i asistent u Akademskom zboru Ivan Goran Kovačić.

IVA JARIĆ (1988.), 

na glazbenoj sceni profilirala se kao vokalni aranžer za zborove i vokalne sastave. Voditeljica je ženskog vokalnog sastava Rezonanca pri Fakultetu elektrotehnike i računarstva od 2011. godine, koji je na 13. Natjecanju hrvatskih pjevačkih zborova u travnju 2016. u kategoriji Mali vokalni sastavi osvojio brončanu plaketu, a na natjecanju Istria cantat, održanom u Puli u siječnju 2018. godine, srebrnu. Od početka 2014. preuzela je i Pjevački zbor studenata Medicinskog fakulteta Lege artis, koji je u studenom 2016. osvojio srebrnu plaketu na Festivalu glazbe Zagreb, te je na amaterskoj glazbenoj sceni prepoznat kao iznimno kvalitetan mješoviti zbor. Također djeluje i kao asistentica umjetničkoj voditeljici i dirigentici Dječjeg zbora Pahuljice, koji je 2014. godine albumom povodom 30 godina postojanja bio nominiran za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Najboljeg albuma dječje glazbe.
Redovito se bavi korepeticijom i komornom glazbom. Kao korepetitor sudjelovala je i u Međunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi Pučišća. Ostvaruje zapaženu suradnju s cijenjenim tubistom Juricom Rukljićem, s kojim je u ulozi korepetitorice nastupila na 2. hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, te na Brass festivalu 2014. u Velikoj Gorici. Nosač zvuka Music Garden, nastao u toj suradnji, izašao je u svibnju 2015. u izdanju Aquarius Recordsa. Također svira u klavirskom duu s hrvatskim pijanistom koji živi i radi u Zurichu, Ivanom Horvatićem, a kao solist nastupila je u dvorani Europskog parlamenta i održala koncert u dvorani Europskog suda u Luksemburgu, u ožujku 2017. godine, na kojem je promovirala hrvatske skladatelje. U ožujku 2018. g., kao dirigentica, pridružuje se Maru Rici u glazbenom vođenju Gospel zbora Sunce.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Gz sunce
  • Zagreb Gzs lisinski
  • Zagreb Cd plakat
  • Zagreb Cd muo

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › Gospel zbor sunce