Grupa Podravka i Sveučilište

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
22:59
Velj
2020
24

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › Grupa Podravka i Sveučilište

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
25
 
05.2015

Grupa Podravka i Sveučilište

u Zagrebu potpisali Sporazum o suradnji
Grupa Podravka i SveučilišteD. boras i z. mrsic
 

Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke, i prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, potpisali su u Koprivnici 22. svibnja 2015. Sporazum o suradnji Sveučilišta u Zagrebu i Grupe Podravka.

Polazeći od razumijevanja značaja umreživanja znanstvene zajednice i gospodarstva, a u duhu prepoznavanja mogućnosti uzajamne suradnje u svrhu jačanja konkurentnosti gospodarstva, ovim su sporazumom Grupa Podravka i Sveučilište potvrdili spremnost na znanstvenu i stručnu suradnju.

„Grupa Podravka je i do sada surađivala s pojedinim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu, a ovim sporazumom dosadašnju suradnju podižemo na višu, krovnu razinu. Ukoliko želimo biti konkurentni na globalnom tržištu, moramo više investirati u istraživanje i razvoj naše kompanije kako bi u suradnji sa Sveučilištem, odnosno znanjem koje imamo u Hrvatskoj, došli do značajnije komparativne prednosti. U svakom slučaju, Zagrebačko sveučilište je visoko kvalitetno i trenutno rade na projektima koji nama mogu biti od značajne koristi. Zajedno s njima kreiramo nove razvojne projekte koji će učiniti Podravku, a samim time i hrvatsko gospodarstvo konkurentnijim na globalnom tržištu“, istaknuo je Zvonimir Mršić.

„Sveučilište u Zagrebu ima vrlo veliki znanstveni potencijal i veliki broj znanstvenika koji rade u područjima u kojima upravo Podravka treba dodatna istraživanja. Ona ima izvrstan istraživački kapacitet, vrlo velik u odnosu na prosjek u Hrvatskoj, a Sveučilište ima pristup međunarodnim projektima koji su neophodni da bi se ova vrhunska tehnologija mogla razvijati. Naravno, Podravka je to prepoznala, a mi smo prepoznali da je Podravka hrvatska kompanija koja može postići ono što je strateško opredjeljenje hrvatske države, a to je suradnja Sveučilišta i istraživanja s gospodarstvom. Ne može biti boljega primjera od jedne Podravke koja je svjetska, globalna kompanija, čega nismo uvijek svjesni, ali naše Sveučilište to vrlo dobro zna te smo stoga vrlo zadovoljni što smo u prilici danas sklopiti ovaj sporazum,“ istaknuo je rektor Boras.

Suradnja će se razvijati u smjeru povezivanja znanstvenika Sveučilišta i stručnjaka Grupe Podravka, pa će se tako određeni dijelovi Sveučilišta povezati s Podravkom za prehrambeni, odnosno s Belupom za farmaceutski dio, a sve u svrhu inovacija i transfera tehnologija. Sporazum obuhvaća isuradnju na osmišljavanju programa obrazovanja i osposobljavanja stručnjaka, kao imeđunarodnu suradnju u razvojno-istraživačkim projektima.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb D. boras i z. mrsic
  • Zagreb D. boras, z. mrsic, j. ranilovic
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › Grupa Podravka i Sveučilište