Hrvatski film

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:59
Lip
2020
01

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Hrvatski film

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
27
 
01.2015

Hrvatski film

Predstavljen Filmski ured Zadar
Hrvatski filmHavc270115
 

U Maloj vijećnici Doma Zadarske županije, u ponedjeljak 26. siječnja 2015. godine, održano je predstavljanje Filmskog ureda Zadar/Zadar Film Commissiona koji djeluje kao dio Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije - INOVacija. Zadar je tako postao prvi grad u Hrvatskoj koji će preko službenog i organiziranog ureda nuditi sustav podrške filmskoj industriji.

 

Predstavljanju Filmskog ureda Zadar nazočili su župan Stipe Zrilić, predsjednica Upravnog vijeća INOVAcije i članica Upravnog odbora Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija Marina Dujmović-Vuković, ravnateljica INOVA-cije Vedrana Kevrić, viša stručna suradnica - Filmski ured Zadar Ivana Zrilić, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija, direktor festivala Avvantura Film Forum Zadar Sergej Stanojkovski te ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar, koji se iz Zagreba javio putem Skypea. 

Filmski ured Zadar nudit će sustav podrške filmskoj industriji u Hrvatskoj i izvan granica Hrvatske u cilju privlačenja projekata filmske industrije na teritorij Zadarske županije, što će pridonijeti lokalnom razvoju i porastu broja zaposlenih u Zadarskoj županiji. 

Filmska industrija dio je ukupne kreativne industrije koja je jako značajna, kako u svijetu tako i u Europskoj uniji, kojoj i mi pripadamo. Stoga i mi naše gospodarstvo želimo jačati kroz jačanje kreativne industrije: kroz rast i nova zapošljavanja, jačanje našeg kulturnog identiteta u EU i korištenjem naših ukupnih potencijala koje možemo koristiti u ovom segmentu“, kazao je župan Zrilić.

Ravnateljica INOVA-cije Vedrana Kevrić pojasnila je kako će Filmski ured Zadar nuditi sustav podrške filmskim produkcijama i na taj način poticati prihod raznim djelatnostima koje su vezane uz filmsku industriju, a time promicati i lokalni prostor na kojem djeluje. „Cilj nam je privući što veći broj filmskih projekata na prostore Zadarske županije, kako bismo našu županiju učinili prepoznatljivom u svijetu kao atraktivnu filmsku destinaciju i doprinijeli razvoju filmske industrije, ne samo na prostoru naše županije nego i cijele Hrvatske“. 

Aktivnosti Filmskog ureda Zadar sastoje se od prezentiranja potencijalnih filmskih lokacija u Zadarskoj županiji na web stranici, u ishođenju  dozvola za snimanje na lokacijama, u komunikaciji s mjerodavnim institucijama tijekom pripreme i samog snimanja te povezivanja sa što više srodnih organizacija u Europi i šire, u cilju zajedničkih projekata.

Hrvoje Hribar, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) pozdravio je osnivanje Filmskog ureda Zadar i zahvalio Zadarskoj županiji što je pokrenula nešto što će postati uzor drugim hrvatskim gradovima. „S Filmskim uredom okrećete novu stranicu, jer će to značiti više poslova i više filmskih ekipa u Zadru. Hrvatska postaje strašno zanimljiva zemlja za snimanje, postaje zapravo pravi filmski butik u kojem će se snimati vrhunske stvari".

Sergej Stanojkovski, direktor festivala Avvantura Film Forum Zadar, kazao je kako je Filmskim uredom u Zadru zaokružen projekt koji je pokrenut još 2008. godine kad se na Ugljanu krenulo s Ljetnom filmskom školom, a posljednjih pet godina nastavilo se održavanjem filmskog festivala u Zadru. „Drago mi je da su u Županiji prepoznali tu ideju i da ćemo dovesti što više stranih filmskih koprodukcija, naravno uz podršku HAVC-a. Prilika je to da niz stranih producenata upozna ovaj grad. Ovo je fantastična priča, prava diplomatska misija za Zadar i Zadarsku županiju“, zaključio je na kraju Stanojkovski.

Naslovne fotografije: sudionici konferencije za medije na kojoj je predstavljen Filmski ured Zadar; Sergej Stanojkovski, direktor festivala Avvantura Film Forum Zadar

 

 

 

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Havc270115

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Hrvatski film