Hrvatska delegacija

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Lip
2020
06

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Hrvatska delegacija

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
09
 
08.2017

Hrvatska delegacija

na Svjetskom summitu medija za mlade u Švedskoj!
Hrvatska delegacijaSvjetski summit medija za mlade
 

Hrvatska delegacija završava svoj boravak u Falkenbergu u Švedskoj gdje su bili gosti 12. Svjetskog summita medija za mlade (International Youth Media Summit - IYMS), a koji se održao od 27. srpnja do 9. kolovoza.

Našu delegaciju činilo je dvoje mladih delegata: Svebor Mihael Jelić iz udruge Blank iz Zagreba te Antonio Britvar iz Udruge Hodači po žici. Uz dvoje delegata na Summit je kao pratnja išla i Marija Ratković Vidaković, članica Kinokluba Karlovac.

Antonijeva uloga je pritom posebno bitna jer je on i član Savjeta mladih čija uloga organizacije Summita postaje sve veća. To je posebna čast s obzirom da ih je svega još četvero u tome: dvije delegatkinje iz Švedske, jedna iz Amerike te jedna iz Japana. On je tako sudjelovao u organizaciji Summita tijekom cijele godine, u crowd funding kampanji, osmišljavanju vizualnog identiteta i planiranju brojnih aktivnosti.

U okviru Summita, Marija Ratković Vidaković, redateljica i producentica dugometražnog dokumentarnog filma "U potrazi za izgubljenom državom" koji nastaje u  produkciji Hrvatskog filmskog saveza i trenutačno je u završnoj fazi, održala je predavanje na temu rada na dokumentarcu, odnosno svojevrsni "case study" razvoja čitavog projekta u proteklih pet godina. Osvrnula se na sve korake koje je prošla - kako u produkcijskom, tako i u režijskom kontekstu s posebnim naglaskom na činjenicu da se radi o osobnom dokumentarcu u kojem su protagonisti i ona sama kao i ostali članovi uže obitelji.

 

Antonio i Svebor Mihael zajednički su predstavili revijske i obrazovne programe Saveza – Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival, Filmske radionice za djecu i mladež u Kraljevici,  Obrazovne programe u Kinu Tuškanac i Školu medijske kulture.

Antonio je s nama podijelio detalje o organizaciji Summita: "Tokom cijele godine planiramo događaj i trudimo se biti u toku s najnovijom tehnologijom. Tako smo ove godine istaknuli i uključili  virtualnu stvarnost. Osim toga, u planu su velike promjene koncepta promocije događaja i prepuštanje sve veće odgovornosti cjelokupne organizacije mladeži. Svake godine se trudimo biti u toku s najnovijom tehnologijom i uključiti ju u program Summita. Tako smo ove godine istaknuli i implementirali mali studio virtualne stvarnosti. Osim toga, u planu su velike promjene koncepta promocije događaja i prepuštanje sve veće odgovornosti cjelokupne organizacije mladeži.“

Sveboru Mihaelu ovo je prvo sudjelovanje na Summitu i zasigurno će mu ostati u pamćenju: "Ovo je bio moj prvi IYMS i u potpunosti je nadišao sva moja očekivanja. Gdje početi, ljudi na Summitu spadaju u najposebnije ljude koje sam ikad upoznao, svatko od njih čini se normalan izvana, a zatim se razotkrije da nitko od njih nije normalan, svi su oni iznimno posebni, i rade sami više nego neke vlade i parlamenti. Zatim sam Summit, jedan od najorganiziranijih programa koje sam pohađao, zanimljiv i koristan program, dovoljno vremena za sve i sva događanja prolaze bez imalo stresa koji je inače normalan na takvim događanjima. Na samome kraju, iz filmske perspektive, Summit je čisti raj. Skupina filmaša, sva potrebna profesionalna oprema i 14 dana za stvaranje kvalitetnih i bitnih videa o 7 svjetskih problema koji mogu odigrati svoju ulogu u mijenjanju ovog svijeta na bolje...bolje ne može!"

Svjetski summit medija za mlade (International Youth Media Summit) osnovan je 2006. godine i cilj mu je poticati mlade na angažiranije i promišljenije korištenje medija. Sva djeca sudionici podijeljeni su u sedam grupa društveno relevantne tematike: diskriminacija, okoliš, siromaštvo, zdravlje, mladost, nasilje i prava žena. Svaka grupa pritom mora napraviti promotivni video s ciljem osvješćivanja određene teme.

Hrvatski filmski savez postao je članom International Youth Media Summita u listopadu 2013. godine te se na taj način obvezao da će svake godine na njega slati minimum tri mlada delegata. Summit je pritom ne samo vrijedan panel za obučavanje mladih u kritičnijem pristupu medijima, već i platforma za razvoj budućih filmskih profesionalaca. Prošle se godine održao u Nepalu, a sljedeće će se održati u Švedskoj.

Čestitamo našoj delegaciji na uspješnom sudjelovanju i vrijednoj razmjeni znanja i iskustava s filmašima iz svih dijelova svijeta!

izvor i foto: http://www.hfs.hr/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Svjetski summit medija za mlade
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Hrvatska delegacija