HNK: Petar Pan

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Ruj
2020
25

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kazališta › HNK: Petar Pan

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
02
 
07.2016

HNK: Petar Pan

Balet Brune Bjelinskoga Petar Pan u koreografiji Giorgia Madije posljednji ovosezonski premijerni naslov zagrebačkoga HNK-a! * Baletna priča o dječaku koji nije želio odrasti nakon 50 godina ponovno na sceni središnje nacionalne kuće * subota 02. srpnja 2016. u 18.00 sati
HNK: Petar PanPetar pan-bjelinski
 

Balet Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu priprema Petra Pana, posljednji ovosezonski premijerni naslov središnje nacionalne kuće, u koreografiji uspješnoga talijanskog baletnog umjetnika Giorgia Madije i pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog koji će premijerno biti izveden 30. lipnja 2016.

Priča o “dječaku koji nije želio odrasti” jedan je od najuspješnijih i najpopularnijih dječjih klasika svih vremena ispričan generacijama djece koji je uspješan škotski pisac James Matthew Barrie 1904. prvi put postavio kao kazališnu dramu u Londonu. U nizu različitih adaptacija ta je drama (koju je Barrie potom napisao u formi romana) ispričana na pozornicama i ekranima diljem svijeta te ponajviše u spavaćim sobama milijuna djece.

Pedeset godina nakon svjetske premijere u Zagrebu, balet Petar Pan vraća se na pozornicu središnje nacionalne kuće; naime, 1966. ovaj je balet za djecu komponirao čuveni skladatelj Bruno Bjelinski za kojega se može reći kako je uistinu bio hrvatski skladatelj svjetskih obzora. Djelo je praizvedeno iste godine u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu, prema zamisli i u koreografiji Nenada Lhotke, a pod ravnanjem Mire Belamarića.

Novo će uprizorenje Petra Pana kreirati nagrađivani talijanski baletni umjetnik i koreograf Giorgio Madia, poznat po svojemu osebujnom umjetničkom rukopisu kojim kroz niz zapanjujućih i atraktivnih kazališnih spektakala, poput Alisine zemlje čudesa i Čarobnjaka iz Oza (koje je osmislio za Državni balet u Berlinu), posljednjih godina privlači pozornost na najznačajnijim europskim kazališnim pozornicama. To će biti prvi susret zagrebačkoga Baleta s Madijom i njegovim plesnim izričajem koji će, zasigurno, rezultirati daljnjim pozitivnim profesionalnim pomacima baletnoga ansambla.

Uz knjigu o izmišljenome liku Petru Panu, odrastali su naraštaji djece diljem svijeta, sanjareći kako će Petar i  Zvončica sletjeti upravo na njihov prozor i odvesti ih u nezamislive pustolovine. Smatramo da će gledatelji svih uzrasta s uzbuđenjem prihvatiti ovu jedinstvenu priliku, evocirajući pritom uspomene iz djetinjstva te zajedno s članovima HNK-a otputovati u fantastičnu zemlju Nigdjezemsku!

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Petar pan-bjelinski
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kazališta › HNK: Petar Pan