Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u zagrebačku katedralu

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:58
Srp
2020
10

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u zagrebačku katedralu

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
28
 
04.2015

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u zagrebačku katedralu

Kardinal mladima: Težite visokim idealima!
Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u zagrebačku katedraluZk1
 

Zagrebačku katedralu na nedjelju Dobrog Pastira ispunili su mladi pristigli iz svih krajeva Zagrebačke nadbiskupije na svoje godišnje hodočašće. Autobusima iz Karlovca i Duge Rese, Samobora, Zagorja; pješice iz Zagreba; župne i redovničke zajednice mladih... Svima je bilo zajedničko jedno – okupiti se u Stepinčevoj katedrali, zajedno moliti, osnažiti se u vjeri i ostaviti svjedočanstvo. Svetu misu predslavio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, u koncelebraciji s povjerenikom za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivicom Budinšćakom te više od četrdeset svećenika – župnika i župnih vikara – koji su sa svojim mladima hodočastili u zagrebačku prvostolnicu.

Ne zadovoljavajte se osrednjošću!

U snažnoj homiliji, Kardinal je ohrabrio mlade rekavši im da se ne zadovoljavaju osrednjošću, već da teže visokim idealima koje Isus Krist stavlja pred njih. Naglasio je neka nikada ne zaborave da su djeca Božja, da pripadaju Bogu i da je svatko od njih zapisan u Isusovu srcu te da s tom sviješću idu hrabro kroz život, protiv struja ovog svijeta. Reflektirajući se na Evanđelje u kojem se Isus sam predstavlja kao Dobri Pastir, pastir zagrebačke Crkve još je jače približio mladima sliku Isusa kao Dobrog Pastira koji živi za svoje ovce i ne prepušta ih vukovima, nego za njih polaže svoj život. „Nije to samo riječ, nije to samo obećanje; to je stvarnost, to je svjedočanstvo njegova života, to nam govori križ koji neprestano zbori o Isusovoj ljubavi“, rekao je.

Život trošite za dobro drugih!

Postavivši mladima pitanje koga oni slijede, Kardinal ih je potaknuo da u traženjima životnih uzora ne zaborave na Isusa te da spremno i hrabro prihvate ponudu koju Bog stavlja pred njih. „Smisao našeg života je da svoje živote trošimo za dobro drugih po primjeru Isusa Krista“, pojasnio je Kardinal mladima. Pred mlade okupljene iz svih krajeva Nadbiskupije u Stepinčevoj katedrali, zagrebački je nadbiskup stavio lik bl. Alojzija Stepinca. „Želim vam da vam upravo bl. Alojzije Stepinac bude orijentir u životu. Gledajte u njega, molite se njemu, on će vam sigurno pomoći!“, zaključio je.

Radost i ponos u jačanju pastorala mladih

Na kraju svete mise, povjerenik za pastoral mladih vlč. Ivica Budinšćak zahvalio je Nadbiskupu na trudu kojeg ulaže u mlade i otvorenosti srca s kojom im uvijek pristupa te mu u ime mladih čestitao četrdeset godina svećeništva, nakon čega se katedralom prolomio pljesak. Kardinal je potom još jednom potaknuo mlade na odvažnost i hrabrost u slijeđenju Dobrog Pastira i onih koji su pošli za njim. Pohvalio je mlade za rad u njihovim župnim zajednicama rekavši kako ga raduje povezanost i angažman mladih koji je i svojevrsna priprava za brak i obitelj, a ujedno je iznjedrio i klice duhovnih zvanja te izrazio nadu da će zajedništvo mladih još više jačati i razvijati se.

Poslije završnog blagoslova, mladi su se zajedno sa svojim Nadbiskupom okupili oko groba bl. Alojzija Stepinca i zajedno molili kako bi ovaj vidljivi smjerokaz kršćanskoj mladeži što prije bio proglašen svetim.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Zk1
  • Zagreb Zg2
  • Zagreb Zk2
  • Zagreb Zk3
  • Zagreb Zk4
  • Zagreb Zk5
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u zagrebačku katedralu