HRVATSKA biciklistički raj

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
14:59
Velj
2020
22

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Sport › HRVATSKA biciklistički raj

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
15
 
04.2019

HRVATSKA biciklistički raj

s Marijem Zubčićem
HRVATSKA biciklistički rajMarijo zubcic foto promo
 

„HRVATSKA – biciklistički raj s Marijem Zubčićem uz podršku GIANT Hrvatska“ (CROATIA – cycling paradise with Mario Zubčić powered by GIANT Croatia) nacionalni je projekt bivšeg hrvatskog Mountain bike reprezentativca Marija Zubčića i Biciklističkog kluba Crikvenica, te Udruge AHA! i marketinške agencije aha marketing d.o.o., kojim se promoviraju Hrvatska kao cikloturistička destinacija primamljiva sve većem broju turista koje privlači specifični oblik turizma soft adventure, vrijednosti koje promovira i zastupa Europska unija i projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, zaštite okoliša i „čistog“ načina prijevoza, te zdravog, aktivanog načina života i sigurnost u prometu.

Vožnja započinje 9. svibnja 2019. (Dan Europe) i smještena je u PPS razdoblje (predsezona). Obuhvaća 9 etapa kojima će se biciklom spojiti 4 krajnje zemljopisne točke Republike Hrvatske (južna rt Oštra – poluotok Prevlakazapadnart Lako kod Bašanije – svjetionik Savudrija sjeverna Žabnik – dio Svetog Martina na Muri istočna Rađevac – dio Iloka) i obići sve županije, 4 nacionalna i 5 parkova prirode kako bi se prikazale ljepote i posebitosti Hrvatske iz biciklističke perspektive.

Projekt je dobio pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, ministra zaštite okoliša i energetike dr.sc. Tomislava Ćorića, ministra turizma Garija Cappellija, ministra zdravstva prof.dr.sc. Milana Kujundžića, te državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport Janice Kostelić, a organizacijsku podršku je projektiu dala i Hrvatska gospodarska komora. Bicikl je za projekt osigurala zagrebačka tvrtka Giant (On-Off d.o.o.), a smještaj hotelsko poduzeće Valamar i hoteli Tragos iz Trogira i Dunav iz Iloka, te hostel&hotel Zagreb.

Datum početka vožnje, duljina od 2020 kilometara, te godina uoči 2020. asociraju na predsjedanje Hrvatske Europskom unijom u prvoj polovici 2020. godine i projekt Europske prijestolnice kulture „Rijeka 2020“, a marketinškim će se aktivnostima skrenuti pozornost na vrijednosti koje promovira i zastupa Europska unija.

Ostali ciljevi projekta su marketinška promocija cikloturističke ponude (stvaranje novih proizvoda u pred i post sezoni, „Bike & bed“ standard, biciklističke manifestacije, „Bike share“ sustav...) i opće turističke ponude, brendiranje Hrvatske kao poželjne i zanimljive cikloturističke destinacije, edukacija raznih ciljnih skupina o potrebi bavljenja sportom, važnosti zdravog načina života i ekologiji, podizanje svijesti o problematici sigurnosti prometa, promocija vrijednosti koje zastupa Europska unija, osvještavanje potrebe za prilagodbom koridora glavnih državnih biciklističkih ruta i povezivanjem s EuroVelo rutama i za zaštitom okoliša.

U projektu sudjeluje veliki broj sudionika i volontera, a ciljne skupine su biciklisti rekreativci i pasionirani biciklisti, te mladi (učenici i studenti).

Kroz media plan se planira oglašavanje u medijima u Hrvatskoj i u medijima na stranim tržištima te na društvenim mrežama, ali u većem udjelu u Republici Hrvatskoj. Vjerujemo da ćemo zainteresirati nacionalne, regionalne i lokalne medije da prate projekt prijenosom na nacionalnim TV postajama, reportažama ili vijestima u nacionalnim i regionalnim medijima i praćenjem u lokalnim medijima, portalima i društvenim mrežama. Glavni medijski pokrovitelji projekta su BIKE magazin http://bikemagazin.info/ i portal http://hrturizam.hr/, a projekt prate mediji – televitija TV Istra, novine Novi list i La voce del popolo, portali Tunera, Torpedo, Crikva, Fiuman, Rijecanin.

Tko je Mario Zubčić?

Mario Zubčić rođen je 25. kolovoza 1985. godine. Diplomirao je na Građevinskome fakultetu Sveučilišta u Rijeci te stekao titulu stručni specijalist inženjer građevinarstva. Govori engleski i njemački jezik. Položio je stručni ispit i obuku na Programu stručnog osposobljavanja osoba koje provode energetske preglede i energetsko certificiranje zgrada. Nije oženjen, bavi se pčelarstvom, a od osnovne škole ljeta provodi radeći s roditeljima u obiteljskom obrtu na prodaji voća i povrća na tržnici u Crikvenici. Zaposlen je u komunalnom poduzeću Vodovod Žrnovnica u Novom Vinodolskom.

Njegova je najveća ljubav bicikl.

Kao aktivni sportaš, jedini hrvatski biciklist koji je uspio na biciklu odvoziti dionicu Crikvenica – Vukovar (515 km) za 22:30 sati, najbolji sportaš Grada Crikvenice 2006. godine, član Brdsko- biciklističke reprezentacije Hrvatske 2006. i 2007. godine, sudionik europskih prvenstava u Italji i svjetskoga prvenstva u brdskom biciklizmu u Škotskoj, državni prvak u maratonu, višestruki viceprvak u kupu Hrvatske te član Biciklističkoga kluba Crikvenica uz mnoge je osvojene nagrade na natjecanjima upoznat s trudom, odricanjem i upornošću koji su potrebni za postizanje dobrih rezultata.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Marijo zubcic foto promo
  • Zagreb Ccp

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Sport › HRVATSKA biciklistički raj