HDD GALERIJA: “Future Artefacts” Line Kovačević

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:15
Ožu
2020
30

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › HDD GALERIJA: “Future Artefacts” Line Kovačević

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
28
 
05.2013

HDD GALERIJA: “Future Artefacts” Line Kovačević

Od 28. svibnja do 11. lipnja
HDD GALERIJA: “Future Artefacts” Line KovačevićFuture Artefacts
 

Večeras, 28. svibnja, u 20 sati, u HDD galeriji, otvara se izložba 'Future Artefacts' dizajnerice i umjetnice Line Kovačević. Izložba ostaje otvorena od 11. lipnja.

Instalacija 'Future artefacts' je zamišljena kao svojevrsni prikaz bliske budućnosti. Posjetitelji su pozvani prijaviti se na cyber večeru, ekstenziju seta za online romantičnu večeru, na kojoj će se autorica nalaziti u prostoru galerije, a posjetitelji u virtualnom prostoru i obratno. Za vrijeme trajanja izložbe održat će se nekoliko večera. Uz performans, izložba se sastoji od fiktivnih artefakata zamišljenih za interakciju u bliskoj budućnosti, materijaliziranih u objekte te izvedenih u 3D printu. Objekti su tretirani kao artefakti proizašli iz određenih scenarija življenja koji pružaju korisniku priliku da ih sam kreira i dovrši. Objekti, fotografije i video zapis čine skulpturalnu instalaciju koja kao pokretač narativa koristi spomenute predmete. Savjeti iz kulinarskog showa sažeti su u obliku pravila, koja su ugravirana i zamišljena kao svojevrsni 'Lonely planet' za cyber dating.
Dio izložbe predstavlja i guerilla akciju na Salone Del Mobile u Milanu 2013, u sklopu koje je održano nekoliko cyber večera u Zoni Tortoni, Duomu i drugim lokacijama, a osim instalacije i performansa, u okviru izložbe bit će predstavljena i mini-retrospektiva plakata Line Kovačević nastalih od 2000-ih do danas za različite projekte s područja tzv. nezavisne scene, poput plakata za Urbanfestival, Human Rights Film Festival i drugih. Set proizvoda za online romantičnu večeru sastoji se od pola tanjura, kutnog tanjura, stolnjaka sa izvezenom tipkovnicom i otvorom za touch pad da ne biste prolili tipkovnicu, te seta pravila ponašanja prilikom online romantične večere. inspiriran vlastitim iskustvima te online vjenčanjem na aerodromima u Dubaiu i Londonu 2009., organiziranog jer su mladenci propustili letove, rad je rezultat jednogodišnjeg istraživanja na postdiplomskom studiju St.Martins School of Art and Design u Londonu, te istovremeno funkcionira kao set proizvoda, ali i kritički komentar naspram situacije u kojoj se digitalni mediji razvijaju većinom u virtualnom smjeru, zaboravljajući tijelo kao bitan element interakcije sa tehnologijom. Objekti su tretirani kao artefakti proizašli iz određenih scenarija življenja uvjetovanih u sadašnjosti ili bliskoj budućnosti, najčešće od velikih korporacija koje ne ostavljaju previše prostora za oblikovnu, pa tako ni iskustvenu raznolikost. Lina Kovačević rođena je u Zagrebu. Diplomirala na Studiju dizajna u Zagrebu i magistrirala na Central St.Martins School of Art u Londonu, njen rad je izlagan na domaćim i međunarodnim izložbama poput London Design Weeka, Red Dot Award Essen, Art Directors Cluba NY, ID Annual Design Review, Young Guns, Magdaleni, a kao VJ nastupala je na Ars Electronici, Transmedialeu, Contact Europe i drugim festivalima. Živi i radi u Zagrebu i Londonu.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Future Artefacts

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › HDD GALERIJA: “Future Artefacts” Line Kovačević