Helena Kadlčíková

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
03:59
Lis
2019
14

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Helena Kadlčíková

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
02
 
09.2019

Helena Kadlčíková

izložba fotografija - Sjećanja na boemsko ljeto - četvrtak, 5. rujna 2019. u 19 sati u Galeriji AMZ
Helena KadlčíkováFotografija helena kadlcikova
 

Arheološki muzej u Zagrebu

Izložba fotografija

Helena Kadlčíková - Sjećanja na boemsko ljeto

Galerija AMZ, Ulica Pavla Hatza 6, Zagreb

5. – 19.  rujan 2019.

U četvrtak, 5. rujna 2019. u 19 sati u Galeriji AMZ, Ulica Pavla Hatza 6, Zagreb, u sklopu kulturnog programa Four seasons of Czech culture održat će se otvorenje izložbe fotografija „Helena Kadlčíková - Sjećanja na boemsko ljeto“.

Fotografije umjetnice Helene Kadlčíkove bude uspomene na topli zrak pun opojnih mirisa. Zvuk vjetra koji se kreće kroz visoku travu na livadi. Krijesnice tijekom noći sjajne kao dragulji na ogrlici lijepe žene. Topla voda u seoskom ribnjaku. Pjev žaba i cvrčaka tijekom vrućeg, ljetnog dana. Šarene boje cvijeća u vrtu. Intenzivna zelena boja šume. Topla kiša koja osvježava sva naša osjetila. To su uspomene na boemsko ljeto koje je prebrzo prošlo i uspomene su jedino što nam je ostalo. Motivi kao što su to kontrast između čiste prirode, prekrasnog krajolika, kristalne vode i ženske ljepote čine potku ove zbirke fotografija.

Helena Kadlčíková, rođena 14. listopada 1975. godine., talentirana je fotografkinja i slikarica. Njezini atelijeri nalaze se u Pragu i Prostějovu. Najviše se bavi portretnom fotografijom, prilagođavajući se što više klijentima. Slikanjem i crtanjem bavi se više od 20 godina, fotografijom 10 godina. U svojoj umjetničkoj karijeri odradila je više od 700 projekata. Ona sama o fotografiranju kaže: „Velik dio fotografiranja za mene su ideje. Uživam u kreativnosti koja se spaja s tim procesom. Fotografiranje je toliko brzo u usporedbi sa slikanjem, koje se u tom smislu više približava meditaciji. S fotografijom u atelijeru povezana je posebna priča koju želim pokazati. Ja ovo nazivam portretom prilagođenom po mjeri. Ideje mi najčešće dolaze u posljednjoj minuti ili tijekom fotografiranja ali u tome se nalazi ljepota kreativnog stvaranja. Ponekad se tijekom improviziranog fotografiranja razvije lijepa priča koja je bolja od unaprijed pretpostavljene/ planirane kompozicije.“

Izložba je otvorena do 19. rujna 2019. godine.

Arheološki muzej u Zagrebu tijekom 2019. godine svojim posjetiteljima i široj publici predstavlja međunarodni kulturni program FOUR SEASONS of CZECH CULTURE koji se sastoji od predavanja, izložbi, radionica za odrasle te koncerta. Cilj programa je predstaviti češku kulturu, glazbu, umjetnost i arheologiju široj hrvatskoj javnosti, ali i spojiti kulture ovih država kroz višeslojnu i plodonosnu suradnju. Navedeni program prva je međunarodna suradnja ovoga tipa i ove veličine koja je do sada izvedena u Arheološkom muzeju u Zagrebu, ali i šire na razini kulturnih institucija grada Zagreba. Prvi se put realizira kulturni program koji se sastoji od ciklusa arheoloških predavanja, glazbenih koncerata, umjetničkih i arheoloških izložbi i tradicionalnih radionica, uz jedan specifičan detalj, a to je naglasak na češku tradiciju, baštinu i suvremeno stvaralaštvo. Ostvareni su kontakti s brojnim češkim kulturnim institucijama i pojedincima, koji su više nego spremni sudjelovati u projektu ovakvog obujma i značaja.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Fotografija helena kadlcikova
  • Zagreb Fotografija helena kadlcikova 1
  • Zagreb Fotografija helena kadlcikova 2
  • Zagreb Fotografija helena kadlcikova 3
  • Zagreb Fotografija helena kadlcikova 5
  • Zagreb Fotografija helena kadlcikova 6
  • Zagreb Fotografija helena kadlcikova 7

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Helena Kadlčíková