HGK

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Lis
2020
01

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › HGK

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
17
 
03.2015

HGK

Hrvatska na trećemu mjestu u Europi u internetskoj trgovini
HGKSanela vrkljan i vedran kruzic
 

„Prema Indeksu razvijenosti digitalnoga gospodarstva i društva, koje je nedavno objavila Europska komisija, Hrvatska zauzima 24. mjesto u digitalno-tehničkoj razvijenosti, dok  je na trećemu mjestu u Europi sa 25 posto po broju malih i srednjih tvrtki koje se bave internetskom trgovinom, što je iznad prosjeka EU, koji iznosi 15 posto“, naglasio je pomoćnik ministra gospodarstva Vedran Kružić na konferenciji „Internet trgovina i potrošači“ koja je u organizaciji Ministarstva gospodarstva i Hrvatske gospodarske komore održana u HGK povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite potrošača. Cilj je skupa bio obavijestiti javnost o postignutim rezultatima na području internet trgovine, potaknuti razmjenu iskustava te unaprijediti suradnju svih zainteresiranih. Mogle su se čuti novosti i o sklapanjima ugovora na daljinu, kako se provodi nadzor, ali i kakve su kupovne navike online potrošača.

Hrvatska u korištenju interneta zauzima 21. mjesto sa 65 posto aktivnog stanovništva, dok prosjek EU iznosi 75 posto. U digitalnim vještinama sa 39 posto ispod smo prosjeka EU koji iznosi 60 posto. Male i srednje tvrtke ostvaruju 11 posto ukupnih prihoda internetskom prodajom, kazao je Kružić te istaknuo kako je podizanje digitalnih vještina  jedan od njihovih zadataka. Inače, prepreke većem korištenju internetske kupovine vidi u strahu i nepovjerenju te potrošačkim navikama kupaca. Također, postoji i strah od manipulacija kreditnim karticama osobito u prekograničnoj kupovini te uslugama. Zakonskim izmjenama nastoji se olakšati internetsko poslovanje pa je pokrenuta i inicijativa za smanjenje popratnih troškova, troškova naknada, troškova bankarskih transakcija te poštanskih usluga. „U interesu nam je povećati kupnju potrošača kod hrvatskih trgovaca i pružatelja usluga, a namjeravamo uvesti i oznake sigurnosti na internetskim portalima te pozivamo HGK i HUP da se priključe toj inicijativi“, kazao je Kružić te dodao kako je u planu ove godine podići internetsku trgovinu u Hrvatskoj za četiri posto i dalje povećavati povjerenje kod potrošača.

Direktorica Sektora za trgovinu HGK Sanela Vrkljan, istaknula je kako je internetska trgovina u Hrvatskoj u stalnom rastu te ima značajan potencijal i prilika je za uspješan nastup na tržištu za velike, ali i male tvrtke. HGK  je jedan od nositelja zaštite potrošača u području trgovine, prometa nekretnina, financijskim uslugama itd., a važnu ulogu ima u organizaciji edukacija, razmatranju smjernica gospodarstva za zakonsku prilagodbu,  tumačenju odluka itd. Zakonske su promjene unijele dosta reda u trgovini, no postoji prostor i za daljnje unapređivanje, kazala je Vrkljan.         

Prisutnost hrvatskih tvrtki na internetu raste iz godinu u godinu te ih je sada 71 posto. Također, je i u porastu broj pojedinaca koji kupuju putem interneta, no još se uvijek adekvatno ne koriste postojeće vještine za poslovanje, kazao je Jan Sulik, voditelj Službe za razvoj elektroničkog poslovanja u Ministarstvu gospodarstva govoreći o značaju internetske trgovine u RH i EU. Kako je rekao, 29 posto pojedinaca nikad nije koristilo Internet, 35 posto potrošača susrelo se s nepoštenom, zavaravajućom ili lažnom poslovnom praksom, a 32 posto nikad nije kupovalo na Internetu, dok je 25 posto potrošača kupilo nešto putem oglasa ili ponude koja je na kraju bila lažna. Prepreke razvoju internetske trgovine treba prevladati i na strani potrošača i na strani trgovaca, napomenuo je Sulik.

O nadzoru sklapanja ugovora na daljinu koji provodi tržišna inspekcija govorila je Smiljka Selanec, voditeljica Službe za zaštitu ekonomskih interesa potrošača i sigurnost proizvoda u Upravi za inspekcijske poslove u gospodarstvu Ministarstva gospodarstva. Kazala je kako se u internetskom poslovanju tvrtke trebaju držati  odredbi članka 57. Zakona o zaštiti potrošača u kojem su navedeni svi uvjeti koje trebaju ispunjavati u internetskoj trgovini. Pregledom 25 trgovaca internetske prodaje utvrđene su nepravilnosti kod njih 19 te su donesena 13 rješenja, a utvrđeno je 35 prekršaja i to ponajviše jer nije naveden rok za raskid, zakonsko jamstvo te prigovori potrošača, kazala je Selanec te napomenula potrebu izrade naputka za tvrtke što sve mora sadržavati njihova internetska stranica.          

O novinama u zakonodavstvu vezano za sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu u Zakonu o zaštiti potrošača govorila je Đema Bartulović, voditeljica Službe za razvoj politike zaštite potrošača Ministarstva gospodarstva, dok je s novinama u Pravilniku o minimalno tehničkim i drugim uvjetima vezano za prodaju na daljinu, sudionicima skupa govorila Marija Kulaš, načelnica Sektora za trgovinu i tržište, Ministarstvo gospodarstva.

Ivona Bačelić Grgić iz Sektora za trgovinu HGK predstavila je rezultate ciklusa edukacije organiziranih u suradnji s Ministarstvom gospodarstva na temu „Implementacije Zakona o zaštiti potrošača u praksi“, istaknuvši kako je 90 posto sudionika edukaciju ocijenilo pozitivnom, a najčešća pitanja sudionika odnosila su se na implementaciju zakonskih odredbi koje se tiču posebnih oblika prodaje koje su stupile na snagu 1. siječnja 2015. godine. Neka od njih su:  Kako se ističu cijene tijekom posebnih oblika prodaje? Što se sukladno sa Zakonom o zaštiti potrošača podrazumijeva pod posebnim oblicima prodaje? Koje su novosti u zakonu u vezi sa sezonskim sniženjem? i dr. Najčešća pitanja i odgovori iz toga područja mogu se pronaći na stranicama HGK, Sektora za trgovinu na sljedećem linku: http://www.hgk.hr/category/djelatnost/gosp_trgovina.

 

Aktivnosti Europskog potrošačkog centra predstavila je Danijela Marković Krstić, voditeljica Odjela Europskog potrošačkog centra Hrvatska u Ministarstvu gospodarstva, istaknuvši kako Centar, koji je počeo s radom 1. srpnja 2013.  ulaskom Hrvatske u EU, informira i savjetuje potrošače kod prekogranične kupovine usluga i dobara na području EU, Islanda i Norveške. Obavještava ih o njihovim pravima, rješava pritužbe potrošača, kontaktira trgovce te pruža pomoć u pronalaženju odgovarajućeg nadležnoga tijela.  

 
Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Sanela vrkljan i vedran kruzic
  • Zagreb Hok11
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › HGK