HOMO CROATICUS: Bez panike, raspustimo Sabor i Vladu!

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Svi
2020
30

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › kolumna1 › HOMO CROATICUS: Bez panike, raspustimo Sabor i Vladu!

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
24
 
11.2014

HOMO CROATICUS: Bez panike, raspustimo Sabor i Vladu!

Tjednu kolumnu za portal MojZagreb.info piše ZDENKO JELČIĆ
HOMO CROATICUS: Bez panike, raspustimo Sabor i Vladu!Zdenko kol 01
 

Pročitao sam u novinama da premijer Milanović osniva nekakav gremij intelektualne elite za spas Hrvatske. Molim vas čujte glas vapijućeg u pustinji i nastojte svim silama da spriječite tu katastrofu!

Nama Hrvatima u Hrvatskoj je dosta genijalnih rješenja! Poslije svakog takvog pokušaja nama je sve gore i bojim se da još jedan ovakav pokušaj ne bi više fizički izdržali.

Ja mislim da se pametni Hrvati ne bi smjeli udruživati ni u kakve gremije, posebno ne pametni, a naročito ne Hrvati iz uređenih država. Zabraniti ulazak i bilo kakvo pojavljivanje u javnosti:Radmanu, Đikiću, Pavuni, Banu, Brigljeviću i sličnima.
Naime, oni rade u uređenm državama i nihove genijalne ideje padaju na plodno tlo i svi od toga imaju nekakve koristi. Kad te pametne ideje dođu u Hrvatsku one na padaju na plodno tlo nego u močvaru. U močvari se tada uzburka:žabe, jegulje, zmije, pijavice i ostala močvarna klatež počnu rovati po dnu močvare, po mulju... mulj se uzdiže sve dok ne zatrpa takve ideje. Svaki put kad dođe nova, sjajna ideja sve je više zbrke u močvari i nivo blata se podiže. Kod prve ideje dođe do koljena..kod druge je već do pojasa, a kako naši genijalci svaki dan imaju neku bolju ideju tako nam je blato došlo već do usta i nosa. Još možemo disati, ali dokle? Molim vas ne talasajte!

Kad sam se prije godinu dana vratio iz Švicarske mislio sam da ne može biti gore, ali se glupost oko mene počela gomilati i sad je puno gore nego na početku. Ona raste proporcionalno s pameću, koja je hoće popraviti, da bi uvjerila pamet da je Hrvatima sasvim dobro što žive u glupoj i neuračunjljivoj državi. S pojavom novih ideja ovakvih intelektualnih gremija glupost naglo poraste da bi prekrila muljem bilo kakvu dobru ideju. Ako ti pametnjakovići ostanu izvan Hrvatske onda će nivo gluposti u Hrvatskoj stagnirati i Hrvati će sasvim udobno živovati u toj močvari bezumlja.

Ovde nikakva pamet ne pomaže da bude bolje nego što jest. Naprotiv.

Moj prijedlog: Molim Sabor da se potajno raspusti i da sljedeće dvije godine ne donosi nikakve zakone i ne širi paniku. Molim Vladu da se potajno raspusti, da narod ne sazna, i da ne radi ništa. Svojim radom samo šire nesreću!
Molim političare da se zavuku u svoje tople domove i da u njima u miru božijemu natežu svoje bračne partnere. Narodu je dosta.

---------------

P.S. Kad govoriš protiv dragih, moralnih, pametnih ljudi za te ne postoji nikakva opasnost. Ali, ako kažeš samo riječ protiv nemoralnih neznalica, budala, moralnih idiota i bezveznjakovića onda si u velikoj opasnosti i zauvijek prokazan i izgubljen, jer su oni na vlasti. Sa visova vlasti se njihova riječ čuje sto puta jače od glasa razuma, zapravo, njihovi argumenti su samo glasni i to je u ovoj moralnoj gluhoći, sasvim, dovoljno.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Zdenko kol 01
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › kolumna1 › HOMO CROATICUS: Bez panike, raspustimo Sabor i Vladu!