Hrvatski filmski savez

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
14

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › Hrvatski filmski savez

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
20
 
02.2015

Hrvatski filmski savez

Kontinuitet uspona, piše: Duško Popović
Hrvatski filmski savezHfs21022015
 

Hrvatski filmski savez danas okuplja 44 kluba ili udruge te čak 146 školskih filmskih skupina koje svakodnevno rade na provedbi brojnih programa medijske kulture, od snimanja novih radova učenika osnovnih i srednjih škola te odraslih autora do edukacije, projekcija za građanstvo, domaćih i međunarodnih natjecanja i suradnje i svih drugih segmenata koji čine složene projekte ove institucije starije od pola stoljeća.

Četvrto redovno zasjedanje Skupštine Hrvatskog filmskog saveza održano je u ponedjeljak, 16. veljače 2015. u sjedištu HFS-a, a između ostalih tema pozabavilo se usvajanjem novog Statuta Hrvatskog filmskog saveza, pregledom važnijih aktivnosti HFS-a u periodu od 2011. do 2015. godine, usvajanjem završnog računa za 2014. godinu, izvještajem Nadzornog odbora i privremenim financijskim planom za 2015. godinu. Naglašeno je kako HFS dijeli probleme cijeloga društva u osiguranju sredstva za financiranje svojih aktivnosti odnosno djelatnosti svojih članica, ali je i pored toga ostvaren uspješan kontinuitet te razvoj i uspon svih programa pa je izražena i nada da će tako biti i ubuduće.

Dva sata kasnije u istim je prostorijama održano Izborno zasjedanje Skupštine Hrvatskog filmskog saveza, otvoreno izlaganjem dugogodišnjeg predsjednika HFS prof. dr. Hrvoja Turkovića o četvrt stoljeća povijesti Saveza, izniklog iz nekadašnjeg Kino saveza Hrvatske i oslonjenog na bogatu povijest filmskog amaterizma u nas, čak od davne 1928. godine. A svakako je najvažniji dio Izborne skupštine bio proces kandidiranja te izbora novih čelnih ljudi Hrvatskog filmskog saveza.

Za nove članove Suda časti izabrani su Milan Bukovac, Autorski studio FFV, Zagreb, Mirjana Jukić, Udruga Hodači po žici, Zagreb i Melita Horvatek Forjan, Udruga ZAG, Zagreb. Članovi Nadzornog odbora postali su Igor Jelinović, Blank, Zagreb, Marina Jurišić, MMC SKIG, Gunja i Hrvoje Selec, FKS Vanima, Varaždin, a članovi Izvršnog odbora Mladen Babić, ŠAF Čakovec, Željko Balog, GFR film-video, Požega, Matko Burić, FAGEP Samobor, Mladen Burić, Kinoklub Zagreb, Denis Hladiš, DOKUart, Bjelovar, Tomislav Krištofić, FKVK Zaprešić, Aleksandar Muharemović, Video klub Mursa, Osijek, Boris Poljak, Kino klub Split, Damir Tomić, Foto kino klub Đakovo i Sanja Zanki, Kinoklub Karlovac.

Izrazivši zahvalnost dr. Turkoviću za uspješno i požrtvovano vođenje Saveza u protekla tri mandata na funkciji predsjednika, Skupština ga je razriješila, kao i dopredsjednika te članove Izvršnog i Nadzornog odbora.

Za predsjednicu Hrvatskog filmskog saveza izabrana je Vera Robić-Škarica, koja je naglasila da će biti tranzicijska predsjednica koja će se najviše baviti vođenjem Saveza do izbora i strukturiranja generacijski, organizacijski i programski novoga HFS-a. Vera Robić je više od trideset godina bila uspješna tajnica HFS-a koja je ovu instituciju transformirala od malene udruge sedam kinoklubova u današnju asocijaciju više od četrdeset udruga, značajnog filmskog producenta, najznačajnijeg domaćeg izdavača filmske publicistike, kreatora i organizatora međunarodne suradnje, poticatelja revitalizacije mreže kinoprikazivača, zagovaratelja uvođenje medijske kulture u redovitu nastavu osnovnih i srednjih škola te poticatelja širenja filma u sve segmente kulturnog i društvenog stvaralaštva u nas.

Niz sastanaka toga dana okončan je prvom sjednicom Izvršnog odbora u novom sastavu, koji je imenovao Borisa Poljaka dopredsjednikom Saveza, do raspisivanja natječaja za novu tajnicu Hrvatskog filmskog saveza, a cijeli proces odabira morao bi biti završen u idućih nekoliko mjeseci, imenovao vršiteljicom dužnosti tajnice HFS-a  Mariju Ratković Vidaković te donio ostale operativne odluke važne za uspješan kontinuitet rada Hrvatskog filmskog saveza.

Iduća je sjednica Izvršnog odbora, koji upravlja radom HFS-a u razdoblju između dviju Skupštine, zakazana već za manje od mjesec dana.

Duško Popović

popovicdusko@yahoo.com

Photo by Krunoslav Heidler

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Hfs21022015
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › Hrvatski filmski savez