Grad Šibenik

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
08:59
Svi
2019
27

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Grad Šibenik

Zagreb Banner moj zagreb final c
Zagreb Čitajte Pelikana
Pizzeria ŠPICA
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
12
 
06.2018

Grad Šibenik

58. međunarodni dječji festival u Šibeniku - započelo postavljanje zastavica
Grad ŠibenikMdf arhiva
 

Prvi put, Šibenik će za vrijeme Festivala djeteta krasiti zastavice djece iz 14 zemalja svijeta!

Jutros je započelo postavljanje festivalskih zastavica kao jednog od vjesnika skorašnjeg početka 58. Međunarodnog festivala djeteta u Šibeniku. Festivalske zastavice djelo su ruku djece iz cijele Hrvatske, radi se o projektu u okviru Festivala pod vodstvom Zdenke Bilušić, a prvi put ove godine dio grada resit će zastavice koje su izradila djeca iz 14 zemalja svijeta!  Inače, 58. međunarodni dječji festival u Šibeniku bit će otvoren 16. lipnja.

Konstrukcija gledališta na ljetnoj pozornici na trgu između katedrale svetog Jakova i Gradske vijećnice prvi je nagovještaj gotovo šest desetljeća starog Festivala djeteta u Šibeniku.  Nakon dječjeg smijeha i veselja, ove zastavice jedan su od najvećih ukrasa Festivala, festivala koji gotovo podjednako obožavaju sestre i braća, majke i očevi, djedovi i bake jer i oni su nekoć bili mali. Zahvaljujući suradnji i angažmanu svjetske umjetničke agencije, WAG ( World Art Games), u Šibenik su stigle zastavice iz Argentine, Azerbajdžana, Finske, Indije, Izraela, Meksika, Maroka, Novog Zelanda, Norveške, Francuske, Turske, Nigerije, Austrije i Bugarske. 

"Inače je običaj da zastavice rade djeca vrtićke dobi, no u ovom slučaju voditelji naših organizacijskih odbora u ostalim zemljama radili su s djecom različitih uzrasta. Tako su u Azerbajdžanu zastavice radili osnovnoškolci, iz Španjolske i Izraela stižu zastavice koje su radili učenici Umjetničkih škola no svi oni držali su se poznatih motiva, glava",  kazala je Jasmina Paunović iz glavnog odbora WAG-a, organizacije sa sjedištem u Hrvatskoj, a odborima u šezdesetak zemalja svijeta. Među našom djecom imamo i kreativce koji su izašli izvan zadanih okvira pa su Finci, na primjer, plastificirali svoje zastavice, Španjolci su iz izradili na papiru, gimnazijalci iz Austrije napravili su nešto slično", otkriva Paunović.

Prvi put povijesnu jezgru krasit će zastavice ne samo hrvatske djece, već i njihovih vršnjaka iz cijelog svijeta, pa i onih nešto starijih čime će predznak 'međunarodni' biti nikad jači! Da ove zastavice s motivom glava koje asociraju na glave s katedrale svetog Jakova, nedjeljivog sadržaja grada domaćin 58. festivala, nisu puki ukras grada, dokazuje i priča iz Finske.

"Djeca su u svojim zemljama radila ne samo promociju svojih radova, zastavica već Festivala u cjelini. Evo, u Finskoj, kad su ih pakirali i slali u Hrvatsku, zbivanje je popratila jedna njihova televizijska kuća što je izvrsna promocija", naglasila je Paunović.

Administrator: Koraljka Dilić, kdilic@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Mdf arhiva

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Grad Šibenik