Hod za život

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Ruj
2020
22

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Hod za život

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
26
 
05.2020

Hod za život

ove godine u 8 gradova - u lipnju ili na jesen
Hod za životHod za zivot 3
 

„Organizacijski odbor je odlučio da se 5. Hod za život, obitelj i Hrvatsku neće ove godine održati u svibnju zbog propisanih mjera Stožera civilne zaštite“, rekla je Andreja Kotnik, koordinatorica Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu.

Kotnik je istaknula da se ove godine u svibnju Hod za život trebao održati kroz 3 subote u 8 hrvatskih gradova, zalažući se zaštitu života svakog čovjeka bez diskriminacije.

Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: Za zaštitu svakoga života - bez diskriminacije!“, Svaki je ljudski život jednako vrijedan, od začeća - život nerođenih i život mladih, obitelji, trudnica, djedova i baka koje smo se osobito u ovo vrijeme korona krize sjetili, rekao je Ivan Mihanović, koordinator Hoda za život u Zagrebu. 

Lidija Blagojević, koordinatorica Hoda za život u Osijeku, podsjetila je da se Hod za život održao prošle godine prvi puta u Osijeku i Zadru.

„Odjeci Hoda za život u Slavoniji bili su toliko dobri da se pridružio i Slavonski Brod u kojem ćemo ove godine, ako to okolnosti dopuste, po prvi puta hodati za zaštitu nerođene djece, njihovih majki, očeva, naših djedova i baka i svakoga ljudskog života“, rekla je Blagojević.

 „Uz Slavonski Brod - Sisak i Imotski su gradovi u kojima ćemo prvi puta organizirati Hod za život ove godine, ovisno o prilikama. Statistike pokazuju da se 2/3 žena u Hrvatskoj koje su počinile pobačaj, na to odlučile zbog teške ekonomske situacije ili pritiska okoline. Svakoj majci i ženi koja se nađe u teškoj situaciji i razmišlja o pobačaju, treba dati punu podršku!“, rekao je Boris Prpić, koordinator Hoda za život koji je prvi puta ove godine trebao biti u Sisku.

Iz Hoda za život poručuju da aktualna vlast treba ulagati u mlade, u obitelji, u obrazovanje i radna mjesta, omogućiti majkama fleksibilnije radno vrijeme, te omogućiti konkretniji društveni i ekonomski napredak osobito za sve koji žele imati djecu i obitelj.

"Osim što je broj gradova koji sudjeluju veći, i broj zastava na lokacijama je veći, što pridonosi osvještavanju društva za zaštitu svakog ljudskog života", rekao je Mihanović.

Zastave se vijore na najvećim gradskim lokacijama – na Trgu bana Josipa Jelačića, Trgu Eugena Kvaternika, Trgu Republike Hrvatske, Trgu kralja Tomislava i od srijede Trgu žrtava fašizma.

Cijeli video konferencije za medije Hoda za život pogledajte

 ovdje.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Hod za zivot 3
  • Zagreb Hod za zivot

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Hod za život