Hrvatska radiotelevizija

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
08:17
Srp
2020
07

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Hrvatska radiotelevizija

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
17
 
11.2017

Hrvatska radiotelevizija

pridružuje se obilježavanju Svjetskoga dana televizije
Hrvatska radiotelevizijaSvjetski dan televizije (5)
 

U ponedjeljak 21. studenoga obilježava se 21. obljetnica Svjetskoga dana televizije. Opća skupština Ujedinjenih naroda (UN) proglasila je 21. studenoga Svjetskim danom televizije kako bi istaknula važnost i vrijednost mira i sigurnosti jer je u sedamdeset godina svojega postojanja televizija postala najutjecajnijim medijem, a čak 98 % kućanstava u svijetu svakodnevno gleda različite televizijske programe. Ovogodišnja je tema obilježavanja Svjetskoga dana televizije povjerenje. Televizija kao najrašireniji medij mora biti vjerodostojna i preuzeti na sebe ulogu čuvara i zaštitnika od širenja neprovjerenih informacija, lažnih vijesti i govora mržnje. Također treba poticati mirno rješavanje sukoba i ukazivati pozornost na opasnosti od ugrožavanja mira i sigurnosti.

Europska radiodifuzijska unija (European Broadcasting Union – EBU), Udruga komercijalnih europskih televizija (Commercial Television in Europe – ACT)  i Udruga televizijskih i radijskih distributera (Association of television and radio sales houses – EGTA) sa sjedištem u Bruxellesu ujedinili su se kako bi obilježili taj dan te su snimili videozapis koji će prikazati televizije diljem Europe, Azije, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država i Australije. U povodu Svjetskoga dana televizije gledatelje se u videozapisu poziva da svoju sklonost televiziji 21. studenoga iskažu na društvenim mrežama koristeći se ključnim riječima #WorldTVDay i #WeloveTV.

Među brojnim svjetskim javnim medijskim servisima koji će se priključiti obilježavanju Svjetskoga dana televizije je i Hrvatska radiotelevizija. Kao najstariji elektronički medij u jugoistočnoj Europi, osnovan 1926. godine, ona je dio europske kulturne stečevine javnih medijskih servisa. Obvezna je izvješćivati javnost o radu državnih i javnih institucija te svim temama važnima za Republiku Hrvatsku i društvo u cijelosti, ali i čuvati nacionalni identitet, jezik i kulturu, poticati razvoj civilnoga društva i demokracije, promicati snošljivost i poštivanje različitosti, podržavati poduzetništvo te poticati solidarnost i humanost. Te društveno važne zadaće svakodnevno ispunjava brojnim javnim medijskim sadržajima kojima obrazuje, izvješćuje i zabavlja svoje korisnike na četirima nacionalnim televizijskim programima, trima nacionalnim radijskim programima, na osam regionalnih radijskih programa, na međunarodnome multimedijskom programu HRT – Glas Hrvatske te na mrežnim stranicama, teletekstu i multimedijskoj usluzi HRTi.

Veoma vrijedan dio Hrvatske radiotelevizije su i njezini ansambli – Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije i Zbor Hrvatske radiotelevizije. Njihovim radom te bogatom arhivskom građom Hrvatska radiotelevizija desetljećima promiče hrvatsku glazbu i kulturu te domaće audiovizualno stvaralaštvo diljem svijeta.

Istraživanje predodžbe opće javnosti o programskoj ponudi i javnim vrijednostima Hrvatske radiotelevizije (HRT), koje je prošle godine provela agencija Media Net iz Zagreba pod nadzorom prof. dr. Ive Balabanića, pokazalo je kako 68 % anketiranih ispitanika Hrvatsku televiziju (HRT – HTV) gleda svaki dan te kako su gledateljima najvažniji dokumentarni sadržaji, igrani filmovi i televizijske serije te programski sadržaji povezani sa zdravljem, znanosti i tehnologijom te lokalnim informacijama. Anketirani građani često su isticali dobar informativni program te kako smatraju da Hrvatska televizija (HRT – HTV) najbolje ispunjava programske odrednice u vezi s hrvatskim braniteljima, vjernicima te nacionalnim manjinama, a zaposlenike Hrvatske radiotelevizije smatraju profesionalnima i odgovornima ocijenivši njihov rad ocjenom od 3,40 do 5,00.

„Neki su od misijskih ciljeva Hrvatske radiotelevizije promicati civilno društvo i temelje demokracije, poštovati različitosti i poticati snošljivost te očuvati i jačati povjerenje javnosti prema javnome medijskom servisu. Prema podatcima Europske radiodifuzijske unije Hrvatska radiotelevizija i dalje je najgledanija javna televizija u jugoistočnoj Europi te 16. po gledanosti na cijelome kontinentu što potvrđuje da je Hrvatska radiotelevizija medij kojemu korisnici i dalje vjeruju“, ističe ravnatelj Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije Renato Kunić.

Videozapis koji je Hrvatska radiotelevizija pripremila u povodu Svhjetskoga dana televizije bit će moguće pogledati u programima Hrvatske radiotelevizije, na mrežnoj stranici hrt.hr te na multimedijskoj usluzi HRTi.

Administrator: zoo_visitor_guestmojzagreb.info
  • Zagreb Svjetski dan televizije (1)
  • Zagreb Svjetski dan televizije (2)
  • Zagreb Svjetski dan televizije (3)
  • Zagreb Svjetski dan televizije (4)
  • Zagreb Svjetski dan televizije (5)
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Hrvatska radiotelevizija