HDZov desant na Rijeku

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Srp
2020
07

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › HDZov desant na Rijeku

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
24
 
05.2020

HDZov desant na Rijeku

i Primorsko-goransku županiju na leđima radništva
HDZov desant na Rijeku2 bregovac predsjednik hrvatski laburisti-stranka rada
 

Andrej Plenković i ministri u njegovoj tehničkoj vladi koji dolaze iz Primorsko-goranske županije svesrdno su se razbacali po terenu kako bi pokušali pridobiti što više glasača u, za njih već tradicionalno negostoljubivoj, 8. izbornoj jedinici. U posljednjih godinu i pol dana vidljivo je njihovo ogromno nastojanje kako bi situaciju u neosvojivoj Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji barem djelomično okrenuli u svoju korist.

Veliki infrastrukturni projekti poput gradnje novog kliničko-bolničkog centra na Sušaku kojem gravitira čak oko 600 tisuća žitelja iz tri županije i najave početka gradnje ceste D403 dobro su tempirani, a ukidanje plaćanja cestarine preko Krčkog mosta u ovim trenutcima konačni je dokaz tomu da HDZ opasno baca mrežu na Primorsko-goransku županiju.

Posljednji u nizu pokušaja političkog osvajanja je premijerov obilazak polarnog kruzera Scenic Eclipse izgrađenog u Uljaniku na kojem izjavljuje da Vlada podržava tehnološki iskorak 3. Maja. No, treba se prisjetiti ne tako davne prošlosti da je upravo zbog nonšalantnosti premijera i njegovih ministara "život" 3. Maja visio o koncu.

Prisjetimo se činjenice kako je brodogradilište bilo na rubu stečaja jer netko nije radio svoj posao i nadgledao kako se troše javni novci namijenjeni za restrukturiranje. Samo i isključivo, entuzijazam i upornost radnica i radnika 3. Maja održala je glavu iznad vode kako bi brodogradilište sada bilo u ovoj poziciji.

Bitno je ne zaboraviti kako radnice i radnici 3. Maja nisu primali plaću 8 mjeseci jer su Vlada, raznorazni "strateški partneri" i Uprava iz Pule koju je Vlada podržavala, a sada se, usput rečeno, nalazi na optuženičkoj klupi, igrali stolni tenis sa sudbinom radnika 3. Maja. HDZ-ov desant na Rijeku i Primorsko-goransku županiju na leđima radništva i javnim novcem je transparentan do boli, poručuju Laburisti.

Sada, nakon svega što se odigralo, slavodobitno će si HDZ i Andrej Plenković pripisati sve zasluge i podržati 3. Maj i brodogradnju. Apsurdno je to da brodogradnju podržavaju tako što samo 100-tinjak kilometara dalje jedno brodogradilište zjapi prazno, bez perspektive jer ga je sadašnja Vlada oduzela radnicima i porinula ga u stečaj. Brodogradnja u Hrvatskoj je sustavno devastirana i napuštena, a dobro bi nam došla ova gospodarska grana posebno u vrijeme korona pandemije.

Znamo da u Puli i Istri HDZ nema nikakve šanse, iako se svestrano trude „pecati“ sve njima „neprijateljske“ županije, a veći tračak nade postoji u Primorsko-goranskoj županiji koju pokušavaju u potpunosti iskoristiti na predstojećim parlamentarnim izborima. No, poseban će im naglasak biti tijekom parlamentarnih izbora napraviti pripremu za lokalne izbore gdje će Oleg Butković zasigurno učiniti sve kako bi oteo Primorsko-goransku županiju. HDZ, nažalost, sve što radi, radi s figom u džepu, a dugoročan i održiv razvoj samo su pojmovi u rječniku koje plasira isključivo u izbornoj trgovini. Svi projekti, od bolnice na Sušaku, do cestarina preko Krčkog mosta žitelji ovog kraja zaslužuju i čekaju godinama.

„Kititi se tuđim perjem, teškim i poštenim radom radnica i radnika koji su bili kruha gladni je bezdušan čin. Nažalost, do sada samo svjedočimo da se javni novci koriste primarno kako bi se očuvala vlast, a odgovornost za javni interes nije, niti će ikada biti prioritet HDZ-u i Plenkovićevoj tehničkoj vladi. Stoga, glas za odgovornost bit će temelj izgradnje Hrvatske u sljedeće 4 godine koja dugoročno može opstati i, u procesu, zaštititi te vrednovati radništvo.“ - poručuje David Bregovac, predsjednik Laburista i bivši sindikalni povjerenik 3. Maja.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb 2  bregovac predsjednik hrvatski laburisti-stranka rada
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › HDZov desant na Rijeku