HAVC

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Lip
2020
03

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › HAVC

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
23
 
02.2015

HAVC

Hrvatski filmovi na festivalu u Pragu, devet domaćih projekata na East Doc Platformi
HAVCHavc1
 

Na Međunarodnom festivalu filmova o ljudskim pravima Jedan svijet, koji se održava od 2. do 11. ožujka u Pragu, bit će prikazana četiri hrvatska dokumentarna filma, dok će na East Doc Platformi koja se održava u okviru festivala biti predstavljeno ukupno devet hrvatskih dokumentarnih projekata u različitim fazama produkcije.

Međunarodni festival filmova o ljudskim pravima Jedan svijet ove je godine jednu tematsku cjelinu posvetio filmovima iz zemalja bivše Jugoslavije, pa će tako u programu Yugoscope biti prikazani filmovi Mama Europa Petre SeliškarJoš jednomNoaha Pintarića i Ane OpalićGoli Tihe K. Gudac i Ljubavna odiseja Tatjane Božić.

Za vrijeme trajanja festivala u Pragu će se od 2. do 8. ožujka održati i četvrti East Doc Platform, najveća profesionalna manifestacija za razvoj i podršku kreativnog autorskog dokumentarnog filma s područja srednje i istočne Europe, koju organizira češki Institut dokumentarnog filma (IDF). U sklopu Project Marketa, dvodnevnog filmskog marketa baziranog na unaprijed dogovorenim, individualnim sastancima s akreditiranim filmskim profesionalcima, predstavit će se ukupno 18 projekata, među njima četiri iz Hrvatske. Riječ je o filmovima Odgođena revolucija redateljice Vlatke Vorkapić u produkciji Fade Ina i Zagreb Filma; Slatko od Ništa Borisa Mitića u produkciji Anti-Absurda i Dribbling Pictures; Sofkin svijet Marijane Verhoef u produkciji Aning Filma; te Dani ludila Damiana Nenadića u produkciji Restarta i Petra Pan Film Productiona. Na East European Forumu, regionalnom predstavljanju dokumentarnih projekata međunarodnim TV producentima, prodajnim agentima, distributerima, kupcima i predstavnicima filmskih fondova i festivala, predstavit će se ukupno 10 projekata, među njima dva iz Hrvatske: Rosemarie/Mornaru moj Zorana Kreme, u produkciji Ngo Okodoko te hrvatsko-finska-srpska koprodukcija Zid smrti, i tako to u režiji Mladena Kovačevića i produkciji Restarta i Horoptera. U sklopu East European Foruma održat će se i treći dio radionice Ex Oriente Film, na kojoj sudjeluju dva hrvatska projekta: 442 redatelja Luke Rukavine i Ive Brdar u produkciji Plana 9 i Barbarogenija, te Balkanska fikcija Dženana Medanovića u Tout va bien! produkciji.

Na radionici Doc Tank, namijenjenoj transmedijskim projektima, bit će predstavljena hrvatsko-slovenska koprodukcija iIsland Mihe Čelara u produkciji Astral Filma - Astral d.o.o. i Factuma. 

Glavna novost ovogodišnjeg izdanja East Doc Platforma je nagrada u visini od 7.500 €, koja će biti dodijeljena najboljem dokumentarnom projektu u fazi razvoja.

Također, u sklopu East Doc Platforma predstavit će se i novi projekt KineDok, kojem je cilj distribuirati kreativne dokumentarce gledateljima u Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i Hrvatskoj. Publika u tim zemljama moći će vidjeti ukupno 12 kreativnih dokumentaraca, a više detalja bit će poznato nakon službenog predstavljanja 6. ožujka u praškom centru La Fabrika - Slévárna. Uz IDF, koji je glavni koordinator programa, u projektu sudjeluju One World Romania Association (Bukurešt, Rumunjska), Mozinet (Budimpešta, Mađarska), Filmtopia (Bratislava, Slovačka) te Restart iz Zagreba.

Više o samom programu festivala Jedan svijet možete saznati na njihovoj službenoj stranici, a dodatne informacije o East Doc Platformi potražite na ovoj poveznici.

 

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Havc1
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › HAVC